A netkazan.hu 2017-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2016-ban az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2015-ben az Ország boltja Népszerűségi Díj nyertese A netkazan.hu különdíjas az Év honlapja 2014-es versenyen A netkazan.hu 2014-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese

Kazán, gázkazán

Fűtéstechnikai cikkek gyűjteménye, fűtéstechnikai cikkek

Fűtéstechnikai cikkek gyűjteménye: minden kazánokkal, fűtéssel kapcsolatos információ, fűtéstechnikai tudnivalók és kapcsolódó cikkek gyűjteménye. Szerezzen használható tudást, mielőtt vásárol.

Nyílt égésterű kazánról Turbós -zárt- kazánra

A nyílt égésterű kazánok már egy régi kor maradványai, és az akkor modernnek tervezett készülékeken, sajnos eljárt az idő! Változtak az előírások, jogszabályok.

Olvasd tovább

A tüzipellet és az energia

Az energiával való takarékoskodás, az egyre dráguló energiaárak, az EU előirányzatok a megújuló energiaforrások minél szélesebb körű alkalmazására terelik a figyelmet. A biomassza energetikai hasznosításának lehetőségét és szükségességét már több mint két évtizede szorgalmazzák a jövőért felelősséget érző szakmai, politikai, és társadalmi körök. A kedvező lehetőségek ellenére azonban nem történt jelentős áttörés ezen a területen. Az emberiségnek történelme során mindig is szüksége volt energiára. Napjainkban, az energia-fogyasztás növekedésének üteme nem torpant meg. Egyre több és egyre drágább energiát használunk. Döntő többségben fosszilis energiahordozókra épül az emberi társadalom, melynek készletei kimerülő félben vannak, környezetterheléséből adódó kockázatai beláthatatlanok, ráadásul az energiaárak is egyre nőnek. Az iparilag fejlett országok a megújuló energiaforrások irányában keresik a kiutat.

Olvasd tovább

Időben készüljön fel a fűtési szezonra!

Hogy mikor vásároljak kazánt? Jó magyar szokás, hogy a kazán vásárlását olyan időpontra időzítjük, amikor már nagyon hideg van. Ez az időzítés nem túl jó, hiszen kényszerből tájékozódás nélkül ugrunk bele a vásárlásba.

Olvasd tovább

Miért is fűtünk?

Miért is fűtünk, vagy miért hűtünk? Természetesen azért, hogy ne fázzunk, vagy éppen ne legyen melegünk. Tehát, hogy jó legyen a komfortérzetünk. Azért fűtünk, hogy jó legyen nekünk. De vajon tudjuk-e, hogy valóban mi a jó?

Olvasd tovább

Ha spórolni szeretnénk a fűtési kiadásainkon, miért ne az ablak cserével és a szigeteléssel kezdjük

Nagyon jó minőségű ablakok és szigetelések vannak, azonban az elavult készülékek sajnos a lecsökkent hőigényt nem tudják megfelelően, és igazán költséghatékonyan kezelni. Ez nem azt jelenti, hogy a szigetelést és az ablakot ne korszerűsítsük, hanem hogy a kazánokra gondoljunk először!

Olvasd tovább

Hogyan csökkentsük allergiás tüneteinket!

Egy érdekes tanulmány, ami a házi porra való allergiával és tüneteivel foglalkozik!

Olvasd tovább

Kazán, gázkazán Vásárlás előtti tudnivalók

A kazán, gázkazán választása nagyon fontos feladat, hiszen az otthonunk melegéért ez a kis fehér doboz felelős. A választás az élet minden területén nehéz. Ismerje meg igényeit a kazán választással kapcsolatban, hogy jó döntést hozhasson!

Olvasd tovább

Hol tudok tájékozódni kazán vásárlással kapcsolatban?

Magyarországon kazánt szakkereskedésekben és barkácsáruházakban lehet többnyire beszerezni. Kérdés azonban, hogy hol tudom megtalálni a legmegfelelőbbet az igényeimhez? 

Olvasd tovább

CO2 Avagy a Levegő Minőség

 

A cikk a zárt terek levegő minőségével foglalkozik, mely valós mért teszten alapul! A következő írást a Passzívház Kft közreműködésével adjuk közre. Szerző: Benécs József okl.gépészmérnök,  www.passzivhaz.info.hu

 

Olvasd tovább

A Trabant, mint épületgépészeti fogalom In memorian Jung

 

Carl Gustav Jung-ról úgy tartották, hogy házát a saját tudati struktúrájának megfelelően, azt pontosan leképezve építette. Ha már most, az ilyen embert, ezen tulajdonsága alapján, nagy elmének tartanánk, nincs a világon egyetlen olyan ember sem, ki ne lenne nagy elme. Nos, a helyzet az, hogy akarva-akaratlan, véletlenek együtthatásaként, vagy tudatosan törekedve, mindenki a saját tudati struktúrájának megfelelő házat épít, vagy vásárol lakást.

 

Olvasd tovább