A netkazan.hu 2017-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2016-ban az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2015-ben az Ország boltja Népszerűségi Díj nyertese A netkazan.hu különdíjas az Év honlapja 2014-es versenyen A netkazan.hu 2014-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese

A kazánrobbanás okai és következményei!

Bizonyára mindenki számára egyértelmű, hogy nem rendeltetésszerű használat mellett a kazán könnyedén károsodhat, ami akár robbanáshoz is vezethet. Ahogyan most is, így a téli hónapokban általában többször beszámol a média különféle kazánrobbanásokról, amelyek sok esetben sajnos emberi életeket is követelnek.

Ezek a szerencsétlenségek legtöbbször épp a kazánok helytelen használatából erednek. A kazántulajdonosok nem minden esetben tudják megfelelően használni a kazánokat, de természetesen a kazánok sincsenek mindig kifogástalan műszaki állapotban, ami szintén nagyban hozzájárul a hasonló balesetekhez. Leginkább a túlhajtott kazánok okoznak hasonló robbanásokat, ugyanis a kazántulajdonosok egyszerűen túlfűtik a szerkezetet, ami már nem képes megbirkózni a megemelkedett nyomással. Természetesen egyéb okok is közrejátszhatnak a kazánok robbanásában, így például az áramszünet, aminek a hatására leáll a keringető szivattyú. Természetesen ez a modern kazánoknál alapvetően nem jelent gondolt, mivel a túlnyomást szabályzó szelep a nyomást kordában tartja, azonban a régi típusoknál ez sok esetben hiányzik. A robbanások többségét tehát emberi mulasztás okozza, így a balesetek elkerüléséhez nélkülözhetetlen némi figyelem, ahogyan az üzemeltetést, úgy a karbantartást tekintve is. Nyugodtan állíthatjuk, hogy a kazánokkal való tüzelés biztonságos és kifizetődő, viszont ez csak abban az esetben igaz, ha a hő előállítása modern és jó biztonsági rendszerekkel szerelt kazánok segítségével történik.

Kapcsolódó blogposztok

Használt kazán helyett inkább az új kazán

A címben szereplő kérdés akár költői is lehetne, de sokan még akkor is csak rövidtávon képesek gondolkodni, ha a családjuk biztonságáról van szó. Félreértés ne essék: senkit sem szeretnék lebeszélni a használt kazánokról, mi csupán összegezzük, hogy nekünk miért jobbak a tapasztalataink az új készülékekkel.

Tovább a cikkhez

Elektromos radiátor

Azért, mert gyors, esztétikus, csendes, a beépített termosztátja miatt akár tizedfoknyi különbséget is észrevesz, és azonnal korrigál: és persze a hiedelemmel ellentétben nem annyira drága árammal fűteni. De, ennél több érvünk van. Tudd meg.

Tovább a cikkhez

Így válassz bojlert

Nem csak azért lesz neked ez a cikk érdekes, mert mindent megtudsz a bojlerről, hanem azért is, mert segítünk kiválasztani az ideális bojler t. 

Tovább a cikkhez

5+1 indok, amiért szükséged van vízlágyítóra

Egy tavaly készült felmérés szerint hazánkban az Alföldön (és Zala megyében) általában lágy, az ország nagy részén közepesen kemény, míg nagy területeken – például Budapesten, és Pest megye jelentős területén - kemény a víz. De mit jelent az, hogy kemény a víz, és miért fontos lágyítani? Most minden kiderül.

Tovább a cikkhez

A kondenzációs gázkazán

Akár 90% feletti szezonális hatásfok, csúcstechnológia, kitűnő ár-érték arány. Ez a kondenzációs gázkazán , amely az egyik legmodernebb fűtési technológia. De miért válaszd, és mit kell még tudni róla?

Tovább a cikkhez

Miért húszévente cseréled le?

Ennyi idő alatt a gyereked biztosan nagykorú lesz, az autódat pedig többször lecserélted. Csak szegény csaptelep marad évtizedekig munkában. Elmondjuk, hogy miért ódzkodsz tőle (és valószínűleg ez a legszókimondóbb cikkünk)

Tovább a cikkhez