Fűtési megoldások allergiásoknak

2014.08.07.
Fűtési megoldások allergiásoknak

Allergiások esetében nagyon fontos, hogy megfelelő fűtési módszer legyen kiválasztva. Sokan küzdenek úgy valamilyen légúti panasztól, melyről nem is tudják, hogy tulajdonképpen a nem megfelelő fűtő berendezés áll mindennek a hátterében. 

A kályha és a kandalló használata egyáltalán nem javasolt, mivel azokból a szilárd égéstermék akaratlanul is bekerülhet a levegőbe. Amikor fát tesznek az égéstérbe, akkor mindenképpen valamekkora mennyiségű por is bekerül az adott helyiség levegőjébe. Ilyen esetekben valamelyest a gyakori szellőztetéssel lehet kiküszöbölni a kellemetlen tüneteket. Ha olyan berendezéseket használ fűtés céljára, amelyeknél a melegítés közben vízgőz is keletkezik, akkor nagy valószínűséggel jelenik meg a penész is a falakon, amely az allergia és főleg az asztma esetében a lehető legkellemetlenebb tüneteket okozza. Hősugárzó használata sem javasolt, mivel ezek a lehető legjobban tudják felkeverni a szobában lévő port és szárítják is a levegőt. Radiátorok és gázkonvektorok is elég nagy arányban képesek a levegőben felkeveri a port, így érdemes őket minél gyakrabban tisztítani, legalább kettő naponta. Ilyenkor vetődik fel a kérdés, hogy akkor mi is lehet a legjobb megoldás. Szakemberek az elektromos fűtési rendszereket javasolják. A legjobb a padlófűtés kialakítása. Ez nem fokozza az asztmások és allergiások tüneteit. Egyik legfontosabb előnye, hogy nem szárítja ki a levegőt. Ha szeretne otthonában minél egészségesebb körülményeket kialakítani, akkor feltétlenül válassza ezt a megoldást. A megfelelő rendszer kiválasztásánál kérjük mindenképpen vegyen igénybe szakemberek segítségét!

 

Kapcsolódó cikkek

5 ok amiért megéri a fűtési keringető szivattyú 2020.05.23. 5 ok amiért megéri a fűtési keringető szivattyú A keringető szivattyú a fűtési rendszered egyik legfontosabb része. Arra szolgál, hogy a fűtési rendszeredben levő vizet megkeringtesse, ezzel mindig megfelelő hőmérsékletű vizet kapj ott, ahol szeretnél, például akkor amikor kinyitod a csapot a fürdőben. De miért éri ez meg? tovább Így válassz kerti szivattyút! 2020.05.22. Így válassz kerti szivattyút! Rengeteg aprónak tűnő, de lényeges szempontot kell figyelembe venned mielőtt kiválasztod, és megvásárolod a kerti szivattyúdat, különben előfordulhat, hogy az ablakon kidobott pénzzé válik a terved. Ebben a cikkben segítünk, összegyűjtjük a legfontosabb választási szempontokat. tovább Lakásfelújítási támogatás 2021: ezt kell tudni róla 2021.01.11. Lakásfelújítási támogatás 2021: ezt kell tudni róla 2021 január elsejétől elérhető a lakásfelújítási támogatás 2021 program, amely minden eddiginél kedvezőbb feltételeket kínál arra, hogy – maximum 3 000 000 forintos, utólagos elszámolású és vissza nem térítendő – állami támogatás segítségével felújítsuk, korszerűsítsük az otthonunkat. Mivel ez a téma sokakat érinthet, egyetlen cikkben összegyűjtöttünk mindent, amit az otthon felújítási programról tudni lehet és kell. tovább Az 5 legfontosabb fürdőszoba kiegészítő 2021.01.22. Az 5 legfontosabb fürdőszoba kiegészítő Képzeld el a fürdőszobádat bármilyen kiegészítő nélkül. Nem csak sivár és szokatlan lenne, hanem szinte használhatatlan is. Ebben a cikkben összegyűjtöttük az 5 legfontosabb fürdőszobai kiegészítőket: apróságok lesznek, de nélkülözhetetlenek. tovább Így tartsd bent a meleget a házadban 2021.01.20. Így tartsd bent a meleget a házadban Magyarországon októbertől áprilisig tart a fűtési szezon, ilyenkor a legmagasabb rezsiköltségünk a fűtés. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány pénztárcasegítő tanácsot, és elmondjuk, hogyan tartsd bent a házadban / lakásodban a meleget. Olvasd el, mert apróságokon múlhat az, mennyit fizetsz. tovább Így kerüld el a CO mérgezést 2021.01.16. Így kerüld el a CO mérgezést Vajon mennyit ér az élet? Azért tesszük fel ezt a provokatív kérdést, mert egyetlen (apró) és jelentéktelen összegbe kerülő műszer már bárkit megvéd attól, hogy elkerülje az akár halálos szén-monoxid mérgezést. Elmondunk mindent, amit tudni kell a CO-ról, mitől olyan mérgező, és pontosan hogyan kerüld el. Ez a cikk megmentheti az életedet. tovább
Töltse ki regisztrációs űrlapunkat! Munkatársunk adategyeztetés céljából felkeresi Önt, megbeszélik az esetleges kérdéseket, ezután aktiváljuk partner fiókját, így hozzáférhet viszonteladói árainkhoz!
Kérjük, adja meg a regisztrációjánál használt e-mail címét, melyre küldünk egy levelet. A levélben található linkre kattintva beállíthatja új jelszavát.