A netkazan.hu 2017-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2016-ban az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2015-ben az Ország boltja Népszerűségi Díj nyertese A netkazan.hu különdíjas az Év honlapja 2014-es versenyen A netkazan.hu 2014-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese

Fűtési megoldások allergiásoknak

Allergiások esetében nagyon fontos, hogy megfelelő fűtési módszer legyen kiválasztva. Sokan küzdenek úgy valamilyen légúti panasztól, melyről nem is tudják, hogy tulajdonképpen a nem megfelelő fűtő berendezés áll mindennek a hátterében. 

A kályha és a kandalló használata egyáltalán nem javasolt, mivel azokból a szilárd égéstermék akaratlanul is bekerülhet a levegőbe. Amikor fát tesznek az égéstérbe, akkor mindenképpen valamekkora mennyiségű por is bekerül az adott helyiség levegőjébe. Ilyen esetekben valamelyest a gyakori szellőztetéssel lehet kiküszöbölni a kellemetlen tüneteket. Ha olyan berendezéseket használ fűtés céljára, amelyeknél a melegítés közben vízgőz is keletkezik, akkor nagy valószínűséggel jelenik meg a penész is a falakon, amely az allergia és főleg az asztma esetében a lehető legkellemetlenebb tüneteket okozza. Hősugárzó használata sem javasolt, mivel ezek a lehető legjobban tudják felkeverni a szobában lévő port és szárítják is a levegőt. Radiátorok és gázkonvektorok is elég nagy arányban képesek a levegőben felkeveri a port, így érdemes őket minél gyakrabban tisztítani, legalább kettő naponta. Ilyenkor vetődik fel a kérdés, hogy akkor mi is lehet a legjobb megoldás. Szakemberek az elektromos fűtési rendszereket javasolják. A legjobb a padlófűtés kialakítása. Ez nem fokozza az asztmások és allergiások tüneteit. Egyik legfontosabb előnye, hogy nem szárítja ki a levegőt. Ha szeretne otthonában minél egészségesebb körülményeket kialakítani, akkor feltétlenül válassza ezt a megoldást. A megfelelő rendszer kiválasztásánál kérjük mindenképpen vegyen igénybe szakemberek segítségét!

 

Kapcsolódó blogposztok

Használt kazán helyett inkább az új kazán

A címben szereplő kérdés akár költői is lehetne, de sokan még akkor is csak rövidtávon képesek gondolkodni, ha a családjuk biztonságáról van szó. Félreértés ne essék: senkit sem szeretnék lebeszélni a használt kazánokról, mi csupán összegezzük, hogy nekünk miért jobbak a tapasztalataink az új készülékekkel.

Tovább a cikkhez

Elektromos radiátor

Azért, mert gyors, esztétikus, csendes, a beépített termosztátja miatt akár tizedfoknyi különbséget is észrevesz, és azonnal korrigál: és persze a hiedelemmel ellentétben nem annyira drága árammal fűteni. De, ennél több érvünk van. Tudd meg.

Tovább a cikkhez

Így válassz bojlert

Nem csak azért lesz neked ez a cikk érdekes, mert mindent megtudsz a bojlerről, hanem azért is, mert segítünk kiválasztani az ideális bojler t. 

Tovább a cikkhez

5+1 indok, amiért szükséged van vízlágyítóra

Egy tavaly készült felmérés szerint hazánkban az Alföldön (és Zala megyében) általában lágy, az ország nagy részén közepesen kemény, míg nagy területeken – például Budapesten, és Pest megye jelentős területén - kemény a víz. De mit jelent az, hogy kemény a víz, és miért fontos lágyítani? Most minden kiderül.

Tovább a cikkhez

A kondenzációs gázkazán

Akár 90% feletti szezonális hatásfok, csúcstechnológia, kitűnő ár-érték arány. Ez a kondenzációs gázkazán , amely az egyik legmodernebb fűtési technológia. De miért válaszd, és mit kell még tudni róla?

Tovább a cikkhez

Miért húszévente cseréled le?

Ennyi idő alatt a gyereked biztosan nagykorú lesz, az autódat pedig többször lecserélted. Csak szegény csaptelep marad évtizedekig munkában. Elmondjuk, hogy miért ódzkodsz tőle (és valószínűleg ez a legszókimondóbb cikkünk)

Tovább a cikkhez