A netkazan.hu 2017-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2016-ban az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2015-ben az Ország boltja Népszerűségi Díj nyertese A netkazan.hu különdíjas az Év honlapja 2014-es versenyen A netkazan.hu 2014-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese

Milyen szempontok alapján válasszunk gázkazánt?

Egy új kazán vásárlása általában új otthon kialakításánál merül fel, vagy akkor, ha a régi már nem működik megfelelőképpen. A fűtési rendszer elengedhetetlenné válik, ha azt szeretnénk, hogy lakásunk maximálisan komfortos legyen. 

A kazán és a kapcsolódó rendszerelemeket pontosan meg kell tervezni, hiszen ezek együtt felelnek a melegért. A gázkazán többféle modellben és típusban választható. Fontossá válik az is, hogy milyen csendesen működik a kazán, hiszen nem mindegy, hogy hová is kerül az beszerelésre. Mivel Magyarországon nagyon jól van biztosítva a gázellátás, így igen sokan döntenek a gázkazán mellett. Energia hatékony, jó minőségű, igaz, hogy árban nem a legolcsóbb megoldás. Ha van rá mód, ne válasszunk nyílt égéstérrel rendelkező gázkazánt. Roppant veszélyes is lehet, hiszen a keletkezett szénmonoxid mérgezéshez is vezethet, ha nem tud a megfelelő módon eltávozni. Az ilyen készülék rossz hatásfokkal működik, egyáltalán nem nevezhető energiatakarékosnak sem. Hosszútávon komoly befektetésnek számít a megvásárlása, így csak azt tudjuk ajánlani, hogy zárt égésterű és lehetőleg kondenzációs kazánt vásároljunk magunknak. Az ilyen kazánok több év elteltével is hatékonyan képesek működni, minimális, de elengedhetetlen karbantartás mellett. Működési elvének köszönhetően nagyon hatékony és ennek a típusú gázkazánnak a legalacsonyabb az üzemeltetési költsége. Családi házak vagy társasházak tervezésénél nagyszerű megoldásnak számít. Könnyedén szabályozható és a kezelését mindenki megtanulhatja. A jó kazán száz százalékos hatásfok felett is képes üzemelni.

Kapcsolódó blogposztok

Használt kazán helyett inkább az új kazán

A címben szereplő kérdés akár költői is lehetne, de sokan még akkor is csak rövidtávon képesek gondolkodni, ha a családjuk biztonságáról van szó. Félreértés ne essék: senkit sem szeretnék lebeszélni a használt kazánokról, mi csupán összegezzük, hogy nekünk miért jobbak a tapasztalataink az új készülékekkel.

Tovább a cikkhez

Elektromos radiátor

Azért, mert gyors, esztétikus, csendes, a beépített termosztátja miatt akár tizedfoknyi különbséget is észrevesz, és azonnal korrigál: és persze a hiedelemmel ellentétben nem annyira drága árammal fűteni. De, ennél több érvünk van. Tudd meg.

Tovább a cikkhez

Így válassz bojlert

Nem csak azért lesz neked ez a cikk érdekes, mert mindent megtudsz a bojlerről, hanem azért is, mert segítünk kiválasztani az ideális bojler t. 

Tovább a cikkhez

5+1 indok, amiért szükséged van vízlágyítóra

Egy tavaly készült felmérés szerint hazánkban az Alföldön (és Zala megyében) általában lágy, az ország nagy részén közepesen kemény, míg nagy területeken – például Budapesten, és Pest megye jelentős területén - kemény a víz. De mit jelent az, hogy kemény a víz, és miért fontos lágyítani? Most minden kiderül.

Tovább a cikkhez

A kondenzációs gázkazán

Akár 90% feletti szezonális hatásfok, csúcstechnológia, kitűnő ár-érték arány. Ez a kondenzációs gázkazán , amely az egyik legmodernebb fűtési technológia. De miért válaszd, és mit kell még tudni róla?

Tovább a cikkhez

Miért húszévente cseréled le?

Ennyi idő alatt a gyereked biztosan nagykorú lesz, az autódat pedig többször lecserélted. Csak szegény csaptelep marad évtizedekig munkában. Elmondjuk, hogy miért ódzkodsz tőle (és valószínűleg ez a legszókimondóbb cikkünk)

Tovább a cikkhez