A netkazan.hu 2017-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2016-ban az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2015-ben az Ország boltja Népszerűségi Díj nyertese A netkazan.hu különdíjas az Év honlapja 2014-es versenyen A netkazan.hu 2014-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese

A nem üzembiztos kazán cseréje

Régi, elavult vagy nem üzembiztosan működő kazánt érdemes egy újra cserélni, amelyik nemcsak hatékonyabban fog működni, de nem fogja feleslegesen sem pazarolni az energiát. A kazánkészülék cseréje akkor is javallott, ha az 15 évnél idősebb, vagyis műszakilag teljes mértékben elavultnak tekinthető. 

A rosszul működő kazán veszélyeztetheti az ingatlanban lakó személyek egészségét, életét. A kazán hibás működésére általában a gázszerelő, szakember, vagy kéményseprő szokta felhívni a figyelmet, akik pontosan látják, hogyan kellene annak hatékonyan működnie. A cserét többféle eljárással is lehet eszközölni. Sokan nagyobb teljesítménnyel rendelkező kazánra cserélik a régi készüléküket. Ez nagyszerű választás abban az esetben, ha vele együtt a lakás is bővül. Fontos megjegyezni, hogy a cserét minden esetben gázszerelő szakembernek kell elvégeznie. Bővítésnél az is előfordulhat, hogy a régi kazán helyére nem fér be az új, így teljesen új épületgépészeti tervezetet kell készíteni. Ha kész a terv, akkor azt a helyi gázszolgáltatóval kell engedélyeztetni. Ha megvan a szükséges engedély, csak akkor lehet belevágni a munkálatokba. Az új kazán csak így kerülhet beépítésre. Ha elkészült a csere, akkor a gázszolgáltató munkatársa le kell ellenőrizze annak műszaki-biztonsági szempontjait és ha mindent kifogástalan állapotban talál, akkor be lehet kapcsolni a készüléket és beindul az üzemeltetése. Azzal mindenképpen számolni kell, hogy maga a kazáncsere folyamata átlagosan harminc napon belül végezhető el.

Kapcsolódó blogposztok

Használt kazán helyett inkább az új kazán

A címben szereplő kérdés akár költői is lehetne, de sokan még akkor is csak rövidtávon képesek gondolkodni, ha a családjuk biztonságáról van szó. Félreértés ne essék: senkit sem szeretnék lebeszélni a használt kazánokról, mi csupán összegezzük, hogy nekünk miért jobbak a tapasztalataink az új készülékekkel.

Tovább a cikkhez

Elektromos radiátor

Azért, mert gyors, esztétikus, csendes, a beépített termosztátja miatt akár tizedfoknyi különbséget is észrevesz, és azonnal korrigál: és persze a hiedelemmel ellentétben nem annyira drága árammal fűteni. De, ennél több érvünk van. Tudd meg.

Tovább a cikkhez

Így válassz bojlert

Nem csak azért lesz neked ez a cikk érdekes, mert mindent megtudsz a bojlerről, hanem azért is, mert segítünk kiválasztani az ideális bojler t. 

Tovább a cikkhez

5+1 indok, amiért szükséged van vízlágyítóra

Egy tavaly készült felmérés szerint hazánkban az Alföldön (és Zala megyében) általában lágy, az ország nagy részén közepesen kemény, míg nagy területeken – például Budapesten, és Pest megye jelentős területén - kemény a víz. De mit jelent az, hogy kemény a víz, és miért fontos lágyítani? Most minden kiderül.

Tovább a cikkhez

A kondenzációs gázkazán

Akár 90% feletti szezonális hatásfok, csúcstechnológia, kitűnő ár-érték arány. Ez a kondenzációs gázkazán , amely az egyik legmodernebb fűtési technológia. De miért válaszd, és mit kell még tudni róla?

Tovább a cikkhez

Miért húszévente cseréled le?

Ennyi idő alatt a gyereked biztosan nagykorú lesz, az autódat pedig többször lecserélted. Csak szegény csaptelep marad évtizedekig munkában. Elmondjuk, hogy miért ódzkodsz tőle (és valószínűleg ez a legszókimondóbb cikkünk)

Tovább a cikkhez