A netkazan.hu 2017-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2016-ban az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2015-ben az Ország boltja Népszerűségi Díj nyertese A netkazan.hu különdíjas az Év honlapja 2014-es versenyen A netkazan.hu 2014-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese

Mit kell tudni a szénmonoxid érzékelőről?

A szénmonoxid vészjelző feladata az, hogy érzékelje és megfelelő módon jelezze, ha a légtérben mérgező szénmonoxid található. Európában többféle szabvánnyal ellátott készülék is a kezünkbe kerülhet, ám lehetőleg vásároljuk olyat, amelyik a brit és az amerikai tanúsítványok által van jóváhagyva, hiszen ezek hatékonyabban működnek. 

A szénmonoxid érzékelőt ellenőrzött helyről vásároljuk meg mindig! Mellette azt is fontos megjegyezni, hogy a készülék csak akkor működik helyesen, ha az szakszerűen van bekötve és felszerelve, így mindig el kell olvasni a berendezéshez járó utasításokat! Jelenleg háromféle szénmonoxid vészjelző is kapható, a típusokat az érzékelés elve szerint határozták meg. A veszélyt mindegyik jelzi, de árban már más kategóriákat képviselnek. Nagyon népszerűek a Honeywell szénmonoxid érzékelő készülékek, amelyik az életben tapasztalható hatások alapján dolgoznak. A készülék felépítésében lévő szintetikus hemoglobin képes megkötni a szénmonoxidot. Ha elérte a riasztási szintet, akkor a készülék azonnal jelez. A félvezetős szénmonoxid vészjelző berendezés azonnal észleli a gázt. Az elektrokémiai érzékelő készülék fogyasztása a legalacsonyabb. Élettartama is bőven öt év felett van, így ez a típus számít a leginkább elterjedtnek. Riasztás esetén mindegyik készülék piros, villogó fényjelzést ad ki és általában ehhez 90 dB-es hangjelzés párosul. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy az érzékelőnek jeleznie kell azt is, ha meghibásodást észlel a működésében. Ha ilyen hangot hallunk, akkor mindenképp utána kell járni az okának! Nézze meg, milyen CO mérőket talál a boltunkban: Katt ide!

Kapcsolódó blogposztok

Elektromos radiátor

Azért, mert gyors, esztétikus, csendes, a beépített termosztátja miatt akár tizedfoknyi különbséget is észrevesz, és azonnal korrigál: és persze a hiedelemmel ellentétben nem annyira drága árammal fűteni. De, ennél több érvünk van. Tudd meg.

Tovább a cikkhez

Így válassz bojlert

Nem csak azért lesz neked ez a cikk érdekes, mert mindent megtudsz a bojlerről, hanem azért is, mert segítünk kiválasztani az ideális bojler t. 

Tovább a cikkhez

5+1 indok, amiért szükséged van vízlágyítóra

Egy tavaly készült felmérés szerint hazánkban az Alföldön (és Zala megyében) általában lágy, az ország nagy részén közepesen kemény, míg nagy területeken – például Budapesten, és Pest megye jelentős területén - kemény a víz. De mit jelent az, hogy kemény a víz, és miért fontos lágyítani? Most minden kiderül.

Tovább a cikkhez

A kondenzációs gázkazán

Akár 90% feletti szezonális hatásfok, csúcstechnológia, kitűnő ár-érték arány. Ez a kondenzációs gázkazán , amely az egyik legmodernebb fűtési technológia. De miért válaszd, és mit kell még tudni róla?

Tovább a cikkhez

Miért húszévente cseréled le?

Ennyi idő alatt a gyereked biztosan nagykorú lesz, az autódat pedig többször lecserélted. Csak szegény csaptelep marad évtizedekig munkában. Elmondjuk, hogy miért ódzkodsz tőle (és valószínűleg ez a legszókimondóbb cikkünk)

Tovább a cikkhez

Így spórolj a vízzel

Egy magyar család éves vízszámlája, körülbelül egyhavi átlagfizetést tesz ki. Érdemes elolvasnod azokat a tippeket, amelyeket azért írtunk le neked, hogy spórolni tudj a vízszámládon. Ebben a cikkben kizárólag a lakáson (házon) belüli vízszámla csökkentési tippekkel foglalkozunk, amiket ha betartasz, körülbelül 17-19%-kal csökkenni fog a számlád.

Tovább a cikkhez