A netkazan.hu 2017-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2016-ban az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2015-ben az Ország boltja Népszerűségi Díj nyertese A netkazan.hu különdíjas az Év honlapja 2014-es versenyen A netkazan.hu 2014-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese

Így válasszon kandallót

Otthonunk fűtése sokszor kihívást jelenthet a téli időszakokban. A kandallók egyre népszerűbbek a vásárlók körében, különösen a vízteres kandallók, habár ez nem az egyetlen típus, amely alkalmas otthonunk fűtésére. 

Ha kandallót választunk, el kell gondolkodnunk azon, hogy milyen célra akarjuk használni. Csak egy szoba, vagy az egész lakás fűtésére? Az ideális választás az első esetre egy légfűtéses kandalló. Ez a berendezés a kisugárzott hővel és a természetes ventilációval fűti szobánkat. Természetesen a legpontosabb választáshoz szükséges tudnunk a szoba méreteit, hány és milyen típusú szobát szeretnénk fűteni, fel kell mérnünk a hőszigetelést, meg kell határoznunk, milyen hőleadást szeretnénk. Ha több helyiséget szeretnénk fűteni, olyan terméket kell keresnünk, amely képes a meleg levegőt a többi szobába eljuttatni légcsatornák segítségével. A szükségleteink tisztázása alapvető fontosságú ahhoz, hogy megtaláljuk a megfelelő kandallót otthonunkba. Egy másik hasznos kandalló típus a vízteres. A vízteres kandallóval akár közvetlenül rácsatlakozhatunk a már meglévő központi fűtésrendszerre is. Ezekben a kandallókban a víz továbbítja a generált hőenergiát a lakáson belül, így több szobát is fűthetünk vele. Nyitott és zárt rendszerre egyaránt alkalmas készülékek is vásárolhatók. A zárt rendszerre való bekötésnél ügyelni kell a megfelelő biztonsági szerelvények és hőcserélők bekerülésére a fűtési rendszerbe. Melegvíz előállításra is használhatjuk, ha egy indirek tárolót szerelünk be a rendszerbe. A vízteres megoldás egy igen költségbarát módszer otthonunk fűtésére.

Kapcsolódó blogposztok

Használt kazán helyett inkább az új kazán

A címben szereplő kérdés akár költői is lehetne, de sokan még akkor is csak rövidtávon képesek gondolkodni, ha a családjuk biztonságáról van szó. Félreértés ne essék: senkit sem szeretnék lebeszélni a használt kazánokról, mi csupán összegezzük, hogy nekünk miért jobbak a tapasztalataink az új készülékekkel.

Tovább a cikkhez

Elektromos radiátor

Azért, mert gyors, esztétikus, csendes, a beépített termosztátja miatt akár tizedfoknyi különbséget is észrevesz, és azonnal korrigál: és persze a hiedelemmel ellentétben nem annyira drága árammal fűteni. De, ennél több érvünk van. Tudd meg.

Tovább a cikkhez

Így válassz bojlert

Nem csak azért lesz neked ez a cikk érdekes, mert mindent megtudsz a bojlerről, hanem azért is, mert segítünk kiválasztani az ideális bojler t. 

Tovább a cikkhez

5+1 indok, amiért szükséged van vízlágyítóra

Egy tavaly készült felmérés szerint hazánkban az Alföldön (és Zala megyében) általában lágy, az ország nagy részén közepesen kemény, míg nagy területeken – például Budapesten, és Pest megye jelentős területén - kemény a víz. De mit jelent az, hogy kemény a víz, és miért fontos lágyítani? Most minden kiderül.

Tovább a cikkhez

A kondenzációs gázkazán

Akár 90% feletti szezonális hatásfok, csúcstechnológia, kitűnő ár-érték arány. Ez a kondenzációs gázkazán , amely az egyik legmodernebb fűtési technológia. De miért válaszd, és mit kell még tudni róla?

Tovább a cikkhez

Miért húszévente cseréled le?

Ennyi idő alatt a gyereked biztosan nagykorú lesz, az autódat pedig többször lecserélted. Csak szegény csaptelep marad évtizedekig munkában. Elmondjuk, hogy miért ódzkodsz tőle (és valószínűleg ez a legszókimondóbb cikkünk)

Tovább a cikkhez