Így válasszon kandallót

2014.12.11.
Így válasszon kandallót

Otthonunk fűtése sokszor kihívást jelenthet a téli időszakokban. A kandallók egyre népszerűbbek a vásárlók körében, különösen a vízteres kandallók, habár ez nem az egyetlen típus, amely alkalmas otthonunk fűtésére. 

Ha kandallót választunk, el kell gondolkodnunk azon, hogy milyen célra akarjuk használni. Csak egy szoba, vagy az egész lakás fűtésére? Az ideális választás az első esetre egy légfűtéses kandalló. Ez a berendezés a kisugárzott hővel és a természetes ventilációval fűti szobánkat. Természetesen a legpontosabb választáshoz szükséges tudnunk a szoba méreteit, hány és milyen típusú szobát szeretnénk fűteni, fel kell mérnünk a hőszigetelést, meg kell határoznunk, milyen hőleadást szeretnénk. Ha több helyiséget szeretnénk fűteni, olyan terméket kell keresnünk, amely képes a meleg levegőt a többi szobába eljuttatni légcsatornák segítségével. A szükségleteink tisztázása alapvető fontosságú ahhoz, hogy megtaláljuk a megfelelő kandallót otthonunkba. Egy másik hasznos kandalló típus a vízteres. A vízteres kandallóval akár közvetlenül rácsatlakozhatunk a már meglévő központi fűtésrendszerre is. Ezekben a kandallókban a víz továbbítja a generált hőenergiát a lakáson belül, így több szobát is fűthetünk vele. Nyitott és zárt rendszerre egyaránt alkalmas készülékek is vásárolhatók. A zárt rendszerre való bekötésnél ügyelni kell a megfelelő biztonsági szerelvények és hőcserélők bekerülésére a fűtési rendszerbe. Melegvíz előállításra is használhatjuk, ha egy indirek tárolót szerelünk be a rendszerbe. A vízteres megoldás egy igen költségbarát módszer otthonunk fűtésére.

Kapcsolódó cikkek

5 ok amiért megéri a fűtési keringető szivattyú 2020.05.23. 5 ok amiért megéri a fűtési keringető szivattyú A keringető szivattyú a fűtési rendszered egyik legfontosabb része. Arra szolgál, hogy a fűtési rendszeredben levő vizet megkeringtesse, ezzel mindig megfelelő hőmérsékletű vizet kapj ott, ahol szeretnél, például akkor amikor kinyitod a csapot a fürdőben. De miért éri ez meg? tovább Így válassz kerti szivattyút! 2020.05.22. Így válassz kerti szivattyút! Rengeteg aprónak tűnő, de lényeges szempontot kell figyelembe venned mielőtt kiválasztod, és megvásárolod a kerti szivattyúdat, különben előfordulhat, hogy az ablakon kidobott pénzzé válik a terved. Ebben a cikkben segítünk, összegyűjtjük a legfontosabb választási szempontokat. tovább Lakásfelújítási támogatás 2021: ezt kell tudni róla 2021.01.11. Lakásfelújítási támogatás 2021: ezt kell tudni róla 2021 január elsejétől elérhető a lakásfelújítási támogatás 2021 program, amely minden eddiginél kedvezőbb feltételeket kínál arra, hogy – maximum 3 000 000 forintos, utólagos elszámolású és vissza nem térítendő – állami támogatás segítségével felújítsuk, korszerűsítsük az otthonunkat. Mivel ez a téma sokakat érinthet, egyetlen cikkben összegyűjtöttünk mindent, amit az otthon felújítási programról tudni lehet és kell. tovább Az 5 legfontosabb fürdőszoba kiegészítő 2021.01.22. Az 5 legfontosabb fürdőszoba kiegészítő Képzeld el a fürdőszobádat bármilyen kiegészítő nélkül. Nem csak sivár és szokatlan lenne, hanem szinte használhatatlan is. Ebben a cikkben összegyűjtöttük az 5 legfontosabb fürdőszobai kiegészítőket: apróságok lesznek, de nélkülözhetetlenek. tovább Így tartsd bent a meleget a házadban 2021.01.20. Így tartsd bent a meleget a házadban Magyarországon októbertől áprilisig tart a fűtési szezon, ilyenkor a legmagasabb rezsiköltségünk a fűtés. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány pénztárcasegítő tanácsot, és elmondjuk, hogyan tartsd bent a házadban / lakásodban a meleget. Olvasd el, mert apróságokon múlhat az, mennyit fizetsz. tovább Így kerüld el a CO mérgezést 2021.01.16. Így kerüld el a CO mérgezést Vajon mennyit ér az élet? Azért tesszük fel ezt a provokatív kérdést, mert egyetlen (apró) és jelentéktelen összegbe kerülő műszer már bárkit megvéd attól, hogy elkerülje az akár halálos szén-monoxid mérgezést. Elmondunk mindent, amit tudni kell a CO-ról, mitől olyan mérgező, és pontosan hogyan kerüld el. Ez a cikk megmentheti az életedet. tovább
Töltse ki regisztrációs űrlapunkat! Munkatársunk adategyeztetés céljából felkeresi Önt, megbeszélik az esetleges kérdéseket, ezután aktiváljuk partner fiókját, így hozzáférhet viszonteladói árainkhoz!
Kérjük, adja meg a regisztrációjánál használt e-mail címét, melyre küldünk egy levelet. A levélben található linkre kattintva beállíthatja új jelszavát.