Légfűtéses kandallók: mielőtt választana

2014.12.11.
Légfűtéses kandallók: mielőtt választana

Rengeteg kandalló található a piacon, melyek közül meg kell találnunk azt, amely a legalkalmasabb lesz otthonunk fűtésére.

A kandallók egy alternatív fűtési megoldást biztosítanak azok számára, akiknek nem lehet központi fűtést alkalmaznia otthonukban. Ezek a berendezések éghető anyagokat használnak fel, hogy fűtsék otthonunkat és sokat spórolhatnak számunkra a téli hónapokban. Vannak olyan házak, ahol csak egy szobát kell fűteni. Ezekre az esetekre a légfűtéses kandalló kiváló megoldás. A légfűtő kandallónak kétféle típusa van alapvetően. A hagyományos megoldás a konvekciós fűtés, ahol a kisugárzott hővel és a természetes légjárás segítségével fűti az adott szobarészt. Ez a megoldás kisebb helyiségek esetében hatékony, ahol nincs ventillációs és befúvásos rendszer kiépítve. A légfűtéses kandallóra való beruházás igen költséghatékony és olcsó. Nagyobb szobák és helyiségek esetén biztosítanunk kell mesterségesen a légáramlást szellőzőkkel vagy kandalló ventillátorokkal. A megfelelő termék kiválasztásához szükségesek a szobák méretei és szigeteltségi állapotai, az igényeink ismerete, hogy megtaláljuk az optimális és szükséges teljesítményszintet. A kandallók beszerelését képzett szakemberek végzik, akik értik a dolgukat és kialakítják a kéményt, valamint a szükséges változtatásokat a ház szerkezetében ahhoz, hogy a kandalló biztonságosan működjön. A jó szellőzés biztosítása rendkívül fontos szempont kandallók beszerelésénél, hiszen az égéstermékek között káros gázok is vannak, amiket el kell vezetni. Ezen okból kifolyólag kandallót oda telepíthetünk, ahol van kiépítve kémény, vagy kiépíthető kémény. Otthonunk biztonsága elsődleges, ezért fontos, hogy minden előírást betartsunk a kandalló beszerelésekor. A kandalló egy kényelmes és biztonságos alternatív megoldást kínál azoknak, akik nem szeretnének havonta óriási összegeket fűtésszámlákra költeni.

Kapcsolódó cikkek

Száraz fűtőbetétes bojlerek 2023.08.21. Száraz fűtőbetétes bojlerek Technikailag a bojler egy olyan szerkezet, amely nem csak a víz felmelegítésére, hanem melegen tartására és tárolására is szolgál, kielégíti a családok melegvíz-igényét. A megfelelő bojlert számtalan szempontot átgondolva kell kiválasztani: figyelembe kell venni a fogyasztást, az ár-érték arányt, a méretet és érdemes elgondolkodni a száraz fűtőbetétes modelleken. tovább Termosztátok: minden, amit tudni kell róluk 2024.04.09. Termosztátok: minden, amit tudni kell róluk A termosztát a fűtésrendszered egyik legfontosabb eleme, mely feladata, hogy az általad beállított hőmérsékleten tartsa az otthonodat, így gondoskodjon a komfortodról. De milyen termosztátok vannak, hogyan működnek, hogyan válaszd ki a számodra tökéleteset, mire figyelj oda a kiválasztásakor? Ebben a cikkben mindent megtudsz ezekről a hasznos eszközökről. tovább Így válassz kerti szivattyút! 2020.05.22. Így válassz kerti szivattyút! Rengeteg aprónak tűnő, de lényeges szempontot kell figyelembe venned mielőtt kiválasztod, és megvásárolod a kerti szivattyúdat, különben előfordulhat, hogy az ablakon kidobott pénzzé válik a terved. Ebben a cikkben segítünk, összegyűjtjük a legfontosabb választási szempontokat. tovább Páraelszívó: minden, amit tudni kell róla 2024.02.09. Páraelszívó: minden, amit tudni kell róla A páraelszívó a modern konyhák nélkülözhetetlen tartozéka. Megszűrik a konyhai munkák alatt keletkezett zsírt, a főzés közben felszabadult gőzt, illatokat, szagokat, ezzel biztosítják a megfelelő levegőminőséget. Abban is segítenek - különösen akkor, ha nyitott a konyhád -, hogy a szagok ne ivódjanak bele a bútorokba, textilekbe. De milyen fajták vannak és hogyan válaszd ki a számodra ideálisat? Íme, minden, amit tudni kell a konyhai páraelszívókról. tovább Miért lyukadnak ki a radiátorok? 2024.01.24. Miért lyukadnak ki a radiátorok? A fűtési rendszer kulcsfontosságú elemei közé tartoznak a radiátorok, amelyek felelősek a lakóterek megfelelő hőmérsékletének biztosításáért. Dizájn és megjelenés szempontjából is fontos tényezők a lakótérben, de mi most teljesen más nézőpontból közelítünk. Több tényező miatt is előfordulhat, hogy ezek a radiátorok idővel kilyukadnak, és ez a probléma sok lakás- és háztulajdonosnak fejtörést, problémát okozhat. A fejünkhöz kaphatunk, hogy „De miért?" Hiszen még alig pár éves a radiátor!” Ebben a cikkben megvizsgáljuk, miért lyukadnak ki a radiátorok, és bemutatjuk, hogyan lehet megelőzni ezt a kellemetlenséget. tovább Miért fontos az iszapleválasztó? 2023.11.14. Miért fontos az iszapleválasztó? Kezdjük a legfontosabbal: a kazán karbantartása vagy cseréje során iszapleválasztó, más néven szennyeződésleválasztó telepítése szükséges, hogy megvédje a rendszert a vízben lévő olyan mikroszennyeződésektől, mint az oldott levegő, a különböző koszok, iszap. De mi is az az iszapleválasztó? Mire való és milyen előnyei vannak? Ebben a cikkben megírtuk! tovább
Töltse ki regisztrációs űrlapunkat! Munkatársunk adategyeztetés céljából felkeresi Önt, megbeszélik az esetleges kérdéseket, ezután aktiváljuk partner fiókját, így hozzáférhet viszonteladói árainkhoz!
Kérjük, adja meg a regisztrációjánál használt e-mail címét, melyre küldünk egy levelet. A levélben található linkre kattintva beállíthatja új jelszavát.