A netkazan.hu 2017-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2016-ban az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2015-ben az Ország boltja Népszerűségi Díj nyertese A netkazan.hu különdíjas az Év honlapja 2014-es versenyen A netkazan.hu 2014-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese

Légfűtéses kandallók: mielőtt választana

Rengeteg kandalló található a piacon, melyek közül meg kell találnunk azt, amely a legalkalmasabb lesz otthonunk fűtésére.

A kandallók egy alternatív fűtési megoldást biztosítanak azok számára, akiknek nem lehet központi fűtést alkalmaznia otthonukban. Ezek a berendezések éghető anyagokat használnak fel, hogy fűtsék otthonunkat és sokat spórolhatnak számunkra a téli hónapokban. Vannak olyan házak, ahol csak egy szobát kell fűteni. Ezekre az esetekre a légfűtéses kandalló kiváló megoldás. A légfűtő kandallónak kétféle típusa van alapvetően. A hagyományos megoldás a konvekciós fűtés, ahol a kisugárzott hővel és a természetes légjárás segítségével fűti az adott szobarészt. Ez a megoldás kisebb helyiségek esetében hatékony, ahol nincs ventillációs és befúvásos rendszer kiépítve. A légfűtéses kandallóra való beruházás igen költséghatékony és olcsó. Nagyobb szobák és helyiségek esetén biztosítanunk kell mesterségesen a légáramlást szellőzőkkel vagy kandalló ventillátorokkal. A megfelelő termék kiválasztásához szükségesek a szobák méretei és szigeteltségi állapotai, az igényeink ismerete, hogy megtaláljuk az optimális és szükséges teljesítményszintet. A kandallók beszerelését képzett szakemberek végzik, akik értik a dolgukat és kialakítják a kéményt, valamint a szükséges változtatásokat a ház szerkezetében ahhoz, hogy a kandalló biztonságosan működjön. A jó szellőzés biztosítása rendkívül fontos szempont kandallók beszerelésénél, hiszen az égéstermékek között káros gázok is vannak, amiket el kell vezetni. Ezen okból kifolyólag kandallót oda telepíthetünk, ahol van kiépítve kémény, vagy kiépíthető kémény. Otthonunk biztonsága elsődleges, ezért fontos, hogy minden előírást betartsunk a kandalló beszerelésekor. A kandalló egy kényelmes és biztonságos alternatív megoldást kínál azoknak, akik nem szeretnének havonta óriási összegeket fűtésszámlákra költeni.

Kapcsolódó blogposztok

Elektromos radiátor

Azért, mert gyors, esztétikus, csendes, a beépített termosztátja miatt akár tizedfoknyi különbséget is észrevesz, és azonnal korrigál: és persze a hiedelemmel ellentétben nem annyira drága árammal fűteni. De, ennél több érvünk van. Tudd meg.

Tovább a cikkhez

Így válassz bojlert

Nem csak azért lesz neked ez a cikk érdekes, mert mindent megtudsz a bojlerről, hanem azért is, mert segítünk kiválasztani az ideális bojler t. 

Tovább a cikkhez

5+1 indok, amiért szükséged van vízlágyítóra

Egy tavaly készült felmérés szerint hazánkban az Alföldön (és Zala megyében) általában lágy, az ország nagy részén közepesen kemény, míg nagy területeken – például Budapesten, és Pest megye jelentős területén - kemény a víz. De mit jelent az, hogy kemény a víz, és miért fontos lágyítani? Most minden kiderül.

Tovább a cikkhez

A kondenzációs gázkazán

Akár 90% feletti szezonális hatásfok, csúcstechnológia, kitűnő ár-érték arány. Ez a kondenzációs gázkazán , amely az egyik legmodernebb fűtési technológia. De miért válaszd, és mit kell még tudni róla?

Tovább a cikkhez

Miért húszévente cseréled le?

Ennyi idő alatt a gyereked biztosan nagykorú lesz, az autódat pedig többször lecserélted. Csak szegény csaptelep marad évtizedekig munkában. Elmondjuk, hogy miért ódzkodsz tőle (és valószínűleg ez a legszókimondóbb cikkünk)

Tovább a cikkhez

Így spórolj a vízzel

Egy magyar család éves vízszámlája, körülbelül egyhavi átlagfizetést tesz ki. Érdemes elolvasnod azokat a tippeket, amelyeket azért írtunk le neked, hogy spórolni tudj a vízszámládon. Ebben a cikkben kizárólag a lakáson (házon) belüli vízszámla csökkentési tippekkel foglalkozunk, amiket ha betartasz, körülbelül 17-19%-kal csökkenni fog a számlád.

Tovább a cikkhez