Légfűtéses kandallók: mielőtt választana

2014.12.11.
Légfűtéses kandallók: mielőtt választana

Rengeteg kandalló található a piacon, melyek közül meg kell találnunk azt, amely a legalkalmasabb lesz otthonunk fűtésére.

A kandallók egy alternatív fűtési megoldást biztosítanak azok számára, akiknek nem lehet központi fűtést alkalmaznia otthonukban. Ezek a berendezések éghető anyagokat használnak fel, hogy fűtsék otthonunkat és sokat spórolhatnak számunkra a téli hónapokban. Vannak olyan házak, ahol csak egy szobát kell fűteni. Ezekre az esetekre a légfűtéses kandalló kiváló megoldás. A légfűtő kandallónak kétféle típusa van alapvetően. A hagyományos megoldás a konvekciós fűtés, ahol a kisugárzott hővel és a természetes légjárás segítségével fűti az adott szobarészt. Ez a megoldás kisebb helyiségek esetében hatékony, ahol nincs ventillációs és befúvásos rendszer kiépítve. A légfűtéses kandallóra való beruházás igen költséghatékony és olcsó. Nagyobb szobák és helyiségek esetén biztosítanunk kell mesterségesen a légáramlást szellőzőkkel vagy kandalló ventillátorokkal. A megfelelő termék kiválasztásához szükségesek a szobák méretei és szigeteltségi állapotai, az igényeink ismerete, hogy megtaláljuk az optimális és szükséges teljesítményszintet. A kandallók beszerelését képzett szakemberek végzik, akik értik a dolgukat és kialakítják a kéményt, valamint a szükséges változtatásokat a ház szerkezetében ahhoz, hogy a kandalló biztonságosan működjön. A jó szellőzés biztosítása rendkívül fontos szempont kandallók beszerelésénél, hiszen az égéstermékek között káros gázok is vannak, amiket el kell vezetni. Ezen okból kifolyólag kandallót oda telepíthetünk, ahol van kiépítve kémény, vagy kiépíthető kémény. Otthonunk biztonsága elsődleges, ezért fontos, hogy minden előírást betartsunk a kandalló beszerelésekor. A kandalló egy kényelmes és biztonságos alternatív megoldást kínál azoknak, akik nem szeretnének havonta óriási összegeket fűtésszámlákra költeni.

Kapcsolódó cikkek

Kötelező a szénmonoxid érzékelő a magánszálláshelyeken 2023.04.06. Kötelező a szénmonoxid érzékelő a magánszálláshelyeken Bár az otthonodban is hasznos, egy 2023 január elsején hatályba lépett rendelet szerint – idézzük – „ha a szálláshely fűtése bármilyen tüzelőanyag égésével járó berendezéssel történik (gázkazán, gázkonvektor, kályha, kandalló, cserépkályha stb.), kötelező füstjelzőt és szén- monoxid érzékelőt elhelyezni.” A jogszabály azonnal hatályba lépett. tovább Korszerűsítenéd otthonod? Mutatjuk, hogy milyen lehetőségek vannak a finanszírozásra! 2023.03.14. Korszerűsítenéd otthonod? Mutatjuk, hogy milyen lehetőségek vannak a finanszírozásra! Számos megoldás van arra, amivel egy lakás energiahatékonyabbá tehető, és ezen eszközök, munkálatok finanszírozására is vannak kedvező lehetőségek. Összefoglaljuk a korszerűsítés hatásait az otthonodra, valamint mutatjuk a legkedvezőbb energetikai korszerűsítésre fordítható hiteleket, és a családtámogatások erre a célra történő felhasználásának lehetőségeit. tovább 5 ok amiért megéri a cirkulációs szivattyú 2020.05.23. 5 ok amiért megéri a cirkulációs szivattyú A cirkulációs szivattyú a használati melegvíz rendszered egyik legfontosabb része. Arra szolgál, hogy a cirkulációs használati melegvíz rendszeredben levő vizet megkeringtesse, ezzel mindig megfelelő hőmérsékletű vizet kapj ott, ahol szeretnél, például akkor amikor kinyitod a csapot a fürdőben. De miért éri ez meg? tovább Mit kell tudni a szénmonoxid érzékelőről? 2014.11.16. Mit kell tudni a szénmonoxid érzékelőről? A [szénmonoxid vészjelző](https://netkazan.hu/termekek/szenmonoxid-erzekelo/278) feladata az, hogy érzékelje és megfelelő módon jelezze, ha a légtérben mérgező szénmonoxid található. Európában többféle szabvánnyal ellátott készülék is a kezünkbe kerülhet, ám lehetőleg vásároljuk olyat, amelyik a brit és az amerikai tanúsítványok által van jóváhagyva, hiszen ezek hatékonyabban működnek. tovább Így válassz kerti szivattyút! 2020.05.22. Így válassz kerti szivattyút! Rengeteg aprónak tűnő, de lényeges szempontot kell figyelembe venned mielőtt kiválasztod, és megvásárolod a kerti szivattyúdat, különben előfordulhat, hogy az ablakon kidobott pénzzé válik a terved. Ebben a cikkben segítünk, összegyűjtjük a legfontosabb választási szempontokat. tovább Lakásfelújítási támogatás 2021: ezt kell tudni róla 2021.01.11. Lakásfelújítási támogatás 2021: ezt kell tudni róla 2021 január elsejétől elérhető a lakásfelújítási támogatás 2021 program, amely minden eddiginél kedvezőbb feltételeket kínál arra, hogy – maximum 3 000 000 forintos, utólagos elszámolású és vissza nem térítendő – állami támogatás segítségével felújítsuk, korszerűsítsük az otthonunkat. Mivel ez a téma sokakat érinthet, egyetlen cikkben összegyűjtöttünk mindent, amit az otthon felújítási programról tudni lehet és kell. tovább
Töltse ki regisztrációs űrlapunkat! Munkatársunk adategyeztetés céljából felkeresi Önt, megbeszélik az esetleges kérdéseket, ezután aktiváljuk partner fiókját, így hozzáférhet viszonteladói árainkhoz!
Kérjük, adja meg a regisztrációjánál használt e-mail címét, melyre küldünk egy levelet. A levélben található linkre kattintva beállíthatja új jelszavát.