A netkazan.hu 2017-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2016-ban az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2015-ben az Ország boltja Népszerűségi Díj nyertese A netkazan.hu különdíjas az Év honlapja 2014-es versenyen A netkazan.hu 2014-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese

Hogyan válasszon kazánt?

A készülékvásárlás fontos tényezője, hogy kellően jól méretezett gázkazánt válasszunk. Ahhoz, hogy berendezésünk gazdaságosan működjön az épület, lakás hőszükségletének kiszámítása után kell kiválasztanunk a saját és a fűtendő épület igényeinek megfelelő kazán készüléket. 

A kazánok nem egységesek, különböző típusúak vannak, mint például a gázkazán, fatüzelésű kazán, vegyestüzelésű kazán, széntüzelésű kazán. A legelterjedtebbek talán a gáz és a vegyestüzelésű kazánok. A megfelelő kazán kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy mekkora térrészt kívánunk fűteni vele. Ennek ellenére nem érdemes erősen túlméretezett kazánt, vásároljunk, hiszen a hőszükséglet számítás elvileg a leghidegebb napokon való megfelelő fűtésellátás kiszámítását célozza meg, de ezek száma éves viszonylatban meglehetősen kevés. A hagyományos gázkazánok igazából csak ezeken a napokon üzemelnek teljes terheléssel, a fűtési szezon fennmaradó részében a leterheltsége fele a méretezettnek. Ezeknek a gázkazánoknak a hatásfoka a terhelés csökkenésével csökken, kondenzációs gázkazánok hatásfoka az előremenő hőmérsékletű fűtési víz hőmérsékletének csökkenésével nő a megnövekedett kondenzációs hatás következtében, ezért is érdemes kondenzációs kazánt vásárolni. A kondenzációs kazán, ami egy környezetkímélő megoldás és a füstgázban lévő hőenergiát is képes hatékonyan hasznosítani, ezáltal gazdaságosabb fűtésre képes. A vegyestüzelésű kazánokban a fán kívül biológiai hulladékot és a háztartás körüli növényi eredetű hulladékot is el tudjuk égetni, ami igen praktikus lehet. A széntüzelésű kazánoknak igen jó a hatásfoka, azonban főleg szén eltüzelésére alkalmas, ami nem drágább fűtőanyag a többinél. A megfelelő kazán segítségével sokat javíthatunk otthonunk fűtésén.

Kapcsolódó blogposztok

Elektromos radiátor

Azért, mert gyors, esztétikus, csendes, a beépített termosztátja miatt akár tizedfoknyi különbséget is észrevesz, és azonnal korrigál: és persze a hiedelemmel ellentétben nem annyira drága árammal fűteni. De, ennél több érvünk van. Tudd meg.

Tovább a cikkhez

Így válassz bojlert

Nem csak azért lesz neked ez a cikk érdekes, mert mindent megtudsz a bojlerről, hanem azért is, mert segítünk kiválasztani az ideális bojler t. 

Tovább a cikkhez

5+1 indok, amiért szükséged van vízlágyítóra

Egy tavaly készült felmérés szerint hazánkban az Alföldön (és Zala megyében) általában lágy, az ország nagy részén közepesen kemény, míg nagy területeken – például Budapesten, és Pest megye jelentős területén - kemény a víz. De mit jelent az, hogy kemény a víz, és miért fontos lágyítani? Most minden kiderül.

Tovább a cikkhez

A kondenzációs gázkazán

Akár 90% feletti szezonális hatásfok, csúcstechnológia, kitűnő ár-érték arány. Ez a kondenzációs gázkazán , amely az egyik legmodernebb fűtési technológia. De miért válaszd, és mit kell még tudni róla?

Tovább a cikkhez

Miért húszévente cseréled le?

Ennyi idő alatt a gyereked biztosan nagykorú lesz, az autódat pedig többször lecserélted. Csak szegény csaptelep marad évtizedekig munkában. Elmondjuk, hogy miért ódzkodsz tőle (és valószínűleg ez a legszókimondóbb cikkünk)

Tovább a cikkhez

Így spórolj a vízzel

Egy magyar család éves vízszámlája, körülbelül egyhavi átlagfizetést tesz ki. Érdemes elolvasnod azokat a tippeket, amelyeket azért írtunk le neked, hogy spórolni tudj a vízszámládon. Ebben a cikkben kizárólag a lakáson (házon) belüli vízszámla csökkentési tippekkel foglalkozunk, amiket ha betartasz, körülbelül 17-19%-kal csökkenni fog a számlád.

Tovább a cikkhez