A netkazan.hu 2017-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2016-ban az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2015-ben az Ország boltja Népszerűségi Díj nyertese A netkazan.hu különdíjas az Év honlapja 2014-es versenyen A netkazan.hu 2014-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese

Kondenzációs gázkazán régi öntvény radiátorokkal

A kondenzációs gázkazán egyre népszerűbb, hiszen egyre többen döntenek egy ilyen megoldás mellett, ami teljességgel érhető, mivel ez egy gazdaságos, magas hatékonyságot elérő megoldás. 

Egyes típusú kondenzációs gázkazánok nyitott rendszerek esetében is használhatóak, vagyis fűtésre, de meleg vizet is elő lehet állítani velük. A modern technológiáknak köszönhetően, rendkívül gazdaságosan működnek, mellette pedig környezetbarát a működési elvük. Sokak már rendelkeznek régebbi típusú öntvény radiátorokkal, vagy régi fűtés rendszerrel, ám nem tudják, hogy mennyire lenne jó ötlet egy kondenzációs gázkazánt választani, és elgondolkodnak azon, hogy vajon megéri-e egy ilyen váltást eszközölni. Egyes típusú kondenzációs gázkazánok olyan technológiával készültek amelyek mindenképp jó megoldást jelentenek, még abban az esetben is, ha régebbi, öntvény radiátorokat kell fűteni. Ezek olyan hőcserével rendelkeznek, amelyek teljes mértékben tisztíthatóak. Az ilyen régebbi radiátorok egyik nagy hátránya, hogy túlméretezettek, a kiváló teljesítményre képes és magas hatásfokon dolgozó kondenzációs gázkazánok pedig épp ezekben az esetekben jelenthetnek rendkívül jó megoldást, hiszen az ilyen alkalmakkor jelenik meg igazán a számos előnyük. Természetesen számos tényező befolyásolhatja azt, hogy érdemes-e megoldani egy ilyen váltást vagy sem, például a helyszín, a radiátorok száma és típusa, valamint az épület hőigénye. Azonban mindenképp érdemes arról is szót ejteni, hogy egy ilyen kondenzációs gázkazán sokkal fejlettebb vezérléssel rendelkezik, mint a régebbi, hagyományosabb típusú kazánok, ezét is válik gazdaságosabbá, vagyis sokkal több energiát takarít meg. A megtakarítás számottevő lehet egy ilyen változtatás által, hiszen ebben az esetben a beruházás mértéke kisebb, mint amikor ablakot kell cserélni és a külső hőszigetelést kell megoldani. Érdemes elgondolkodni a lehetőségeken, meg kell vizsgálni a szóba jöhető kondenzációs gázkazán modellt, de a részletekre is nagy hangsúlyt kell fektetni, hiszen egy jó döntés meghozása számos előnnyel jár.Ha szeretne szakmai tanácsadást kérni, hívjon bennünket bátran a +3642596240-es számon, és segítünk a választásban!

Kapcsolódó blogposztok

Használt kazán helyett inkább az új kazán

A címben szereplő kérdés akár költői is lehetne, de sokan még akkor is csak rövidtávon képesek gondolkodni, ha a családjuk biztonságáról van szó. Félreértés ne essék: senkit sem szeretnék lebeszélni a használt kazánokról, mi csupán összegezzük, hogy nekünk miért jobbak a tapasztalataink az új készülékekkel.

Tovább a cikkhez

Elektromos radiátor

Azért, mert gyors, esztétikus, csendes, a beépített termosztátja miatt akár tizedfoknyi különbséget is észrevesz, és azonnal korrigál: és persze a hiedelemmel ellentétben nem annyira drága árammal fűteni. De, ennél több érvünk van. Tudd meg.

Tovább a cikkhez

Így válassz bojlert

Nem csak azért lesz neked ez a cikk érdekes, mert mindent megtudsz a bojlerről, hanem azért is, mert segítünk kiválasztani az ideális bojler t. 

Tovább a cikkhez

5+1 indok, amiért szükséged van vízlágyítóra

Egy tavaly készült felmérés szerint hazánkban az Alföldön (és Zala megyében) általában lágy, az ország nagy részén közepesen kemény, míg nagy területeken – például Budapesten, és Pest megye jelentős területén - kemény a víz. De mit jelent az, hogy kemény a víz, és miért fontos lágyítani? Most minden kiderül.

Tovább a cikkhez

A kondenzációs gázkazán

Akár 90% feletti szezonális hatásfok, csúcstechnológia, kitűnő ár-érték arány. Ez a kondenzációs gázkazán , amely az egyik legmodernebb fűtési technológia. De miért válaszd, és mit kell még tudni róla?

Tovább a cikkhez

Miért húszévente cseréled le?

Ennyi idő alatt a gyereked biztosan nagykorú lesz, az autódat pedig többször lecserélted. Csak szegény csaptelep marad évtizedekig munkában. Elmondjuk, hogy miért ódzkodsz tőle (és valószínűleg ez a legszókimondóbb cikkünk)

Tovább a cikkhez