Megelőzhető a kazán hátsó tag repedése

2015.02.09.
Megelőzhető a kazán hátsó tag repedése

A kazán beszerelésére mindig nagy hangsúlyt kell fektetni, hiszen sokan úgy gondolják, hogyha ugyanúgy elvégzik a munkát, ahogyan ezelőtt húsz évvel már megfelelt, akkor nincs értelme változtatni. Azonban ez a hozzáállás nem a legjobb, hiszen számos kellemetlen következményhez vezethet, például ahhoz, hogy a kazán hátsó tag megreped. 

A gyártók könnyedén meg tudják állapítani, hogy mi miatt is repedt el a hátsó tag, így hiába hivatkoznak a telepítők a legtöbb esetben az öntvény hibájára, a repedések túlnyomó többségében nem emiatt történik, ez csak egy egyszerű kifogás. A régebbi típusú rendszerek esetében nyitott rendszerekről beszélhetünk a legtöbb esetben, ilyenkor a körforgás gravitációs folyamatok által indul meg, azonban az újabb, modernebb rendszerek esetében, a keringető szivattyú indítja el a folyamatokat. Az utóbbi esetben számos alkalommal keletkezik feszültség az öntvényben, ami miatt elcsattan, azonban ez nem egy velejáró probléma minden kazán esetében, hiszen szakszerű beszereléssel elkerülhetőek a hasonló kellemetlenségek. A zárt rendszerek esetében már egyszerűen meg lehet előzni, hogy megrepedjen a kazán hátsó tag, egyszerűen csak be kell építeni egy kazánvédő szelepet. Ez a szelep amiatt hasznos, mert nem engedi, hogy a kazánba visszatérő hőmérséklet túl alacsony legyen, így nem alakul ki az a feszültség, ami a repedésekhez vezethet. A legfontosabb amit tehetünk az, hogy a gépkönyvet figyelmesen elolvassuk és lépésről lépésre betartjuk azt, amit a szakemberek abba belefoglaltak. Sokan úgy gondolkodnak, hogy spórolnak néhány, szerintük nem szükséges alkatrészen és elemen, így nem szerelik be, azonban máris észreveszik, hogy milyen hibát követtek el, amikor megreped a kazán hátsó tag, emiatt hatalmas összegeket kell majd kiadni. Utólag helyreállítani az ilyen meghibásodott, tönkrement részeket sokkal többe kerül rendbe hozni, mint először rendesen beszerelni a kazánt minden szükséges elemével együtt, tehát nem érdemes olyan részleteken spórolni, amelyek miatt később hatalmas ráfizetéssel lehet majd találkozni. Nem utolsó sorban pedig a saját családunk épségére is oda kell figyelni, mert nyitott rendszer esetén a nyomás a nyitott tartályon keresztül távozik de zárt rendszer esetén pedig a rendszerben marad. Ilyen helyzetre a biztonsági hűtő berendezés beépítése is nélkülözhetetlen.Ha szakmai kérdése lenne, vagy csak tanácsadásra lenne szüksége, hívja szakmai ügyfélszolgálatunkat a +3642596240-es számon!

 

Kapcsolódó termékek

2 év garancia
2400 Ft
Esbe VTC511 DN32 60°C Keverőszelep 5/4”

Esbe VTC511 DN32 60°C Keverőszelep 5/4”

raktáron bővebb info web ár:43.830 Ft kosárba további paraméterek
Gyártó Esbe Kategória Keverőszelep Esbe VTC 511 DN32 60°C keverőszelep 5/4". Széleskörű felhasználás, használati melegvíz valamint padlófűtés területén.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan lesz kifogyhatatlan meleg vized? 2024.07.19. Hogyan lesz kifogyhatatlan meleg vized? A meleg víz elengedhetetlen a kényelmes és higiénikus életvitelünkhöz. Akár zuhanyozásról, mosogatásról vagy mosásról van szó, kulcsfontosságú és nem csak az, hogy legyen, hanem az is, hogy elegendő legyen. Szerencsére manapság számos modern megoldás létezik arra, hogy „kifogyhatatlan mennyiségben” álljon rendelkezésedre. Összegyűjtöttük a lehetőségeket. tovább Ezeket a fűtési hibákat kerüld el! 2024.07.05. Ezeket a fűtési hibákat kerüld el! Az energiaárak emelkedése a környezettudatosság és az energiahatékonyság egyaránt arra ösztönöz minket, hogy okosabban fűtsünk. De mit kell ehhez tennünk, hogyan tudunk kompromisszumok nélkül gazdaságosabban fűteni, milyen hibákat kerüljünk el? Olvasd el a cikket és csökkentsd az energiaszámlád! tovább Otthonfelújítási program 2024-ben 2024.06.14. Otthonfelújítási program 2024-ben Hatalmas segítséget kapnak az államtól a régi, elavult energetikájú otthonok az új támogatás bevezetésével. A program keretében vissza nem térítendő támogatás és kamatmentes hitel igényelhető olyan családi házakra, amelyek 1990. december 31. előtt épültek. A 2024-es Otthonfelújítási Program célja tehát az, hogy támogassa a - kifejezetten régen épült - családi házak energiahatékonyságának javítását és korszerűsítését. Ismerd meg a részleteket! tovább Száraz fűtőbetétes bojlerek 2023.08.21. Száraz fűtőbetétes bojlerek Technikailag a bojler egy olyan szerkezet, amely nem csak a víz felmelegítésére, hanem melegen tartására és tárolására is szolgál, kielégíti a családok melegvíz-igényét. A megfelelő bojlert számtalan szempontot átgondolva kell kiválasztani: figyelembe kell venni a fogyasztást, az ár-érték arányt, a méretet és érdemes elgondolkodni a száraz fűtőbetétes modelleken. tovább Termosztátok: minden, amit tudni kell róluk 2024.04.09. Termosztátok: minden, amit tudni kell róluk A termosztát a fűtésrendszered egyik legfontosabb eleme, mely feladata, hogy az általad beállított hőmérsékleten tartsa az otthonodat, így gondoskodjon a komfortodról. De milyen termosztátok vannak, hogyan működnek, hogyan válaszd ki a számodra tökéleteset, mire figyelj oda a kiválasztásakor? Ebben a cikkben mindent megtudsz ezekről a hasznos eszközökről. tovább Így válassz kerti szivattyút! 2020.05.22. Így válassz kerti szivattyút! Rengeteg aprónak tűnő, de lényeges szempontot kell figyelembe venned mielőtt kiválasztod, és megvásárolod a kerti szivattyúdat, különben előfordulhat, hogy az ablakon kidobott pénzzé válik a terved. Ebben a cikkben segítünk, összegyűjtjük a legfontosabb választási szempontokat. tovább
Töltse ki regisztrációs űrlapunkat! Munkatársunk adategyeztetés céljából felkeresi Önt, megbeszélik az esetleges kérdéseket, ezután aktiváljuk partner fiókját, így hozzáférhet viszonteladói árainkhoz!
Kérjük, adja meg a regisztrációjánál használt e-mail címét, melyre küldünk egy levelet. A levélben található linkre kattintva beállíthatja új jelszavát.