Megelőzhető a kazán hátsó tag repedése

2015.02.09.
Megelőzhető a kazán hátsó tag repedése

A kazán beszerelésére mindig nagy hangsúlyt kell fektetni, hiszen sokan úgy gondolják, hogyha ugyanúgy elvégzik a munkát, ahogyan ezelőtt húsz évvel már megfelelt, akkor nincs értelme változtatni. Azonban ez a hozzáállás nem a legjobb, hiszen számos kellemetlen következményhez vezethet, például ahhoz, hogy a kazán hátsó tag megreped. 

A gyártók könnyedén meg tudják állapítani, hogy mi miatt is repedt el a hátsó tag, így hiába hivatkoznak a telepítők a legtöbb esetben az öntvény hibájára, a repedések túlnyomó többségében nem emiatt történik, ez csak egy egyszerű kifogás. A régebbi típusú rendszerek esetében nyitott rendszerekről beszélhetünk a legtöbb esetben, ilyenkor a körforgás gravitációs folyamatok által indul meg, azonban az újabb, modernebb rendszerek esetében, a keringető szivattyú indítja el a folyamatokat. Az utóbbi esetben számos alkalommal keletkezik feszültség az öntvényben, ami miatt elcsattan, azonban ez nem egy velejáró probléma minden kazán esetében, hiszen szakszerű beszereléssel elkerülhetőek a hasonló kellemetlenségek. A zárt rendszerek esetében már egyszerűen meg lehet előzni, hogy megrepedjen a kazán hátsó tag, egyszerűen csak be kell építeni egy kazánvédő szelepet. Ez a szelep amiatt hasznos, mert nem engedi, hogy a kazánba visszatérő hőmérséklet túl alacsony legyen, így nem alakul ki az a feszültség, ami a repedésekhez vezethet. A legfontosabb amit tehetünk az, hogy a gépkönyvet figyelmesen elolvassuk és lépésről lépésre betartjuk azt, amit a szakemberek abba belefoglaltak. Sokan úgy gondolkodnak, hogy spórolnak néhány, szerintük nem szükséges alkatrészen és elemen, így nem szerelik be, azonban máris észreveszik, hogy milyen hibát követtek el, amikor megreped a kazán hátsó tag, emiatt hatalmas összegeket kell majd kiadni. Utólag helyreállítani az ilyen meghibásodott, tönkrement részeket sokkal többe kerül rendbe hozni, mint először rendesen beszerelni a kazánt minden szükséges elemével együtt, tehát nem érdemes olyan részleteken spórolni, amelyek miatt később hatalmas ráfizetéssel lehet majd találkozni. Nem utolsó sorban pedig a saját családunk épségére is oda kell figyelni, mert nyitott rendszer esetén a nyomás a nyitott tartályon keresztül távozik de zárt rendszer esetén pedig a rendszerben marad. Ilyen helyzetre a biztonsági hűtő berendezés beépítése is nélkülözhetetlen.Ha szakmai kérdése lenne, vagy csak tanácsadásra lenne szüksége, hívja szakmai ügyfélszolgálatunkat a +3642596240-es számon!

 

Kapcsolódó termékek

1 év garancia
2400 Ft
Esbe VTC511 DN32 60°C Keverőszelep 5/4”

Esbe VTC511 DN32 60°C Keverőszelep 5/4”

raktáron bővebb info web ár:44.676 Ft kosárba további paraméterek
Gyártó Esbe Kategória Keverőszelep Esbe VTC 511 DN32 60°C keverőszelep 5/4". Széleskörű felhasználás, használati melegvíz valamint padlófűtés területén.

Kapcsolódó cikkek

5 ok amiért megéri a fűtési keringető szivattyú 2020.05.23. 5 ok amiért megéri a fűtési keringető szivattyú A keringető szivattyú a fűtési rendszered egyik legfontosabb része. Arra szolgál, hogy a fűtési rendszeredben levő vizet megkeringtesse, ezzel mindig megfelelő hőmérsékletű vizet kapj ott, ahol szeretnél, például akkor amikor kinyitod a csapot a fürdőben. De miért éri ez meg? tovább Így válassz kerti szivattyút! 2020.05.22. Így válassz kerti szivattyút! Rengeteg aprónak tűnő, de lényeges szempontot kell figyelembe venned mielőtt kiválasztod, és megvásárolod a kerti szivattyúdat, különben előfordulhat, hogy az ablakon kidobott pénzzé válik a terved. Ebben a cikkben segítünk, összegyűjtjük a legfontosabb választási szempontokat. tovább Lakásfelújítási támogatás 2021: ezt kell tudni róla 2021.01.11. Lakásfelújítási támogatás 2021: ezt kell tudni róla 2021 január elsejétől elérhető a lakásfelújítási támogatás 2021 program, amely minden eddiginél kedvezőbb feltételeket kínál arra, hogy – maximum 3 000 000 forintos, utólagos elszámolású és vissza nem térítendő – állami támogatás segítségével felújítsuk, korszerűsítsük az otthonunkat. Mivel ez a téma sokakat érinthet, egyetlen cikkben összegyűjtöttünk mindent, amit az otthon felújítási programról tudni lehet és kell. tovább Az 5 legfontosabb fürdőszoba kiegészítő 2021.01.22. Az 5 legfontosabb fürdőszoba kiegészítő Képzeld el a fürdőszobádat bármilyen kiegészítő nélkül. Nem csak sivár és szokatlan lenne, hanem szinte használhatatlan is. Ebben a cikkben összegyűjtöttük az 5 legfontosabb fürdőszobai kiegészítőket: apróságok lesznek, de nélkülözhetetlenek. tovább Így tartsd bent a meleget a házadban 2021.01.20. Így tartsd bent a meleget a házadban Magyarországon októbertől áprilisig tart a fűtési szezon, ilyenkor a legmagasabb rezsiköltségünk a fűtés. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány pénztárcasegítő tanácsot, és elmondjuk, hogyan tartsd bent a házadban / lakásodban a meleget. Olvasd el, mert apróságokon múlhat az, mennyit fizetsz. tovább Így kerüld el a CO mérgezést 2021.01.16. Így kerüld el a CO mérgezést Vajon mennyit ér az élet? Azért tesszük fel ezt a provokatív kérdést, mert egyetlen (apró) és jelentéktelen összegbe kerülő műszer már bárkit megvéd attól, hogy elkerülje az akár halálos szén-monoxid mérgezést. Elmondunk mindent, amit tudni kell a CO-ról, mitől olyan mérgező, és pontosan hogyan kerüld el. Ez a cikk megmentheti az életedet. tovább
Töltse ki regisztrációs űrlapunkat! Munkatársunk adategyeztetés céljából felkeresi Önt, megbeszélik az esetleges kérdéseket, ezután aktiváljuk partner fiókját, így hozzáférhet viszonteladói árainkhoz!
Kérjük, adja meg a regisztrációjánál használt e-mail címét, melyre küldünk egy levelet. A levélben található linkre kattintva beállíthatja új jelszavát.