Megelőzhető a kazán hátsó tag repedése

2015.02.09.
Megelőzhető a kazán hátsó tag repedése

A kazán beszerelésére mindig nagy hangsúlyt kell fektetni, hiszen sokan úgy gondolják, hogyha ugyanúgy elvégzik a munkát, ahogyan ezelőtt húsz évvel már megfelelt, akkor nincs értelme változtatni. Azonban ez a hozzáállás nem a legjobb, hiszen számos kellemetlen következményhez vezethet, például ahhoz, hogy a kazán hátsó tag megreped. 

A gyártók könnyedén meg tudják állapítani, hogy mi miatt is repedt el a hátsó tag, így hiába hivatkoznak a telepítők a legtöbb esetben az öntvény hibájára, a repedések túlnyomó többségében nem emiatt történik, ez csak egy egyszerű kifogás. A régebbi típusú rendszerek esetében nyitott rendszerekről beszélhetünk a legtöbb esetben, ilyenkor a körforgás gravitációs folyamatok által indul meg, azonban az újabb, modernebb rendszerek esetében, a keringető szivattyú indítja el a folyamatokat. Az utóbbi esetben számos alkalommal keletkezik feszültség az öntvényben, ami miatt elcsattan, azonban ez nem egy velejáró probléma minden kazán esetében, hiszen szakszerű beszereléssel elkerülhetőek a hasonló kellemetlenségek. A zárt rendszerek esetében már egyszerűen meg lehet előzni, hogy megrepedjen a kazán hátsó tag, egyszerűen csak be kell építeni egy kazánvédő szelepet. Ez a szelep amiatt hasznos, mert nem engedi, hogy a kazánba visszatérő hőmérséklet túl alacsony legyen, így nem alakul ki az a feszültség, ami a repedésekhez vezethet. A legfontosabb amit tehetünk az, hogy a gépkönyvet figyelmesen elolvassuk és lépésről lépésre betartjuk azt, amit a szakemberek abba belefoglaltak. Sokan úgy gondolkodnak, hogy spórolnak néhány, szerintük nem szükséges alkatrészen és elemen, így nem szerelik be, azonban máris észreveszik, hogy milyen hibát követtek el, amikor megreped a kazán hátsó tag, emiatt hatalmas összegeket kell majd kiadni. Utólag helyreállítani az ilyen meghibásodott, tönkrement részeket sokkal többe kerül rendbe hozni, mint először rendesen beszerelni a kazánt minden szükséges elemével együtt, tehát nem érdemes olyan részleteken spórolni, amelyek miatt később hatalmas ráfizetéssel lehet majd találkozni. Nem utolsó sorban pedig a saját családunk épségére is oda kell figyelni, mert nyitott rendszer esetén a nyomás a nyitott tartályon keresztül távozik de zárt rendszer esetén pedig a rendszerben marad. Ilyen helyzetre a biztonsági hűtő berendezés beépítése is nélkülözhetetlen.Ha szakmai kérdése lenne, vagy csak tanácsadásra lenne szüksége, hívja szakmai ügyfélszolgálatunkat a +3642596240-es számon!

 

Kapcsolódó termékek

1 év garancia
2400 Ft
Esbe VTC511 DN32 60°C Keverőszelep 5/4”

Esbe VTC511 DN32 60°C Keverőszelep 5/4”

raktáron bővebb info web ár:43.830 Ft kosárba további paraméterek
Gyártó Esbe Kategória Keverőszelep Esbe VTC 511 DN32 60°C keverőszelep 5/4". Széleskörű felhasználás, használati melegvíz valamint padlófűtés területén.

Kapcsolódó cikkek

Így válassz kerti szivattyút! 2020.05.22. Így válassz kerti szivattyút! Rengeteg aprónak tűnő, de lényeges szempontot kell figyelembe venned mielőtt kiválasztod, és megvásárolod a kerti szivattyúdat, különben előfordulhat, hogy az ablakon kidobott pénzzé válik a terved. Ebben a cikkben segítünk, összegyűjtjük a legfontosabb választási szempontokat. tovább Páraelszívó: minden, amit tudni kell róla 2024.02.09. Páraelszívó: minden, amit tudni kell róla A páraelszívó a modern konyhák nélkülözhetetlen tartozéka. Megszűrik a konyhai munkák alatt keletkezett zsírt, a főzés közben felszabadult gőzt, illatokat, szagokat, ezzel biztosítják a megfelelő levegőminőséget. Abban is segítenek - különösen akkor, ha nyitott a konyhád -, hogy a szagok ne ivódjanak bele a bútorokba, textilekbe. De milyen fajták vannak és hogyan válaszd ki a számodra ideálisat? Íme, minden, amit tudni kell a konyhai páraelszívókról. tovább Miért lyukadnak ki a radiátorok? 2024.01.24. Miért lyukadnak ki a radiátorok? A fűtési rendszer kulcsfontosságú elemei közé tartoznak a radiátorok, amelyek felelősek a lakóterek megfelelő hőmérsékletének biztosításáért. Dizájn és megjelenés szempontjából is fontos tényezők a lakótérben, de mi most teljesen más nézőpontból közelítünk. Több tényező miatt is előfordulhat, hogy ezek a radiátorok idővel kilyukadnak, és ez a probléma sok lakás- és háztulajdonosnak fejtörést, problémát okozhat. A fejünkhöz kaphatunk, hogy „De miért?" Hiszen még alig pár éves a radiátor!” Ebben a cikkben megvizsgáljuk, miért lyukadnak ki a radiátorok, és bemutatjuk, hogyan lehet megelőzni ezt a kellemetlenséget. tovább Miért fontos az iszapleválasztó? 2023.11.14. Miért fontos az iszapleválasztó? Kezdjük a legfontosabbal: a kazán karbantartása vagy cseréje során iszapleválasztó, más néven szennyeződésleválasztó telepítése szükséges, hogy megvédje a rendszert a vízben lévő olyan mikroszennyeződésektől, mint az oldott levegő, a különböző koszok, iszap. De mi is az az iszapleválasztó? Mire való és milyen előnyei vannak? Ebben a cikkben megírtuk! tovább Amit érdemes tudni az elektromos fűtésről 2023.10.09. Amit érdemes tudni az elektromos fűtésről Sokan a mai napig ódzkodnak az elektromos fűtéstől pedig rengeteg olyan előnye van, amely kitűnő kiegészítő vagy akár fő fűtéssé teheti. Gyakran felmerül a kérdés, hogy mennyibe kerül az elektromos fűtés kiépítése és vajon jó választás-e? Ebben a cikkben sokmindent megválaszolunk. tovább Babaváró és CSOK röviden, érthetően 2023.11.14. Babaváró és CSOK röviden, érthetően Amennyiben megfeleltél a nem túl szigorú feltételeknek, a kormány jelentős kedvezményekkel támogatta az otthonod felújítását és a gyermekvállalást 2015 évtől. Nemrég azonban megváltoztatták a Babaváró, a CSOK és a falusi CSOK feltételeit. Íme mi változott és mi lesz érvényben 2024-től, röviden, érthetően. tovább
Töltse ki regisztrációs űrlapunkat! Munkatársunk adategyeztetés céljából felkeresi Önt, megbeszélik az esetleges kérdéseket, ezután aktiváljuk partner fiókját, így hozzáférhet viszonteladói árainkhoz!
Kérjük, adja meg a regisztrációjánál használt e-mail címét, melyre küldünk egy levelet. A levélben található linkre kattintva beállíthatja új jelszavát.