A netkazan.hu 2017-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2016-ban az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2015-ben az Ország boltja Népszerűségi Díj nyertese A netkazan.hu különdíjas az Év honlapja 2014-es versenyen A netkazan.hu 2014-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese

Megelőzhető a kazán hátsó tag repedése

A kazán beszerelésére mindig nagy hangsúlyt kell fektetni, hiszen sokan úgy gondolják, hogyha ugyanúgy elvégzik a munkát, ahogyan ezelőtt húsz évvel már megfelelt, akkor nincs értelme változtatni. Azonban ez a hozzáállás nem a legjobb, hiszen számos kellemetlen következményhez vezethet, például ahhoz, hogy a kazán hátsó tag megreped. 

A gyártók könnyedén meg tudják állapítani, hogy mi miatt is repedt el a hátsó tag, így hiába hivatkoznak a telepítők a legtöbb esetben az öntvény hibájára, a repedések túlnyomó többségében nem emiatt történik, ez csak egy egyszerű kifogás. A régebbi típusú rendszerek esetében nyitott rendszerekről beszélhetünk a legtöbb esetben, ilyenkor a körforgás gravitációs folyamatok által indul meg, azonban az újabb, modernebb rendszerek esetében, a keringető szivattyú indítja el a folyamatokat. Az utóbbi esetben számos alkalommal keletkezik feszültség az öntvényben, ami miatt elcsattan, azonban ez nem egy velejáró probléma minden kazán esetében, hiszen szakszerű beszereléssel elkerülhetőek a hasonló kellemetlenségek. A zárt rendszerek esetében már egyszerűen meg lehet előzni, hogy megrepedjen a kazán hátsó tag, egyszerűen csak be kell építeni egy kazánvédő szelepet. Ez a szelep amiatt hasznos, mert nem engedi, hogy a kazánba visszatérő hőmérséklet túl alacsony legyen, így nem alakul ki az a feszültség, ami a repedésekhez vezethet. A legfontosabb amit tehetünk az, hogy a gépkönyvet figyelmesen elolvassuk és lépésről lépésre betartjuk azt, amit a szakemberek abba belefoglaltak. Sokan úgy gondolkodnak, hogy spórolnak néhány, szerintük nem szükséges alkatrészen és elemen, így nem szerelik be, azonban máris észreveszik, hogy milyen hibát követtek el, amikor megreped a kazán hátsó tag, emiatt hatalmas összegeket kell majd kiadni. Utólag helyreállítani az ilyen meghibásodott, tönkrement részeket sokkal többe kerül rendbe hozni, mint először rendesen beszerelni a kazánt minden szükséges elemével együtt, tehát nem érdemes olyan részleteken spórolni, amelyek miatt később hatalmas ráfizetéssel lehet majd találkozni. Nem utolsó sorban pedig a saját családunk épségére is oda kell figyelni, mert nyitott rendszer esetén a nyomás a nyitott tartályon keresztül távozik de zárt rendszer esetén pedig a rendszerben marad. Ilyen helyzetre a biztonsági hűtő berendezés beépítése is nélkülözhetetlen.Ha szakmai kérdése lenne, vagy csak tanácsadásra lenne szüksége, hívja szakmai ügyfélszolgálatunkat a +3642596240-es számon!

 

Kapcsolódó blogposztok

Használt kazán helyett inkább az új kazán

A címben szereplő kérdés akár költői is lehetne, de sokan még akkor is csak rövidtávon képesek gondolkodni, ha a családjuk biztonságáról van szó. Félreértés ne essék: senkit sem szeretnék lebeszélni a használt kazánokról, mi csupán összegezzük, hogy nekünk miért jobbak a tapasztalataink az új készülékekkel.

Tovább a cikkhez

Elektromos radiátor

Azért, mert gyors, esztétikus, csendes, a beépített termosztátja miatt akár tizedfoknyi különbséget is észrevesz, és azonnal korrigál: és persze a hiedelemmel ellentétben nem annyira drága árammal fűteni. De, ennél több érvünk van. Tudd meg.

Tovább a cikkhez

Így válassz bojlert

Nem csak azért lesz neked ez a cikk érdekes, mert mindent megtudsz a bojlerről, hanem azért is, mert segítünk kiválasztani az ideális bojler t. 

Tovább a cikkhez

5+1 indok, amiért szükséged van vízlágyítóra

Egy tavaly készült felmérés szerint hazánkban az Alföldön (és Zala megyében) általában lágy, az ország nagy részén közepesen kemény, míg nagy területeken – például Budapesten, és Pest megye jelentős területén - kemény a víz. De mit jelent az, hogy kemény a víz, és miért fontos lágyítani? Most minden kiderül.

Tovább a cikkhez

A kondenzációs gázkazán

Akár 90% feletti szezonális hatásfok, csúcstechnológia, kitűnő ár-érték arány. Ez a kondenzációs gázkazán , amely az egyik legmodernebb fűtési technológia. De miért válaszd, és mit kell még tudni róla?

Tovább a cikkhez

Miért húszévente cseréled le?

Ennyi idő alatt a gyereked biztosan nagykorú lesz, az autódat pedig többször lecserélted. Csak szegény csaptelep marad évtizedekig munkában. Elmondjuk, hogy miért ódzkodsz tőle (és valószínűleg ez a legszókimondóbb cikkünk)

Tovább a cikkhez