Energia besorolás a kazánoknál is

2015.03.05.
Energia besorolás a kazánoknál is

Azt már megszokhattuk, hogy a hűtőszekrények valamint a légkondicionálók esetében találkozhatunk egy energia besorolással, ebből az információból pedig számos lényeges adat kiderül. 

Hamarosan azonban a kazánokon is ugyanilyen energia besorolást fogunk találni, ami rendkívül előnyös a vásárlókra nézve. A jelenlegi helyzetben nem olyan könnyű eldönteni egy adott kazánról azt, hogy mennyire érné meg hosszútávon mellette dönteni, mennyire hatékony, mikor érdemesebb inkább egy többe kerülő készülék mellett letenni a voksot. A címkék formája hasonló lesz, mint a többi gépezetnél megszokott, azonban információ szempontjából természetesen eltérő. Más típusú információkat fog hordozni, amelyek a kazánok kapcsán relevánsak. Ezekből a címkékből megtudhatjuk többek között azt, hogy milyen hatékonyági besorolással állítja elő az adott készülék a fűtési, valamint a használati meleg vizet. Ezek az adatok rengeteget fognak segíteni a vásárlóknak, hiszen egy laikus is könnyedén ki fogja tudni választani azt, amelyik a legjobb megoldást jelenti. Vannak olyan esetek is, amikor a kazánhoz termosztátot is választanak, ez pedig könnyedén felülírhatja a készüléken megtalálható információkat, ilyenkor valamivel bonyolultabb lesz a helyzet. A különböző hatékonyságot egyes esetben javíthatják a termosztátok, másokban pedig ronthatják, így oda kell figyelni erre a részletre is. Amennyiben valaki a kazán mellé termosztátot is szeretne vásárolni, érdemes kikérni szakembereink véleményét, aki részletesen fel tud világosítani bárkit ezzel kapcsolatban. Korábban nem mehetett ennyire biztosra a vásárló akkor, ha ilyen terméket rendelt meg, hiszen egy szakszerű segítség nélkül, a rengeteg adatból nem lehetett könnyedén kiszűrni azokat, amelyek valóban hasznosak. Az új rendszerrel meg fog változni, hiszen pillanatok alatt még egy olyan személy is ismerni fogja a legfontosabb tudnivalókat a kazánról, aki gyakorlatilag semmit nem tud erről a szakterületről. Mindenképp érdemes lesz majd figyelni a címkéket és az ezeken lévő információkat. Hamarosan már láthatunk is ilyen termékeket a piacon.

Kapcsolódó cikkek

Kötelező a szénmonoxid érzékelő a magánszálláshelyeken 2023.04.06. Kötelező a szénmonoxid érzékelő a magánszálláshelyeken Bár az otthonodban is hasznos, egy 2023 január elsején hatályba lépett rendelet szerint – idézzük – „ha a szálláshely fűtése bármilyen tüzelőanyag égésével járó berendezéssel történik (gázkazán, gázkonvektor, kályha, kandalló, cserépkályha stb.), kötelező füstjelzőt és szén- monoxid érzékelőt elhelyezni.” A jogszabály azonnal hatályba lépett. tovább Korszerűsítenéd otthonod? Mutatjuk, hogy milyen lehetőségek vannak a finanszírozásra! 2023.03.14. Korszerűsítenéd otthonod? Mutatjuk, hogy milyen lehetőségek vannak a finanszírozásra! Számos megoldás van arra, amivel egy lakás energiahatékonyabbá tehető, és ezen eszközök, munkálatok finanszírozására is vannak kedvező lehetőségek. Összefoglaljuk a korszerűsítés hatásait az otthonodra, valamint mutatjuk a legkedvezőbb energetikai korszerűsítésre fordítható hiteleket, és a családtámogatások erre a célra történő felhasználásának lehetőségeit. tovább 5 ok amiért megéri a cirkulációs szivattyú 2020.05.23. 5 ok amiért megéri a cirkulációs szivattyú A cirkulációs szivattyú a használati melegvíz rendszered egyik legfontosabb része. Arra szolgál, hogy a cirkulációs használati melegvíz rendszeredben levő vizet megkeringtesse, ezzel mindig megfelelő hőmérsékletű vizet kapj ott, ahol szeretnél, például akkor amikor kinyitod a csapot a fürdőben. De miért éri ez meg? tovább Mit kell tudni a szénmonoxid érzékelőről? 2014.11.16. Mit kell tudni a szénmonoxid érzékelőről? A [szénmonoxid vészjelző](https://netkazan.hu/termekek/szenmonoxid-erzekelo/278) feladata az, hogy érzékelje és megfelelő módon jelezze, ha a légtérben mérgező szénmonoxid található. Európában többféle szabvánnyal ellátott készülék is a kezünkbe kerülhet, ám lehetőleg vásároljuk olyat, amelyik a brit és az amerikai tanúsítványok által van jóváhagyva, hiszen ezek hatékonyabban működnek. tovább Így válassz kerti szivattyút! 2020.05.22. Így válassz kerti szivattyút! Rengeteg aprónak tűnő, de lényeges szempontot kell figyelembe venned mielőtt kiválasztod, és megvásárolod a kerti szivattyúdat, különben előfordulhat, hogy az ablakon kidobott pénzzé válik a terved. Ebben a cikkben segítünk, összegyűjtjük a legfontosabb választási szempontokat. tovább Lakásfelújítási támogatás 2021: ezt kell tudni róla 2021.01.11. Lakásfelújítási támogatás 2021: ezt kell tudni róla 2021 január elsejétől elérhető a lakásfelújítási támogatás 2021 program, amely minden eddiginél kedvezőbb feltételeket kínál arra, hogy – maximum 3 000 000 forintos, utólagos elszámolású és vissza nem térítendő – állami támogatás segítségével felújítsuk, korszerűsítsük az otthonunkat. Mivel ez a téma sokakat érinthet, egyetlen cikkben összegyűjtöttünk mindent, amit az otthon felújítási programról tudni lehet és kell. tovább
Töltse ki regisztrációs űrlapunkat! Munkatársunk adategyeztetés céljából felkeresi Önt, megbeszélik az esetleges kérdéseket, ezután aktiváljuk partner fiókját, így hozzáférhet viszonteladói árainkhoz!
Kérjük, adja meg a regisztrációjánál használt e-mail címét, melyre küldünk egy levelet. A levélben található linkre kattintva beállíthatja új jelszavát.