A netkazan.hu 2017-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2016-ban az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2015-ben az Ország boltja Népszerűségi Díj nyertese A netkazan.hu különdíjas az Év honlapja 2014-es versenyen A netkazan.hu 2014-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese

Energia besorolás a kazánoknál is

Azt már megszokhattuk, hogy a hűtőszekrények valamint a légkondicionálók esetében találkozhatunk egy energia besorolással, ebből az információból pedig számos lényeges adat kiderül. 

Hamarosan azonban a kazánokon is ugyanilyen energia besorolást fogunk találni, ami rendkívül előnyös a vásárlókra nézve. A jelenlegi helyzetben nem olyan könnyű eldönteni egy adott kazánról azt, hogy mennyire érné meg hosszútávon mellette dönteni, mennyire hatékony, mikor érdemesebb inkább egy többe kerülő készülék mellett letenni a voksot. A címkék formája hasonló lesz, mint a többi gépezetnél megszokott, azonban információ szempontjából természetesen eltérő. Más típusú információkat fog hordozni, amelyek a kazánok kapcsán relevánsak. Ezekből a címkékből megtudhatjuk többek között azt, hogy milyen hatékonyági besorolással állítja elő az adott készülék a fűtési, valamint a használati meleg vizet. Ezek az adatok rengeteget fognak segíteni a vásárlóknak, hiszen egy laikus is könnyedén ki fogja tudni választani azt, amelyik a legjobb megoldást jelenti. Vannak olyan esetek is, amikor a kazánhoz termosztátot is választanak, ez pedig könnyedén felülírhatja a készüléken megtalálható információkat, ilyenkor valamivel bonyolultabb lesz a helyzet. A különböző hatékonyságot egyes esetben javíthatják a termosztátok, másokban pedig ronthatják, így oda kell figyelni erre a részletre is. Amennyiben valaki a kazán mellé termosztátot is szeretne vásárolni, érdemes kikérni szakembereink véleményét, aki részletesen fel tud világosítani bárkit ezzel kapcsolatban. Korábban nem mehetett ennyire biztosra a vásárló akkor, ha ilyen terméket rendelt meg, hiszen egy szakszerű segítség nélkül, a rengeteg adatból nem lehetett könnyedén kiszűrni azokat, amelyek valóban hasznosak. Az új rendszerrel meg fog változni, hiszen pillanatok alatt még egy olyan személy is ismerni fogja a legfontosabb tudnivalókat a kazánról, aki gyakorlatilag semmit nem tud erről a szakterületről. Mindenképp érdemes lesz majd figyelni a címkéket és az ezeken lévő információkat. Hamarosan már láthatunk is ilyen termékeket a piacon.

Kapcsolódó blogposztok

Használt kazán helyett inkább az új kazán

A címben szereplő kérdés akár költői is lehetne, de sokan még akkor is csak rövidtávon képesek gondolkodni, ha a családjuk biztonságáról van szó. Félreértés ne essék: senkit sem szeretnék lebeszélni a használt kazánokról, mi csupán összegezzük, hogy nekünk miért jobbak a tapasztalataink az új készülékekkel.

Tovább a cikkhez

Elektromos radiátor

Azért, mert gyors, esztétikus, csendes, a beépített termosztátja miatt akár tizedfoknyi különbséget is észrevesz, és azonnal korrigál: és persze a hiedelemmel ellentétben nem annyira drága árammal fűteni. De, ennél több érvünk van. Tudd meg.

Tovább a cikkhez

Így válassz bojlert

Nem csak azért lesz neked ez a cikk érdekes, mert mindent megtudsz a bojlerről, hanem azért is, mert segítünk kiválasztani az ideális bojler t. 

Tovább a cikkhez

5+1 indok, amiért szükséged van vízlágyítóra

Egy tavaly készült felmérés szerint hazánkban az Alföldön (és Zala megyében) általában lágy, az ország nagy részén közepesen kemény, míg nagy területeken – például Budapesten, és Pest megye jelentős területén - kemény a víz. De mit jelent az, hogy kemény a víz, és miért fontos lágyítani? Most minden kiderül.

Tovább a cikkhez

A kondenzációs gázkazán

Akár 90% feletti szezonális hatásfok, csúcstechnológia, kitűnő ár-érték arány. Ez a kondenzációs gázkazán , amely az egyik legmodernebb fűtési technológia. De miért válaszd, és mit kell még tudni róla?

Tovább a cikkhez

Miért húszévente cseréled le?

Ennyi idő alatt a gyereked biztosan nagykorú lesz, az autódat pedig többször lecserélted. Csak szegény csaptelep marad évtizedekig munkában. Elmondjuk, hogy miért ódzkodsz tőle (és valószínűleg ez a legszókimondóbb cikkünk)

Tovább a cikkhez