Elektromos radiátor

2017.05.09.
Elektromos radiátor

Azért, mert gyors, esztétikus, csendes, a beépített termosztátja miatt akár tizedfoknyi különbséget is észrevesz, és azonnal korrigál: és persze a hiedelemmel ellentétben nem annyira drága árammal fűteni. De, ennél több érvünk van. Tudd meg.

 

 

Elektromos fűtés: csak előnye van

 

Képzeld el, hogy az elektromos fűtőtested alig 6-8 centiméterre áll el a faladtól. A beépített termosztátja miatt 0,1 fokos különbséget is észrevesz, ezért rendkívül precízen fűt, gazdaságosan működtethető, miközben bármelyik helyiségben a neked megfelelő hőmérsékletre állíthatod, úgy, hogy egyetlen perccel sem fűt többet, mint amennyit kell, és egyetlen tizedfokkal sem lesz hűvösebb, mint amennyit szeretnél. Azokban a fűtőtestben, amelyekben programozható termosztát van, ott akár minden nap, percre pontosan be tudod állítani a kívánt hőmérsékletet, ezért nem kell le-, és felcsavargatnod a termosztátot, és nincs az a diszkomfort érzeted sem, hogy a nappaliban már túl meleg van, a hátsó szobában viszont még mindig csak 18 fok. Attól sem kell tartanod, hogy a fürdőszobában megráz, vagy elromlik, hiszen megfelelő IP védelemmel vannak ellátva, ami persze nem azt jelenti, hogy rárakhatod a vizes törülközőt, csak azt, hogy a fröccsenő víz ellen védettek.  

 

Az elektromos radiátor gazdaságos

 

Mielőtt megmondjuk neked, hogy melyik szobába, mekkora teljesítményű radiátort érdemes választanod, egy pillanat alatt megdöntjük azt a mítoszt, miszerint az elektromos radiátor „drága”. Ehhez mindössze egyetlen adat elég: egy hajszárító 1200-1600 W-os. Ez azt jelenti, hogy ha egy egész órán keresztül szárítanád a hajadat, 1,2-1,6 KWh-t fogyasztana, azaz nagyjából 50-70 forintnyi áramot. Ha ezt a teljesítményt levetítjük elektromos radiátorra, megdöbbensz: egy 750W-os (tehát a hajszárítónál sokkal kevesebbet fogyasztó) radiátor könnyedén melegen tart egy 5 négyzetméteres szobát. Ha napi 2-4 órát fűt, akkor is maximum annyit fizetsz, mintha hajszárítóval szárítottad volna a hajad egy órán keresztül.  

 

Így válaszd ki az elektromos radiátort.

 

Fontos, hogy ha elektromos radiátort vásárolnál, inkább válaszd jó minőségű, ismert márkát, mint az ismeretlent, hiszen a következő sok-sok évedben a radiátor adja neked a meleget: Pl.: az általunk forgalmazott radiátorokban sosem fogsz csalódni.Amikor elektromos radiátort választasz, a legfontosabb szempont a fűtőteljesítményük. Egy 750W-os radiátor elég arra, hogy egy 5 négyzetméteres szobát gond nélkül felfűtsön. Az 1000 W-os Atlantic radiátor már akár 7-8 négyzetméteres szoba melegét is garantálja, de egy 1500 W-os radiátorral (és ez még mindig csak a hajszárítód fogyasztása) 10-12 négyzetméteres szobát is tudsz fűteni. A 2500 W-os radiátor pedig egy 18-20 négyzetméteres szobára is kiváló. Ha ennél nagyobb a szoba, akkor szükséged lehet 2 radiátorra is, ebben az esetben érdemes szakértőhöz fordulnod, vagy segítséget kérned: ne tervezd se felül, se alul a fűtésedet. (Figyelj arra, hogy ha kettő radiátort vetsz be, mert mondjuk 40 négyzetméteres a nappalid, akkor ellentétes oldalakra tedd, mert úgy lesz hatékony). A fenti adatok tájékoztató jellegűek, mert sok mindent befolyásol az, hogy mennyire jól szigetelt az a helyiség, amit fűteni szeretnél vele.Ha úgy gondolod, hogy ki tudod választani a neked megfelelő radiátort, akkor kattints ide, és máris mutatjuk a jó minőségű Atlantic radiátorainkat, melyeket akár napokon belül házhoz is szállítunk neked: https://netkazan.hu/termekek/elektromos-futotest/454Ha bizonytalan vagy, kérdésed maradt, vagy egyszerűen szakmai segítséget szeretnél kapni, hívd a szakértőnket, munkaidőben a 06 42 596 240-es telefonszámon. 

Kapcsolódó kategóriák

Kapcsolódó márkák

Stiebel Eltron
Atlantic
Thermor
Adax

Kapcsolódó cikkek

Így válaszd ki a megfelelő csaptelepet 2019.10.31. Így válaszd ki a megfelelő csaptelepet Ha figyelembe veszel néhány fontos dolgot és betartol pár szabályt akkor magabiztosan ki tudod majd választani a legjobban hozzád illőt. Cikkünket érdemes elolvasni, mert hasznos segítséget kapsz ahhoz, hogy kiválaszd a kádtöltőt, a mosogató, vagy mosdó csaptelepedet. tovább Így válassz kerti szivattyút! 2020.05.22. Így válassz kerti szivattyút! Rengeteg aprónak tűnő, de lényeges szempontot kell figyelembe venned mielőtt kiválasztod, és megvásárolod a kerti szivattyúdat, különben előfordulhat, hogy az ablakon kidobott pénzzé válik a terved. Ebben a cikkben segítünk, összegyűjtjük a legfontosabb választási szempontokat. tovább Kádtöltő csaptelepek: tippek, trükkök a választáshoz. 2020.05.23. Kádtöltő csaptelepek: tippek, trükkök a választáshoz. Egy felmérés szerint az otthonunk csaptelepeinket nagyjából 20 évre vásároljuk. Ez idő alatt csak akkor nem cseréljük le hacsak nem azért, mert elromlott, meghibásodott. Éppen emiatt nem mindegy, hogy milyen – kádtöltő – csaptelepet veszünk. Összegyűjtöttünk tippeket, trükköket, amelyek segítenek a választásban. tovább Így válassz zuhanyszettet 2020.05.23. Így válassz zuhanyszettet Ha csak naponta kétszer használjátok a zuhanyszettet, akkor évente 700 alkalommal zuhanyoztok. Ha minden zuhany csak 3 percig tart akkor 2100 percnyit zuhanyoztok, ami 35 óra, másfél teljes nap. Ezeket az adatokat figyelembe véve nem mindegy milyen zuhanyszettet választasz. A kiválasztásakor számos tényezőt kell figyelembe venned, beleértve a zuhanyszelepeket, a típust, a víznyomást és az extrákat is. Ebben a cikkben elmondjuk hogyan érdemes zuhanyszettet választani. tovább 5 ok amiért megéri a fűtési keringető szivattyú 2020.05.23. 5 ok amiért megéri a fűtési keringető szivattyú A keringető szivattyú a fűtési rendszered egyik legfontosabb része. Arra szolgál, hogy a fűtési rendszeredben levő vizet megkeringtesse, ezzel mindig megfelelő hőmérsékletű vizet kapj ott, ahol szeretnél, például akkor amikor kinyitod a csapot a fürdőben. De miért éri ez meg? tovább Így válassz mosdó csaptelepet! 2019.11.04. Így válassz mosdó csaptelepet! Egy jól kiválasztott mosdó csaptelep nemcsak hogy a lakásunk, fürdőszobánk dísze lehet, hanem már jelentős energiát is megtakaríthat részünkre. Számos igénynek megfelelő csaptelep család kínálatából válogathat a Netkazán Webáruházban! tovább