Elektromos radiátor

2017.05.09.
Elektromos radiátor

Azért, mert gyors, esztétikus, csendes, a beépített termosztátja miatt akár tizedfoknyi különbséget is észrevesz, és azonnal korrigál: és persze a hiedelemmel ellentétben nem annyira drága árammal fűteni. De, ennél több érvünk van. Tudd meg.

 

Elektromos fűtés: csak előnye van

 

Képzeld el, hogy az elektromos fűtőtested alig 6-8 centiméterre áll el a faladtól. A beépített termosztátja miatt 0,1 fokos különbséget is észrevesz, ezért rendkívül precízen fűt, gazdaságosan működtethető, miközben bármelyik helyiségben a neked megfelelő hőmérsékletre állíthatod, úgy, hogy egyetlen perccel sem fűt többet, mint amennyit kell, és egyetlen tizedfokkal sem lesz hűvösebb, mint amennyit szeretnél. Azokban a fűtőtestben, amelyekben programozható termosztát van, ott akár minden nap, percre pontosan be tudod állítani a kívánt hőmérsékletet, ezért nem kell le-, és felcsavargatnod a termosztátot, és nincs az a diszkomfort érzeted sem, hogy a nappaliban már túl meleg van, a hátsó szobában viszont még mindig csak 18 fok. Attól sem kell tartanod, hogy a fürdőszobában megráz, vagy elromlik, hiszen megfelelő IP védelemmel vannak ellátva, ami persze nem azt jelenti, hogy rárakhatod a vizes törülközőt, csak azt, hogy a fröccsenő víz ellen védettek.  

 

Az elektromos radiátor gazdaságos

Mielőtt megmondjuk neked, hogy melyik szobába, mekkora teljesítményű radiátort érdemes választanod, egy pillanat alatt megdöntjük azt a mítoszt, miszerint az elektromos radiátor „drága”. Ehhez mindössze egyetlen adat elég: egy hajszárító 1200-1600 W-os. Ez azt jelenti, hogy ha egy egész órán keresztül szárítanád a hajadat, 1,2-1,6 KWh-t fogyasztana, azaz nagyjából 50-70 forintnyi áramot. Ha ezt a teljesítményt levetítjük elektromos radiátorra, megdöbbensz: egy 750W-os (tehát a hajszárítónál sokkal kevesebbet fogyasztó) radiátor könnyedén melegen tart egy 5 négyzetméteres szobát. Ha napi 2-4 órát fűt, akkor is maximum annyit fizetsz, mintha hajszárítóval szárítottad volna a hajad egy órán keresztül.  

 

Így válaszd ki az elektromos radiátort!

Fontos, hogy ha elektromos radiátort vásárolnál, inkább válaszd jó minőségű, ismert márkát, mint az ismeretlent, hiszen a következő sok-sok évedben a radiátor adja neked a meleget: Pl.: az általunk forgalmazott radiátorokban sosem fogsz csalódni. Amikor elektromos radiátort választasz, a legfontosabb szempont a fűtőteljesítményük. Egy 750W-os radiátor elég arra, hogy egy 5 négyzetméteres szobát gond nélkül felfűtsön. Az 1000 W-os Atlantic radiátor már akár 7-8 négyzetméteres szoba melegét is garantálja, de egy 1500 W-os radiátorral (és ez még mindig csak a hajszárítód fogyasztása) 10-12 négyzetméteres szobát is tudsz fűteni. A 2500 W-os radiátor pedig egy 18-20 négyzetméteres szobára is kiváló. Ha ennél nagyobb a szoba, akkor szükséged lehet 2 radiátorra is, ebben az esetben érdemes szakértőhöz fordulnod, vagy segítséget kérned: ne tervezd se felül, se alul a fűtésedet. (Figyelj arra, hogy ha kettő radiátort vetsz be, mert mondjuk 40 négyzetméteres a nappalid, akkor ellentétes oldalakra tedd, mert úgy lesz hatékony). A fenti adatok tájékoztató jellegűek, mert sok mindent befolyásol az, hogy mennyire jól szigetelt az a helyiség, amit fűteni szeretnél vele.

Ha úgy gondolod, hogy ki tudod választani a neked megfelelő radiátort, akkor kattints ide, és máris mutatjuk a jó minőségű Atlantic elektromos radiátorainkat, melyeket akár napokon belül házhoz is szállítunk neked: https://netkazan.hu/termekek/elektromos-radiator/458.

Ha bizonytalan vagy, kérdésed maradt, vagy egyszerűen szakmai segítséget szeretnél kapni, hívd a szakértőnket, munkaidőben a 06 42 596 240-es telefonszámon. 

Kapcsolódó cikkek

Száraz fűtőbetétes bojlerek 2023.08.21. Száraz fűtőbetétes bojlerek Technikailag a bojler egy olyan szerkezet, amely nem csak a víz felmelegítésére, hanem melegen tartására és tárolására is szolgál, kielégíti a családok melegvíz-igényét. A megfelelő bojlert számtalan szempontot átgondolva kell kiválasztani: figyelembe kell venni a fogyasztást, az ár-érték arányt, a méretet és érdemes elgondolkodni a száraz fűtőbetétes modelleken. tovább Termosztátok: minden, amit tudni kell róluk 2024.04.09. Termosztátok: minden, amit tudni kell róluk A termosztát a fűtésrendszered egyik legfontosabb eleme, mely feladata, hogy az általad beállított hőmérsékleten tartsa az otthonodat, így gondoskodjon a komfortodról. De milyen termosztátok vannak, hogyan működnek, hogyan válaszd ki a számodra tökéleteset, mire figyelj oda a kiválasztásakor? Ebben a cikkben mindent megtudsz ezekről a hasznos eszközökről. tovább Így válassz kerti szivattyút! 2020.05.22. Így válassz kerti szivattyút! Rengeteg aprónak tűnő, de lényeges szempontot kell figyelembe venned mielőtt kiválasztod, és megvásárolod a kerti szivattyúdat, különben előfordulhat, hogy az ablakon kidobott pénzzé válik a terved. Ebben a cikkben segítünk, összegyűjtjük a legfontosabb választási szempontokat. tovább Páraelszívó: minden, amit tudni kell róla 2024.02.09. Páraelszívó: minden, amit tudni kell róla A páraelszívó a modern konyhák nélkülözhetetlen tartozéka. Megszűrik a konyhai munkák alatt keletkezett zsírt, a főzés közben felszabadult gőzt, illatokat, szagokat, ezzel biztosítják a megfelelő levegőminőséget. Abban is segítenek - különösen akkor, ha nyitott a konyhád -, hogy a szagok ne ivódjanak bele a bútorokba, textilekbe. De milyen fajták vannak és hogyan válaszd ki a számodra ideálisat? Íme, minden, amit tudni kell a konyhai páraelszívókról. tovább Miért lyukadnak ki a radiátorok? 2024.01.24. Miért lyukadnak ki a radiátorok? A fűtési rendszer kulcsfontosságú elemei közé tartoznak a radiátorok, amelyek felelősek a lakóterek megfelelő hőmérsékletének biztosításáért. Dizájn és megjelenés szempontjából is fontos tényezők a lakótérben, de mi most teljesen más nézőpontból közelítünk. Több tényező miatt is előfordulhat, hogy ezek a radiátorok idővel kilyukadnak, és ez a probléma sok lakás- és háztulajdonosnak fejtörést, problémát okozhat. A fejünkhöz kaphatunk, hogy „De miért?" Hiszen még alig pár éves a radiátor!” Ebben a cikkben megvizsgáljuk, miért lyukadnak ki a radiátorok, és bemutatjuk, hogyan lehet megelőzni ezt a kellemetlenséget. tovább Miért fontos az iszapleválasztó? 2023.11.14. Miért fontos az iszapleválasztó? Kezdjük a legfontosabbal: a kazán karbantartása vagy cseréje során iszapleválasztó, más néven szennyeződésleválasztó telepítése szükséges, hogy megvédje a rendszert a vízben lévő olyan mikroszennyeződésektől, mint az oldott levegő, a különböző koszok, iszap. De mi is az az iszapleválasztó? Mire való és milyen előnyei vannak? Ebben a cikkben megírtuk! tovább
Töltse ki regisztrációs űrlapunkat! Munkatársunk adategyeztetés céljából felkeresi Önt, megbeszélik az esetleges kérdéseket, ezután aktiváljuk partner fiókját, így hozzáférhet viszonteladói árainkhoz!
Kérjük, adja meg a regisztrációjánál használt e-mail címét, melyre küldünk egy levelet. A levélben található linkre kattintva beállíthatja új jelszavát.