Elektromos radiátor

2017.05.09.
Elektromos radiátor

Azért, mert gyors, esztétikus, csendes, a beépített termosztátja miatt akár tizedfoknyi különbséget is észrevesz, és azonnal korrigál: és persze a hiedelemmel ellentétben nem annyira drága árammal fűteni. De, ennél több érvünk van. Tudd meg.

 

 

Elektromos fűtés: csak előnye van

 

Képzeld el, hogy az elektromos fűtőtested alig 6-8 centiméterre áll el a faladtól. A beépített termosztátja miatt 0,1 fokos különbséget is észrevesz, ezért rendkívül precízen fűt, gazdaságosan működtethető, miközben bármelyik helyiségben a neked megfelelő hőmérsékletre állíthatod, úgy, hogy egyetlen perccel sem fűt többet, mint amennyit kell, és egyetlen tizedfokkal sem lesz hűvösebb, mint amennyit szeretnél. Azokban a fűtőtestben, amelyekben programozható termosztát van, ott akár minden nap, percre pontosan be tudod állítani a kívánt hőmérsékletet, ezért nem kell le-, és felcsavargatnod a termosztátot, és nincs az a diszkomfort érzeted sem, hogy a nappaliban már túl meleg van, a hátsó szobában viszont még mindig csak 18 fok. Attól sem kell tartanod, hogy a fürdőszobában megráz, vagy elromlik, hiszen megfelelő IP védelemmel vannak ellátva, ami persze nem azt jelenti, hogy rárakhatod a vizes törülközőt, csak azt, hogy a fröccsenő víz ellen védettek.  

 

Az elektromos radiátor gazdaságos

 

Mielőtt megmondjuk neked, hogy melyik szobába, mekkora teljesítményű radiátort érdemes választanod, egy pillanat alatt megdöntjük azt a mítoszt, miszerint az elektromos radiátor „drága”. Ehhez mindössze egyetlen adat elég: egy hajszárító 1200-1600 W-os. Ez azt jelenti, hogy ha egy egész órán keresztül szárítanád a hajadat, 1,2-1,6 KWh-t fogyasztana, azaz nagyjából 50-70 forintnyi áramot. Ha ezt a teljesítményt levetítjük elektromos radiátorra, megdöbbensz: egy 750W-os (tehát a hajszárítónál sokkal kevesebbet fogyasztó) radiátor könnyedén melegen tart egy 5 négyzetméteres szobát. Ha napi 2-4 órát fűt, akkor is maximum annyit fizetsz, mintha hajszárítóval szárítottad volna a hajad egy órán keresztül.  

 

Így válaszd ki az elektromos radiátort.

 

Fontos, hogy ha elektromos radiátort vásárolnál, inkább válaszd jó minőségű, ismert márkát, mint az ismeretlent, hiszen a következő sok-sok évedben a radiátor adja neked a meleget: Pl.: az általunk forgalmazott radiátorokban sosem fogsz csalódni.Amikor elektromos radiátort választasz, a legfontosabb szempont a fűtőteljesítményük. Egy 750W-os radiátor elég arra, hogy egy 5 négyzetméteres szobát gond nélkül felfűtsön. Az 1000 W-os Atlantic radiátor már akár 7-8 négyzetméteres szoba melegét is garantálja, de egy 1500 W-os radiátorral (és ez még mindig csak a hajszárítód fogyasztása) 10-12 négyzetméteres szobát is tudsz fűteni. A 2500 W-os radiátor pedig egy 18-20 négyzetméteres szobára is kiváló. Ha ennél nagyobb a szoba, akkor szükséged lehet 2 radiátorra is, ebben az esetben érdemes szakértőhöz fordulnod, vagy segítséget kérned: ne tervezd se felül, se alul a fűtésedet. (Figyelj arra, hogy ha kettő radiátort vetsz be, mert mondjuk 40 négyzetméteres a nappalid, akkor ellentétes oldalakra tedd, mert úgy lesz hatékony). A fenti adatok tájékoztató jellegűek, mert sok mindent befolyásol az, hogy mennyire jól szigetelt az a helyiség, amit fűteni szeretnél vele.Ha úgy gondolod, hogy ki tudod választani a neked megfelelő radiátort, akkor kattints ide, és máris mutatjuk a jó minőségű Atlantic radiátorainkat, melyeket akár napokon belül házhoz is szállítunk neked: https://netkazan.hu/termekek/elektromos-futotest/454Ha bizonytalan vagy, kérdésed maradt, vagy egyszerűen szakmai segítséget szeretnél kapni, hívd a szakértőnket, munkaidőben a 06 42 596 240-es telefonszámon. 

Kapcsolódó cikkek

Kötelező a szénmonoxid érzékelő a magánszálláshelyeken 2023.04.06. Kötelező a szénmonoxid érzékelő a magánszálláshelyeken Bár az otthonodban is hasznos, egy 2023 január elsején hatályba lépett rendelet szerint – idézzük – „ha a szálláshely fűtése bármilyen tüzelőanyag égésével járó berendezéssel történik (gázkazán, gázkonvektor, kályha, kandalló, cserépkályha stb.), kötelező füstjelzőt és szén- monoxid érzékelőt elhelyezni.” A jogszabály azonnal hatályba lépett. tovább Korszerűsítenéd otthonod? Mutatjuk, hogy milyen lehetőségek vannak a finanszírozásra! 2023.03.14. Korszerűsítenéd otthonod? Mutatjuk, hogy milyen lehetőségek vannak a finanszírozásra! Számos megoldás van arra, amivel egy lakás energiahatékonyabbá tehető, és ezen eszközök, munkálatok finanszírozására is vannak kedvező lehetőségek. Összefoglaljuk a korszerűsítés hatásait az otthonodra, valamint mutatjuk a legkedvezőbb energetikai korszerűsítésre fordítható hiteleket, és a családtámogatások erre a célra történő felhasználásának lehetőségeit. tovább 5 ok amiért megéri a cirkulációs szivattyú 2020.05.23. 5 ok amiért megéri a cirkulációs szivattyú A cirkulációs szivattyú a használati melegvíz rendszered egyik legfontosabb része. Arra szolgál, hogy a cirkulációs használati melegvíz rendszeredben levő vizet megkeringtesse, ezzel mindig megfelelő hőmérsékletű vizet kapj ott, ahol szeretnél, például akkor amikor kinyitod a csapot a fürdőben. De miért éri ez meg? tovább Mit kell tudni a szénmonoxid érzékelőről? 2014.11.16. Mit kell tudni a szénmonoxid érzékelőről? A [szénmonoxid vészjelző](https://netkazan.hu/termekek/szenmonoxid-erzekelo/278) feladata az, hogy érzékelje és megfelelő módon jelezze, ha a légtérben mérgező szénmonoxid található. Európában többféle szabvánnyal ellátott készülék is a kezünkbe kerülhet, ám lehetőleg vásároljuk olyat, amelyik a brit és az amerikai tanúsítványok által van jóváhagyva, hiszen ezek hatékonyabban működnek. tovább Így válassz kerti szivattyút! 2020.05.22. Így válassz kerti szivattyút! Rengeteg aprónak tűnő, de lényeges szempontot kell figyelembe venned mielőtt kiválasztod, és megvásárolod a kerti szivattyúdat, különben előfordulhat, hogy az ablakon kidobott pénzzé válik a terved. Ebben a cikkben segítünk, összegyűjtjük a legfontosabb választási szempontokat. tovább Lakásfelújítási támogatás 2021: ezt kell tudni róla 2021.01.11. Lakásfelújítási támogatás 2021: ezt kell tudni róla 2021 január elsejétől elérhető a lakásfelújítási támogatás 2021 program, amely minden eddiginél kedvezőbb feltételeket kínál arra, hogy – maximum 3 000 000 forintos, utólagos elszámolású és vissza nem térítendő – állami támogatás segítségével felújítsuk, korszerűsítsük az otthonunkat. Mivel ez a téma sokakat érinthet, egyetlen cikkben összegyűjtöttünk mindent, amit az otthon felújítási programról tudni lehet és kell. tovább
Töltse ki regisztrációs űrlapunkat! Munkatársunk adategyeztetés céljából felkeresi Önt, megbeszélik az esetleges kérdéseket, ezután aktiváljuk partner fiókját, így hozzáférhet viszonteladói árainkhoz!
Kérjük, adja meg a regisztrációjánál használt e-mail címét, melyre küldünk egy levelet. A levélben található linkre kattintva beállíthatja új jelszavát.