A netkazan.hu 2017-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2016-ban az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2015-ben az Ország boltja Népszerűségi Díj nyertese A netkazan.hu különdíjas az Év honlapja 2014-es versenyen A netkazan.hu 2014-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese

Elektromos radiátor

Azért, mert gyors, esztétikus, csendes, a beépített termosztátja miatt akár tizedfoknyi különbséget is észrevesz, és azonnal korrigál: és persze a hiedelemmel ellentétben nem annyira drága árammal fűteni. De, ennél több érvünk van. Tudd meg.

 

 

Elektromos fűtés: csak előnye van

 

Képzeld el, hogy az elektromos fűtőtested alig 6-8 centiméterre áll el a faladtól. A beépített termosztátja miatt 0,1 fokos különbséget is észrevesz, ezért rendkívül precízen fűt, gazdaságosan működtethető, miközben bármelyik helyiségben a neked megfelelő hőmérsékletre állíthatod, úgy, hogy egyetlen perccel sem fűt többet, mint amennyit kell, és egyetlen tizedfokkal sem lesz hűvösebb, mint amennyit szeretnél. Azokban a fűtőtestben, amelyekben programozható termosztát van, ott akár minden nap, percre pontosan be tudod állítani a kívánt hőmérsékletet, ezért nem kell le-, és felcsavargatnod a termosztátot, és nincs az a diszkomfort érzeted sem, hogy a nappaliban már túl meleg van, a hátsó szobában viszont még mindig csak 18 fok. Attól sem kell tartanod, hogy a fürdőszobában megráz, vagy elromlik, hiszen megfelelő IP védelemmel vannak ellátva, ami persze nem azt jelenti, hogy rárakhatod a vizes törülközőt, csak azt, hogy a fröccsenő víz ellen védettek.  

 

Az elektromos radiátor gazdaságos

 

Mielőtt megmondjuk neked, hogy melyik szobába, mekkora teljesítményű radiátort érdemes választanod, egy pillanat alatt megdöntjük azt a mítoszt, miszerint az elektromos radiátor „drága”. Ehhez mindössze egyetlen adat elég: egy hajszárító 1200-1600 W-os. Ez azt jelenti, hogy ha egy egész órán keresztül szárítanád a hajadat, 1,2-1,6 KWh-t fogyasztana, azaz nagyjából 50-70 forintnyi áramot. Ha ezt a teljesítményt levetítjük elektromos radiátorra, megdöbbensz: egy 750W-os (tehát a hajszárítónál sokkal kevesebbet fogyasztó) radiátor könnyedén melegen tart egy 5 négyzetméteres szobát. Ha napi 2-4 órát fűt, akkor is maximum annyit fizetsz, mintha hajszárítóval szárítottad volna a hajad egy órán keresztül.  

 

Így válaszd ki az elektromos radiátort.

 

Fontos, hogy ha elektromos radiátort vásárolnál, inkább válaszd jó minőségű, ismert márkát, mint az ismeretlent, hiszen a következő sok-sok évedben a radiátor adja neked a meleget: Pl.: az általunk forgalmazott radiátorokban sosem fogsz csalódni.Amikor elektromos radiátort választasz, a legfontosabb szempont a fűtőteljesítményük. Egy 750W-os radiátor elég arra, hogy egy 5 négyzetméteres szobát gond nélkül felfűtsön. Az 1000 W-os Atlantic radiátor már akár 7-8 négyzetméteres szoba melegét is garantálja, de egy 1500 W-os radiátorral (és ez még mindig csak a hajszárítód fogyasztása) 10-12 négyzetméteres szobát is tudsz fűteni. A 2500 W-os radiátor pedig egy 18-20 négyzetméteres szobára is kiváló. Ha ennél nagyobb a szoba, akkor szükséged lehet 2 radiátorra is, ebben az esetben érdemes szakértőhöz fordulnod, vagy segítséget kérned: ne tervezd se felül, se alul a fűtésedet. (Figyelj arra, hogy ha kettő radiátort vetsz be, mert mondjuk 40 négyzetméteres a nappalid, akkor ellentétes oldalakra tedd, mert úgy lesz hatékony). A fenti adatok tájékoztató jellegűek, mert sok mindent befolyásol az, hogy mennyire jól szigetelt az a helyiség, amit fűteni szeretnél vele.Ha úgy gondolod, hogy ki tudod választani a neked megfelelő radiátort, akkor kattints ide, és máris mutatjuk a jó minőségű Atlantic radiátorainkat, melyeket akár napokon belül házhoz is szállítunk neked: https://netkazan.hu/termekek/elektromos-futotest/454Ha bizonytalan vagy, kérdésed maradt, vagy egyszerűen szakmai segítséget szeretnél kapni, hívd a szakértőnket, munkaidőben a 06 42 596 240-es telefonszámon. 

Kapcsolódó blogposztok

Használt kazán helyett inkább az új kazán

A címben szereplő kérdés akár költői is lehetne, de sokan még akkor is csak rövidtávon képesek gondolkodni, ha a családjuk biztonságáról van szó. Félreértés ne essék: senkit sem szeretnék lebeszélni a használt kazánokról, mi csupán összegezzük, hogy nekünk miért jobbak a tapasztalataink az új készülékekkel.

Tovább a cikkhez

Így válassz bojlert

Nem csak azért lesz neked ez a cikk érdekes, mert mindent megtudsz a bojlerről, hanem azért is, mert segítünk kiválasztani az ideális bojler t. 

Tovább a cikkhez

5+1 indok, amiért szükséged van vízlágyítóra

Egy tavaly készült felmérés szerint hazánkban az Alföldön (és Zala megyében) általában lágy, az ország nagy részén közepesen kemény, míg nagy területeken – például Budapesten, és Pest megye jelentős területén - kemény a víz. De mit jelent az, hogy kemény a víz, és miért fontos lágyítani? Most minden kiderül.

Tovább a cikkhez

A kondenzációs gázkazán

Akár 90% feletti szezonális hatásfok, csúcstechnológia, kitűnő ár-érték arány. Ez a kondenzációs gázkazán , amely az egyik legmodernebb fűtési technológia. De miért válaszd, és mit kell még tudni róla?

Tovább a cikkhez

Miért húszévente cseréled le?

Ennyi idő alatt a gyereked biztosan nagykorú lesz, az autódat pedig többször lecserélted. Csak szegény csaptelep marad évtizedekig munkában. Elmondjuk, hogy miért ódzkodsz tőle (és valószínűleg ez a legszókimondóbb cikkünk)

Tovább a cikkhez

Így spórolj a vízzel

Egy magyar család éves vízszámlája, körülbelül egyhavi átlagfizetést tesz ki. Érdemes elolvasnod azokat a tippeket, amelyeket azért írtunk le neked, hogy spórolni tudj a vízszámládon. Ebben a cikkben kizárólag a lakáson (házon) belüli vízszámla csökkentési tippekkel foglalkozunk, amiket ha betartasz, körülbelül 17-19%-kal csökkenni fog a számlád.

Tovább a cikkhez