Univerzális fűtési megoldást kínál az apríték égőfej

2019.11.15.

Az apríték égőfej hatékonyabbá teszi egy fűtési rendszer működését: segítségével faapríték, biomassza, szén és pellet tüzelésére is alkalmassá válik egy kazán. A Termomax megoldásai webáruházunkban is elérhetőek.

Egy fűtési rendszer új dimenziója #1.

 

Mire való egy apríték égőfej? Ha valaki nem hallott erről a hasznos kiegészítőről, annak előnyeiről, akkor egy igazán kiváló fűtési megoldás maradt számára ismeretlen. Az apríték égőfejet vegyes tüzelésű kazán kiegészítőjeként lehet alkalmazni, automatizálja és hatékonyabbá teszi a fűtési rendszer működését. Hogyan? A hagyományos vegyes tüzelésű kazánhoz mindig annak teljesítményének függvényében kerül a megfelelő teljesítményű aprítékadagoló égőfej kiválasztásra, összeépítésre. A megfelelő apríték égőfej segítségével a hagyományos vegyes tüzelésű kazánokat még hatékonyabbá, környezetbarátabbá tehetjük, mindamellett fűtési rendszerünk is a mai kor elvárásainak megfelelővé válik.

 

Erre az igényre a Netkazán.hu-nál minőségi megoldást nyújtunk az új generációs Termomax adagolós apríték égőfej három különböző típusával, amelyeket ventilátorral, vezérlőegységgel és tartállyal felszerelve kínálunk. Ezeket kifejezetten a Termomax kazánjaihoz fejlesztették ki, a segítségükkel pedig faapríték, biomassza, szén vagy pellet tüzelésére is alkalmassá válik a kazán, amely így igazán kompakt megoldássá bővíthető. A márka az ésszerű, takarékos energiafelhasználás elkötelezett híve, a termékeire is ezek a jelzők jellemzőek. Megfelelnek a legmagasabb elvárásoknak, minden igényre minőségi választ adnak.

 

Kötelező betartani néhány szabályt #2.

 

Az apríték égőfejeket kifejezetten a Termomax kazánjaihoz alkották meg, ezért alkotnak tökéletes egységet. Nem fordulhat elő olyan probléma, mint amikor több gyártó megoldásait próbálja összerakni az ember, a végeredmény pedig egy drága, de használhatatlan, rosszul működő egész lesz. A Termomax adagolós apríték égőfej csak a Termomax kazánnal együtt rendelhető és használható. A rendszerben az égőfej és a csiga széles körűen teszi lehetővé a tüzelőanyag felhasználását. 

 

Az adagolós apríték többféle fűtőanyag alkalmazását teszi lehetővé ömleszthető és granulátumformában, egészen a 32 milliméteres méretig. Alap tüzelőanyagnak a szenet említi a termék leírása, de szerkezeti átalakítás nélkül alkalmazható hozzá pellet, faapríték, valamint a bioüzemanyagok bármiféle keveréke. Az előírások között szerepel a már említett méretbeli korlátozás, valamint a nedvesség maximális 9 százalékos aránya, a hamutartalom maximális 10 százalékos mértéke, illetve az illékony anyagok tartalmára a 25 százalékos megkötés.

Ezeket kötelező betartani, mivel más paraméterű anyagok alkalmazásával nem érhető el a kívánt fűtési érték, és szélsőséges esetben tönkreteheti az égőfejet is.

Ami szintén előny, hogy a kazán eredeti rostélyainka és tűztérajtajának a visszaállításával, visszahelyezésével a megszokott, vegyestüzelésű funkicót is kihasználhatjuk szükség esetén.

Ráadásul egy indirekt tárolóval és további ennek megfelelő fűtési szerelvényekkel kiegészítve használati melegvíz előállítására is alkalmas.

Ismerkedj meg az egyik termékkel #3
 

Termomax Adagolós Apríték Égőfej 15-25 kW Csomag Ventilátorral, Vezérlőegységgel és Tartállyal

 

 

A többféle tüzelőanyagos Termomax Adagolós Apríték 15-25 kW égő az új generációs szilárd tüzelőanyagokra olyan megoldás, amely többféle üzemanyag alkalmazását teszi lehetővé ömleszthető és granulátum formában 0-tól 32mm-ig.

Alap tüzelőanyagnak a szén tekinthető, de a gép szerkezeti változás nélkül bioüzemanyagokkal is dolgozik, olyanokkal, mint a pellet és a faapríték, valamint a felsorolt üzemanyag keverékekkel, amelyek az alábbi paraméterekkel rendelkeznek:

  • granulátum 0–32mm

  • max. nedvesség 9%-ig

  • max. hamutartalom 10%-ig

  • illékony anyagok tartalma 25% felett

Más paraméterű üzemanyag alkalmazása tönkre teheti az égőt vagy nem biztosíthatja a megfelelő fűtési teljesítményt.

Az égő teljesítménye a különböző tüzelőanyagok esetén:

  • szénpor - fűtőértéke 22-28 GJ/T, granulátum 0-31,5mm - teljesítmény15-20 kW

  • öko-borsószén - fűtőértéke 22-28 GJ/T, granulátum 5-25 mm - teljesítmény15-25 kW

  • pellet–fűtőértéke 18 GJ/T, - teljesítmény10-20 kW

  • más bio-üzemanyagok (gabonák, apríték szárazon) - fűtőértéke 8-15 GJ/T, - teljesítmény 10-20 kW

A Termomax adagolós égőfej+csiga készülékkel rendelkező Termomax kazán több előnnyel rendelkezik:

  • A többféle üzemanyaggal működtethető adagoló fej mellett lehetőség van a kazán eredeti rostélyának visszahelyezésével a Termomax kazánt eredeti vegyestüzelésű funkciójában is üzemeltetni.

  • Autómata üzemódban egy indirekt tárolóval kiegészítve használati melegvíz előállítására is alkalmas.

  • Szobatermosztáttal is működtethető.

  • A szett adagoló csigája öntvényből készült.

  • Az SK-01 vezérlő egy univerzális csigás adagolóval ellátott kazán vezérlőegység. A rendszer feladata a kazán tüzelőanyag égetésének felügyelete és automatizálása. A készülék továbbá lehetővé teszi a kazán és a használati meleg víz hőmérsékletének ellenőrzését is.

A gyártó minden kazáncsomagnál felhívja a felhasználó figyelmét arra, hogy az előírttól eltérő tüzelőanyag használata esetén károsodhat az égő vagy nem elérhető a kívánt fűtési teljesítmény!

A SZETT AJÁNLAT tartalma:

  • 1 db Termomax kazán (az égőfejnek megfelelő kW teljesítményben)

  • 1 db Termomax csiga+égőfej

  • 1 db SK-01 vezérlőegység

  • 1db Napi Tartály , mely 300 kg apríték tárolását teszi lehetővé

Több termékkel szeretnél megismerkedni? ITT találod őket!

Kérdés merül fel benned? Kérj segítséget értékesítési kollégáinktól! 

 

 

Kapcsolódó cikkek

Száraz fűtőbetétes bojlerek 2023.08.21. Száraz fűtőbetétes bojlerek Technikailag a bojler egy olyan szerkezet, amely nem csak a víz felmelegítésére, hanem melegen tartására és tárolására is szolgál, kielégíti a családok melegvíz-igényét. A megfelelő bojlert számtalan szempontot átgondolva kell kiválasztani: figyelembe kell venni a fogyasztást, az ár-érték arányt, a méretet és érdemes elgondolkodni a száraz fűtőbetétes modelleken. tovább Így válassz kerti szivattyút! 2020.05.22. Így válassz kerti szivattyút! Rengeteg aprónak tűnő, de lényeges szempontot kell figyelembe venned mielőtt kiválasztod, és megvásárolod a kerti szivattyúdat, különben előfordulhat, hogy az ablakon kidobott pénzzé válik a terved. Ebben a cikkben segítünk, összegyűjtjük a legfontosabb választási szempontokat. tovább Páraelszívó: minden, amit tudni kell róla 2024.02.09. Páraelszívó: minden, amit tudni kell róla A páraelszívó a modern konyhák nélkülözhetetlen tartozéka. Megszűrik a konyhai munkák alatt keletkezett zsírt, a főzés közben felszabadult gőzt, illatokat, szagokat, ezzel biztosítják a megfelelő levegőminőséget. Abban is segítenek - különösen akkor, ha nyitott a konyhád -, hogy a szagok ne ivódjanak bele a bútorokba, textilekbe. De milyen fajták vannak és hogyan válaszd ki a számodra ideálisat? Íme, minden, amit tudni kell a konyhai páraelszívókról. tovább Miért lyukadnak ki a radiátorok? 2024.01.24. Miért lyukadnak ki a radiátorok? A fűtési rendszer kulcsfontosságú elemei közé tartoznak a radiátorok, amelyek felelősek a lakóterek megfelelő hőmérsékletének biztosításáért. Dizájn és megjelenés szempontjából is fontos tényezők a lakótérben, de mi most teljesen más nézőpontból közelítünk. Több tényező miatt is előfordulhat, hogy ezek a radiátorok idővel kilyukadnak, és ez a probléma sok lakás- és háztulajdonosnak fejtörést, problémát okozhat. A fejünkhöz kaphatunk, hogy „De miért?" Hiszen még alig pár éves a radiátor!” Ebben a cikkben megvizsgáljuk, miért lyukadnak ki a radiátorok, és bemutatjuk, hogyan lehet megelőzni ezt a kellemetlenséget. tovább Miért fontos az iszapleválasztó? 2023.11.14. Miért fontos az iszapleválasztó? Kezdjük a legfontosabbal: a kazán karbantartása vagy cseréje során iszapleválasztó, más néven szennyeződésleválasztó telepítése szükséges, hogy megvédje a rendszert a vízben lévő olyan mikroszennyeződésektől, mint az oldott levegő, a különböző koszok, iszap. De mi is az az iszapleválasztó? Mire való és milyen előnyei vannak? Ebben a cikkben megírtuk! tovább Amit érdemes tudni az elektromos fűtésről 2023.10.09. Amit érdemes tudni az elektromos fűtésről Sokan a mai napig ódzkodnak az elektromos fűtéstől pedig rengeteg olyan előnye van, amely kitűnő kiegészítő vagy akár fő fűtéssé teheti. Gyakran felmerül a kérdés, hogy mennyibe kerül az elektromos fűtés kiépítése és vajon jó választás-e? Ebben a cikkben sokmindent megválaszolunk. tovább
Töltse ki regisztrációs űrlapunkat! Munkatársunk adategyeztetés céljából felkeresi Önt, megbeszélik az esetleges kérdéseket, ezután aktiváljuk partner fiókját, így hozzáférhet viszonteladói árainkhoz!
Kérjük, adja meg a regisztrációjánál használt e-mail címét, melyre küldünk egy levelet. A levélben található linkre kattintva beállíthatja új jelszavát.