A netkazan.hu 2017-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2016-ban az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2015-ben az Ország boltja Népszerűségi Díj nyertese A netkazan.hu különdíjas az Év honlapja 2014-es versenyen A netkazan.hu 2014-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese

Lejárt az idő a „régi” vegyestüzelésű kazánok felett

 A vegyestüzelésű kazánok, vagy más néven szilárdtüzelésű kazánok évtizedek óta az alap fűtési módokhoz tartoznak, melynek ideje sajnos hamarosan lejár.

 

Környezetvédelem hatása #1

Nemcsak az uniós szabályozás, hanem már korunk technikai, ökológiai fejlődése is egyre inkább megköveteli, hogy környezetünk, bolygónk védelmét. Ma már egyre nagyobb méreteket ölt a légszennyezés, és egyre nagyobb gondot okoz az ezen készülékek tekintetében is az üzem közben kibocsátott por, gáznemű szerves vegyületek, szén-monoxid és nitrogén-oxidok nagy mennyisége, ami nemcsak a lakosság körében vezethet komoly betegségekhez, hanem ezzel egyben a bolygónk levegőjét, élővilágát is negatív irányban befolyásolja.

 

Uniós szabályozás a vegyes tüzelésű kazánokra #2.

Fentiek okán az Európai Unió a környezettudatosság jegyében a vegyes tüzelésű kazánokra, kályhákra, kandallókra és tűztérbetétekre új uniós rendeletet léptetett életbe.

A 2015/1189/EU európai uniós rendelet célja, hogy a szilárd tüzelésű kazánok üzem közbeni energiafogyasztását és szennyező anyag-kibocsátását lényegesen csökkentse, a vegyes tüzelésű kazánok piacán jelentős megszorítást, változást fog eredményezni. Mindezt a rendeletben meghatározott a vegyes tüzelésű kazánokra vonatkozóan egy sokkal szigorúbb környezettudatos tervezésére irányuló követelményekkel kívánja elérni.

 

Meddig tudok vegyes kazánt venni? #3.

Ezen rendeletben meghatározott követelményeknek nem eleget tevő vegyes tüzelésű kazánok 2020. január 01-től sokak bánatára már nem kerülhetnek gyártásba, és az elsődleges forgalmazók sem hozhatnak be ilyen típusú kazánokat Magyarországra.

 

Hol tudok még vegyes kazánt venni? #4.

Mindez igazán elgondolkodtatóba ejtheti azokat, akiknek jelen fűtési rendszere (még) vagy csak, vagy részben vegyestüzelésen alapszik.

Ha már kazánunk úgymond a „végét járja”, de még szeretnénk azt jó meleget adó vegyestüzelésű fűtési rendszerünket megtartani, akkor érdemes felkeresni azon forgalmazókat, webáruházakat, ahol még ezen kazánok elérhetőek.

Szóval az idő ketyeg…. Az alábbi linken még számos vegyestüzelésű kazánt talál:

https://netkazan.hu/termekek/vegyestuzelesu-kazan/32

 

Kapcsolódó blogposztok

Így válassz mosdó csaptelepet!

Egy jól kiválasztott mosdó csaptelep nemcsak hogy a lakásunk, fürdőszobánk dísze lehet, hanem már jelentős energiát is megtakaríthat részünkre. Számos igénynek megfelelő csaptelep család kínálatából válogathat a Netkazán Webáruházban!

Tovább a cikkhez

Hogyan válassz termosztátot?

Otthonunkban a hőmérséklet szabályozás már nemcsak a kényelmet, hanem energiamegtakarítást is szolgálja. Legyen szó analóg, vezetékes, vezeték nélküli vagy wifis szobatermosztátról mind ezen célt szolgálják.

Tovább a cikkhez

5 dolog amire figyelj villanybojler vásárláskor

Itt megtalálsz minden fontos általános információt egy bojler vásárláshoz. Legyen szó a bojler formájáról, márkájáról, méretéről, űrtartalmáról vagy márkájáról.

Tovább a cikkhez

Olcsó és hatékony – remek befektetés a fűtési keringető szivattyú

A fűtési keringető szivattyú a leghalkabb fűtési megoldások egyike, de a hatékonyságával is kiemelkedik: alkalmazásával mindenhol a kívánt hőmérséklet garantálható, ráadásul gazdaságosan.  

Tovább a cikkhez

Így válassz bojlert

Nem csak azért lesz neked ez a cikk érdekes, mert mindent megtudsz a bojlerről, hanem azért is, mert segítünk kiválasztani az ideális bojler t. 

Tovább a cikkhez

Fafűtés: 10-20 százalékos árelőny

Fa vagy gáz - teszi fel a kérdést szinte mindenki, aki a két lehetőség közül kell, hogy válasszon, ha otthona fűtéséről van szó. A fatüzelés macerásabb, piszkosabb, azonban hiába a nyomott ár, még mindig olcsóbb valamennyivel, mint a gáz.   

Tovább a cikkhez