A netkazan.hu 2017-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2016-ban az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2015-ben az Ország boltja Népszerűségi Díj nyertese A netkazan.hu különdíjas az Év honlapja 2014-es versenyen A netkazan.hu 2014-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese

Lejárt az idő a „régi” vegyestüzelésű kazánok felett

 A vegyestüzelésű kazánok, vagy más néven szilárdtüzelésű kazánok évtizedek óta az alap fűtési módokhoz tartoznak, melynek ideje sajnos hamarosan lejár.

Környezetvédelem hatása

Nemcsak az uniós szabályozás, hanem már korunk technikai, ökológiai fejlődése is egyre inkább megköveteli, hogy környezetünk, bolygónk védelmét. Ma már egyre nagyobb méreteket ölt a légszennyezés, és egyre nagyobb gondot okoz az ezen készülékek tekintetében is az üzem közben kibocsátott por, gáznemű szerves vegyületek, szén-monoxid és nitrogén-oxidok nagy mennyisége, ami nemcsak a lakosság körében vezethet komoly betegségekhez, hanem ezzel egyben a bolygónk levegőjét, élővilágát is negatív irányban befolyásolja.

Uniós szabályozás a vegyes tüzelésű kazánokra

Fentiek okán az Európai Unió a környezettudatosság jegyében a vegyes tüzelésű kazánokra, kályhákra, kandallókra és tűztérbetétekre új uniós rendeletet léptetett életbe.

A 2015/1189/EU európai uniós rendelet célja, hogy a szilárd tüzelésű kazánok üzem közbeni energiafogyasztását és szennyező anyag-kibocsátását lényegesen csökkentse, a vegyes tüzelésű kazánok piacán jelentős megszorítást, változást fog eredményezni. Mindezt a rendeletben meghatározott a vegyes tüzelésű kazánokra vonatkozóan egy sokkal szigorúbb környezettudatos tervezésére irányuló követelményekkel kívánja elérni.

Meddig tudok vegyes kazánt venni?

Ezen rendeletben meghatározott követelményeknek nem eleget tevő vegyes tüzelésű kazánok 2020. január 01-től sokak bánatára már nem kerülhetnek gyártásba, és az elsődleges forgalmazók sem hozhatnak be ilyen típusú kazánokat Magyarországra.

Hol tudok még vegyes kazánt venni?

Mindez igazán elgondolkodtatóba ejtheti azokat, akiknek jelen fűtési rendszere (még) vagy csak, vagy részben vegyestüzelésen alapszik.

Ha már kazánunk úgymond a „végét járja”, de még szeretnénk azt jó meleget adó vegyestüzelésű fűtési rendszerünket megtartani, akkor érdemes felkeresni azon forgalmazókat, webáruházakat, ahol még ezen kazánok elérhetőek.

Szóval az idő ketyeg…. Az alábbi linken még számos vegyestüzelésű kazánt talál:

https://netkazan.hu/termekek/vegyestuzelesu-kazan/32

Kapcsolódó blogposztok

Az örök kérdés: mennyi az ideális hőmérséklet télen az otthonunkban?

Tekerd fel! Tekerd le! Megfázik a gyerek! Megsülök! – minden otthon számára komoly egyeztetés szükséges, hogy megtalálják az ideális hőmérsékletet télen. Nem könnyű közös nevezőre jutni, valamennyit alkalmazkodni kell, de néhány kiindulási ponthoz ebben az esetben is lehet igazodni. 

Tovább a cikkhez

Fafűtés: 10-20 százalékos árelőny

Fa vagy gáz - teszi fel a kérdést szinte mindenki, aki a két lehetőség közül kell, hogy válasszon, ha otthona fűtéséről van szó. A fatüzelés macerásabb, piszkosabb, azonban hiába a nyomott ár, még mindig olcsóbb valamennyivel, mint a gáz.   

Tovább a cikkhez

Elektromos fűtőpanel – az elegáns, minőségi és tartós megoldás

Képzeljen el egy fűtőtestet, amely 99 százalékos hatékonysággal üzemel, előre beprogramozható, üzemeltetése pedig egyszerre kényelmes és takarékos. Megvan? Akkor képzelje mellé, hogy még a színek és formák között is kedvére válogathat! Ezeknek a kitételeknek egytől egyig megfelel az elektromos fűtőpanelek kínálata.  

Tovább a cikkhez

Milyen törölközőszárítós radiátort vásárolj?

A fürdőszoba megtervezésekor egyre többen döntenek úgy, hogy - a magasabb komfortfokozat és a lehető legnagyobb kényelem miatt – lesz a fürdőben törölközőszárítós radiátor is. De milyen szempontok alapján válaszd ki a legjobb radiátort? Olvasd el a cikket, és minden kérdésedre választ kapsz.

Tovább a cikkhez

Milyen a jó présgép? A Rothenberger tudja a választ!

Alakul, mint púpos gyerek a prés alatt. Ezt tartja a mondás, de szerencsére csupán átvitt értelemről beszélhetünk. Egy présgép ugyanis nem kisgyerekek részére készült, hanem az épületgépészetben szerelt csővezetékek szerelési munkálataira. 

Tovább a cikkhez

Menetvágó gép? Próbálja ki a Rothenberger termékeit!

Leginkább a horganyzott csövek szerelésénél, de más jellegű csőszerelési munkák során is elengedhetetlen egy menetvágó gép alkalmazása. A csúcsminőséget ezen a területen a német Rothenberger képviseli: a cég termékei hetven éve szolgálják ki az igényeket.  

Tovább a cikkhez