A netkazan.hu 2017-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2016-ban az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2015-ben az Ország boltja Népszerűségi Díj nyertese A netkazan.hu különdíjas az Év honlapja 2014-es versenyen A netkazan.hu 2014-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese

Zuhanyszett, vagy zuhanyfej: melyiket érdemes venned?

Számtalan előnye van a zuhanyzásnak: először is sokkal olcsóbb, mint fürdeni, másrészt gyorsabb, aztán környezetbarátabb és akár helytakarékosnak is mondható. Most már csak az a kérdés, hogy mit válassz a zuhanyzáshoz: zuhanyfejet zuhany gégecsővel vagy zuhanyszettet? Ebben a cikkben elmondjuk.

Így válthatsz zuhanyzásra

Kétféleképpen vásárolhatod meg a zuhanyszettedet. Egyben - ilyenkor a zuhanyt teljes szettben veszed meg, vagyis csapteleppel, fix csővel vagy zuhany gégecsővel, zuhanyfejjel (akár úgy is, hogy zuhanyrendszert veszel) - és külön-külön is, úgy, hogy a csap, már megvan, és kiegészíted egy zuhanyfejjel és zuhany gégecsővel, amivel majd összekötöd. Ebben a cikkben összehasonlítjuk a lehetőségeidet, és segítünk dönteni, hogy zuhanyszett, vagy zuhanyfej a jó megoldás neked?

Előny, hogy a zuhanyszett drágább

Máris elmondjuk, hogyan lehet az előny, ha valami drágább. Kétségtelen, hogy a már meglévő csapodra könnyebb, és olcsóbb rászerelni egy költségtakarékos zuhanyfejet zuhany gégecsővel, de az így összerakott szetted minőségére nagyon oda kell figyelned, és lehet hibázol az összerakásnál. A komplett zuhanyszettek kevesebb hibalehetőséget rejtenek és nagyobb valószínűséggel jobb minőségű anyagokból készültek. Persze, drágábbak is.

A zuhanyszettet zuhanyozásra tervezték

Képzeld el, hogy van egy kádtöltő csapteleped, és erre kötsz rá egy zuhanyfejet. A legtöbb esetben egy kádban állva / ülve fogsz zuhanyozni, ami költséghatékonyabb lesz, mint a fürdés, de nem adja meg az igazi zuhanyzás érzetet. Egy komplett zuhanyszett, a valódi zuhanyzás élményét adja a különböző funkciói miatt is.

A minőség

Tudjuk, hogy kemény mondatokat fogunk most leírni, de ha már fogtál a kezedben egy olcsó, könnyű zuhanyfejet (kifejezetten igaz ez akkor, ha valami kétes helyről, mondjuk piacról, vagy valamilyen külföldi oldalról szerezted) és mellette fogtál egy komplett olyan zuhanyrendszert, amit kifejezetten zuhanyzáshoz készítettek, akkor biztosan érezted az anyaghasználati, és a minőségbeli különbséget.

Extra funkciók

Egy zuhanyszettnek, de legfőbbképp zuhanyrendszernek már számtalan extra funkciója is van a sima zuhanyhoz képest. Egy zuhanyszett rengeteg olyan extrát tartalmaz (esőztető, fényhatások, termosztát, vízmegtakarító funkció, többféle zuhanyzási beállítás, tárolórekeszek, akár több zuhanyfej, sorolhatnánk) amit egy egyszerűbb zuhany nem. Ezzel pedig élménnyé varázsolják a zuhanyzást.

A nagyobb felhasználói élmény miatt

Persze, a legfőbb indok amiért érdemes komplett, komolyabb zuhanyt venned, az a felhasználó élmény. Nem ugyanazt az érzetet adja beállni egy komplex zuhanyrendszeralá, mint gyorsan letusolni. Mindez persze nem azt jelenti, hogy egy a kádtöltő csaptelepedre – utólag – rászerelt zuhany nem jó megoldás, mert van amikor ez az egyetlen, amivel ráadásul energiát, vizet, és pénzt is megtakarítasz.

 

Kattints ide a teljes zuhanyszettekért: https://netkazan.hu/termekek/zuhanyszett/501

Ide kattints a zuhanyfejekért: https://netkazan.hu/termekek/zuhanyfej/532

Kapcsolódó blogposztok

Így válassz mosdó csaptelepet!

Egy jól kiválasztott mosdó csaptelep nemcsak hogy a lakásunk, fürdőszobánk dísze lehet, hanem már jelentős energiát is megtakaríthat részünkre. Számos igénynek megfelelő csaptelep család kínálatából válogathat a Netkazán Webáruházban!

Tovább a cikkhez

Hogyan válassz termosztátot?

Otthonunkban a hőmérséklet szabályozás már nemcsak a kényelmet, hanem energiamegtakarítást is szolgálja. Legyen szó analóg, vezetékes, vezeték nélküli vagy wifis szobatermosztátról mind ezen célt szolgálják.

Tovább a cikkhez

5 dolog amire figyelj villanybojler vásárláskor

Itt megtalálsz minden fontos általános információt egy bojler vásárláshoz. Legyen szó a bojler formájáról, márkájáról, méretéről, űrtartalmáról vagy márkájáról.

Tovább a cikkhez

Olcsó és hatékony – remek befektetés a fűtési keringető szivattyú

A fűtési keringető szivattyú a leghalkabb fűtési megoldások egyike, de a hatékonyságával is kiemelkedik: alkalmazásával mindenhol a kívánt hőmérséklet garantálható, ráadásul gazdaságosan.  

Tovább a cikkhez

Így válassz bojlert

Nem csak azért lesz neked ez a cikk érdekes, mert mindent megtudsz a bojlerről, hanem azért is, mert segítünk kiválasztani az ideális bojler t. 

Tovább a cikkhez

Fafűtés: 10-20 százalékos árelőny

Fa vagy gáz - teszi fel a kérdést szinte mindenki, aki a két lehetőség közül kell, hogy válasszon, ha otthona fűtéséről van szó. A fatüzelés macerásabb, piszkosabb, azonban hiába a nyomott ár, még mindig olcsóbb valamennyivel, mint a gáz.   

Tovább a cikkhez