Így válassz kerti szivattyút!

2020.05.22.
Így válassz kerti szivattyút!

 

Rengeteg aprónak tűnő, de lényeges szempontot kell figyelembe venned mielőtt kiválasztod, és megvásárolod a kerti szivattyúdat, különben előfordulhat, hogy az ablakon kidobott pénzzé válik a terved. Ebben a cikkben segítünk, összegyűjtjük a legfontosabb választási szempontokat.

 

A kerti szivattyú#1

 

A kerti szivattyúra úgy kell tekintened, mint egy hosszú távú befektetésre, hiszen a szivattyúddal fogod a kertedet locsolni, de lehet, hogy a házad vízellátását oldod meg vele. A kerti szivattyún múlik majd a növényeid, a füved élete vagy éppen az otthonod víz ellátása. Éppen ezért mi azt javasoljuk, hogy semmiképpen ne valamilyen piaci, ismeretlen eredetű darabot vásárolj. Próbálj törekedni arra, hogy szakboltban, ismert márkát vegyél, amelyiknek kiépült a szervizhálózata és garanciája van. Mielőtt elmondjuk mire figyelj oda szükség van egy kis víztechnikai kitérőre.

 

Talajfelszíni, vagy búvárszivattyúra lesz szükséged? #2.

 

A kerti szivattyú kiválasztása akkor kezdődik, amikor a kútfúró szakember megérkezik, és elkezdi fúrni a kutadat. Ebből kiindulva fontos megismerni kettő fogalmat.

A nyugvó vízszint az a vízmagasság, ami vízkivét nélkül van a kútban. Mondjuk a kútfúró 7 méter mélyen talál vizet, akkor ezt hívják a nyugvó vízszintnek. Alapvetően tehát ilyen magasan, vagy mélyen van a vized. Amikor elkezdesz locsolni a kútból ez a 7 méteres vízszint könnyedén lecsökken 9-10 méterre, hiszen kilocsolod a vizet a kútból. Ez a 9-10 méter lesz az üzemi vízszint ami az a szint ami akkor is van a kutadban amikor locsoltál, ez értelemszerűen alacsonyabban van mint a nyugvó.

Ez az egyik legfontosabb választási pont, hiszen, ha a kutad üzemi vízszintje 9 méter alatt van akkor búvárszivattyút kell választanod, ha efelett, akkor egy talajfelszínre telepített szivattyú is megfelelő választás lesz.

 

A teljesítmény #3

 

Minél mélyebben találsz vizet, annál nagyobb teljesítményű szivattyúra lesz szükséged ahhoz, hogy a locsolórendszeredet is ellássa vízzel. Nem etalon, de úgy szoktunk számolni, hogy egy 60 liter per perc névleges teljesítményű szivattyú 1,5 méterről már csak 50, 9 vagy 10 méterről pedig 10-15 liter vizet hoz a felszínre. Ezért fontos a teljesítmény, mert ha alul kalkulálod akkor nem lesz elég a nyomás a locsoláshoz.

 

Próbáld ki a vízhozamot #4.

 

Mielőtt elhatározod, hogy melyik szivattyút akarod előtte érdemes kipróbálni a vízhozamot, azaz azt is, hogy a kút tud-e annyi vizet adni mint amennyi neked kell? Indítsd el a szivattyút, fogj egy olyan vödröt amit tudod hány literes, és nézd meg, hogy egy perc alatt liter víz áll rendelkezésedre. Ez lesz a vízhozam.

 

Mire használod majd?#5.

 

A kerti szivattyú kiválasztásakor fontos szempont az is, mire fogod majd használni. Esetleg, ha öntözni akarsz vele, akkor azt is előre el kell döntened, hogy slaggal akarsz majd öntözni, szórófejjel vagy kerti öntözőrendszered lesz.

A slagos locsolás egyszerű erre az esetre elég lehet egy olyan szivattyú, ami 50/60 liter vizet tud percenként, mert annyival már erős vízsugárral tudsz locsolni. A szórófejeshez valamivel erősebbre lesz szükséged, legyen inkább 70 liter per perc minimum. Ha komplett öntözőrendszered van akkor nagyobb teljesítményű szivattyú kell, mert először ki kell löknie a földből a fejet, aztán kell messzire vinnie. A megfelelő az a szivattyú amelyik 70-110 liter / perccel megy, és akár 5,6 bár a nyomása.

Ha házi vízellátásra kell a szivattyú akkor – érdekes módon – elég egy 70-80 literes és 4-5 báros szivattyú,

Nálunk kapható márkák, ismerd meg #6.

Webáruházunkban megismerheted a különböző márkák termékeit. Pedrollo, Wilo, Leo, IBO. Egy – egy terméket most közelebbről is bemutatunk.

Wilo Jet WJ 203 EM X Kerti Szivattyú


A címben említett Wilo termék f
elhasználóbarát. Ez a tulajdonságát a csekély súlyának és a kompakt méretének kösönheti.

Az ellátásának magas fokú biztonsága a jó hidraulikus teljesítményének köszönhetően; önelszívó 8 m-ig; még csekély átfolyó mennyiség esetén is.

Erős nemesacél konstrukciója biztosítja a hosszú idejű üzemeltetését; a járókerék, a tengely és a ház anyaga AISI 304 típusú.

A márka ezen terméke szállítható, önfelszívó, egyfokozatú vízszintes Jet-szivattyú szívó- és hozzáfolyásos üzemben való vízszállításhoz.

Közvetlenül karimával csatlakoztatott egyfázisú, ill. háromfázisú motorral rendelkezik, egyfázisú kivitel esetén beépített termikus motorvédő kapcsolóval és kondenzátorral, valamint külön BE/KI kapcsolóval van ellátva.

A szivattyú csatlakoztatásra kész, tartókerettel és földelt dugasszal rendelkezik 2 m-es csatlakozókábellel együtt, ezért ideálisan használható hordozható alkalmazásokra a kertben és hobby területeken.

Háromfázisú kivitel esetén a csatlakoztatás a kapocsdobozon keresztül történik. A közeggel érintkező valamennyi alkatrész korróziómentes.

Leo XJWM 180/51 Önfelszívó jet szivattyú

    Ez a termék a tiszta víz vagy ehhez hasonló mechanikus és kémiai szennyeződésektől mentes folyadék továbbításhoz. Illetve ez egy önnfelszívó Jet típusú szivattyú, amely felhasználható vízkiemelésre kutakból, kerti öntözőrendszerekhez vagy házi vízellátáshoz. A motor egyfázisú (220-240V 50Hz) réz tekercses elektromotor. IPX4 védelmi szint, F osztályú szigetelés, beépített hővédelem jellemzi.
    A szivattyú szállított folyadék hőmérséklete: 0-40 °C, maximális szívómélység: 9 méter, kerámia-grafit tengelytömítéssel és inox járókerékkel van ellátva, illetve vasöntvény szivattyúház menetes csatlakozással.


IBO JET 100A Önfelszívó kerti szivattyú

Az IBO fent említett terméke egyfokozatú, önfelszívó, centrifugális, felszíni szivattyú, amely Venturi csővel van ellátva, növelve a szívóteljesítményt. Az JET 100A márkájú szivattyút saját vízforrásból származó tiszta, hideg víz szivattyúzására és nyomás fokozására tervezték. A szivattyúház tartós öntöttvasból készült és dug-villával ellátott tápkábellel van felszerelve. Ezen felül a szivattyúmotor hővédelemmel van felszerelve. Alkalmazható lakások, nyaralók, telkek és kertek vízellátására. Nyomástartályokkal kombinálva használható egy vagy többcsaládos háztartásoknál, esőztető locsolórendszereknél, mezőgazdaságban és iparban.

Érdekelnek további termékek is? Műszaki kollégáink nagyon szívesen adnak tájékoztatást és segítenek a neked megfelelő termék kiválasztásában!


 

 

 

Kapcsolódó kategóriák

Kapcsolódó termékek

Pedrollo PQm 60 Bronz Lapátos Kerti Szivattyú
Pedrollo PQm 60 Bronz Lapátos Kerti Szivattyú
raktáron
listaár: 33092 Ft
web ár:
31438 Ft
Pedrollo JSWm 1AX Kerti Szivattyú
Pedrollo JSWm 1AX Kerti Szivattyú
raktáron
listaár: 48473 Ft
web ár:
46050 Ft
Wilo Jet WJ 203 EM X Kerti Szivattyú
Wilo Jet WJ 203 EM X Kerti Szivattyú
raktáron
web ár:
60737 Ft
Wilo Jet WJ 204 EM X Kerti Szivattyú
Wilo Jet WJ 204 EM X Kerti Szivattyú
raktáron
web ár:
61800 Ft
Leo XJWM 100/76 Önfelszívó jet szivattyú
Leo XJWM 100/76 Önfelszívó jet szivattyú
raktáron
listaár: 62738 Ft
web ár:
62738 Ft
Leo XJWM 180/42 Önfelszívó jet szivattyú
Leo XJWM 180/42 Önfelszívó jet szivattyú
raktáron
listaár: 54864 Ft
web ár:
60325 Ft
Leo XKP 804 Medence szivattyú
Leo XKP 804 Medence szivattyú
raktáron
listaár: 42926 Ft
web ár:
40100 Ft

Kapcsolódó cikkek

Kádtöltő csaptelepek: tippek, trükkök a választáshoz. 2020.05.23. Kádtöltő csaptelepek: tippek, trükkök a választáshoz. Egy felmérés szerint az otthonunk csaptelepeinket nagyjából 20 évre vásároljuk. Ez idő alatt csak akkor nem cseréljük le hacsak nem azért, mert elromlott, meghibásodott. Éppen emiatt nem mindegy, hogy milyen – kádtöltő – csaptelepet veszünk. Összegyűjtöttünk tippeket, trükköket, amelyek segítenek a választásban. tovább Így válassz zuhanyszettet 2020.05.23. Így válassz zuhanyszettet Ha csak naponta kétszer használjátok a zuhanyszettet, akkor évente 700 alkalommal zuhanyoztok. Ha minden zuhany csak 3 percig tart akkor 2100 percnyit zuhanyoztok, ami 35 óra, másfél teljes nap. Ezeket az adatokat figyelembe véve nem mindegy milyen zuhanyszettet választasz. A kiválasztásakor számos tényezőt kell figyelembe venned, beleértve a zuhanyszelepeket, a típust, a víznyomást és az extrákat is. Ebben a cikkben elmondjuk hogyan érdemes zuhanyszettet választani. tovább 5 ok amiért megéri a fűtési keringető szivattyú 2020.05.23. 5 ok amiért megéri a fűtési keringető szivattyú A keringető szivattyú a fűtési rendszered egyik legfontosabb része. Arra szolgál, hogy a fűtési rendszeredben levő vizet megkeringtesse, ezzel mindig megfelelő hőmérsékletű vizet kapj ott, ahol szeretnél, például akkor amikor kinyitod a csapot a fürdőben. De miért éri ez meg? tovább Így válassz mosdó csaptelepet! 2019.11.04. Így válassz mosdó csaptelepet! Egy jól kiválasztott mosdó csaptelep nemcsak hogy a lakásunk, fürdőszobánk dísze lehet, hanem már jelentős energiát is megtakaríthat részünkre. Számos igénynek megfelelő csaptelep család kínálatából válogathat a Netkazán Webáruházban! tovább Hogyan válassz termosztátot? 2019.11.04. Hogyan válassz termosztátot? Otthonunkban a hőmérséklet szabályozás már nemcsak a kényelmet, hanem energiamegtakarítást is szolgálja. Legyen szó analóg, vezetékes, vezeték nélküli vagy wifis szobatermosztátról mind ezen célt szolgálják. tovább 5 dolog amire figyelj villanybojler vásárláskor 2019.11.04. 5 dolog amire figyelj villanybojler vásárláskor Itt megtalálsz minden fontos általános információt egy bojler vásárláshoz. Legyen szó a bojler formájáról, márkájáról, méretéről, űrtartalmáról vagy márkájáról. tovább