5 ok amiért megéri a fűtési keringető szivattyú

2020.05.23.
5 ok amiért megéri a fűtési keringető szivattyú

 

A keringető szivattyú a fűtési rendszered egyik legfontosabb része. Arra szolgál, hogy a fűtési rendszeredben levő vizet megkeringtesse, ezzel mindig megfelelő hőmérsékletű vizet kapj ott, ahol szeretnél, például akkor amikor kinyitod a csapot a fürdőben. De miért éri ez meg?

 

 

Amikor nincs rá szükség #1.

Nem minden esetben van szükséged keringető szivattyúra. Amikor a használati meleg vizedet egy bojler adja, vagy átfolyós vízmelegítőt teszel a konyhai csap alá, vagy akkor, ha a fürdőszoba és a kazán nagyon közel van egymáshoz és azt tapasztalod, hogy bármikor nyitod ki a csapodat mindig meleg víz folyik, akkor nem biztos, hogy szükséged lesz keringető szivattyúra, mert anélkül sem fogsz vizet pazarolni, sőt az elhasznált áram miatt még feleslegesen használod is. Minden más esetben szükség lesz rá. Összegyűjtöttünk 5 okot amiért biztosan megéri a keringető szivattyú.

 

A komfort miatt #2.

Senki sem szeret reggel hideg vízben fogat vagy arcot mosni. Pedig, ha nincs keringető szivattyúd, akkor ez előfordulhat, hiszen amikor megnyitod a csapot, akkor először a csőben levő hideg víz érkezik és csak az után miután elfogyott, jön a meleg. Így nagy valószínűséggel hideg vízben mosakszol. Ez nem túl komfortos, a hideg vizes fogmosás viszont egyenesen rossz, mert töri a fogzománcodat.

 

A takarékosság #3.

A mi házunkban a csőben 15 liter víz van, mert a kazánházunk messze van a fürdőtől. Természetesen ez az adat egyénileg változik. Ez azt jelenti, hogy az langyos meleg vízcseppért 15 liter vizet kell kifolyatni akkor, ha nincsen keringető szivattyúnk. Ez pedig pazarlás, mert ha csak naponta 10 szer megteszed, akkor hamar elfolyatsz 1-2 köbméter vizet. A szivattyú pedig megoldja ezt a mértéktelen pazarlást!

 

Vezérelheted #4.

Igazából nem csak vezérelheted, hanem kell is, hogy vezéreld, különben nem lesz elég költséghatékony. Ugyanis a keringető szivattyúd nem mehet egyfolytában, mert akkor állandóan keringeti a vizet, ami gazdaságtalan. Ezért be kell programoznod, amit úgy tehetsz meg, hogy vagy egy olyan szivattyút veszel, ami „megtanul” téged. Ez azt jelenti, hogy figyeli azt, hogy mikor, melyik nap hol szeretnél meleg vizet, és megtanulja a szokásaidat. Esetleg vásárolhatsz még hozzá egy időkapcsolót. Az időkapcsolón tudod beállítani, hogy a szivattyú mikor működjön, mikor akarsz meleg vizet. Be tudod rajta állítani, hogy reggel 6-8-ig legyen meleg víz és este 6-10 között megint.

 

Mert gazdaságos #5.

Úgy tűnik ellentmondunk önmagunknak, pedig nem: a keringető szivattyú azért lesz gazdaságos, mert nem folyatsz el rengeteg vizet, hanem keringteted. Ám ez nem lesz akkora költség mintha vizet folyatnál.

 

 

Eco mód helyett komfort.#6.

 

A fenti cím hátránynak tűnhet, de nem az. A legtöbb modern kazánnak van eco módja amikor nagyon gazdaságosan működik, de kompromisszumokra kényszerít téged. Ilyen esetekben nem olyan gyorsan fűt mert „eco” módban messze van a teljesítményének a maximumától. Előfordulhat az is, hogy ilyenkor lassabban, és kevesebb meleg vizet ad. A keringető szivattyú ennek véget vet, mert egészen egyszerűen az eco módon felüli működésre kényszeríti a kazánodat. Ez általában a standard módot jelent, ami nem okoz jelentősebb fogyasztás növekedést, de magasabb komfortot kapsz miatta mindenhol. Aztán nyárra visszakapcsolod eco-ba, ha szeretnéd.

Ha keringető szivattyúra van szükséged ide kattints, és segítünk kiválasztani a neked megfelelőt.

Nálunk kaphatóak #7.

Most, hogy megismerkedtünk a keringtető szivattyú tulajdonságaival, szeretnénk pár márka termékét bemutatni a részedre.

Grundfos Alpha1 L 25-40 Fűtési Keringető Szivattyú

A termék előnyei közé tartozik, hogy ez egy univerzális kazán csereszivattyú is, amely a kazánok 95%-hoz megfelelő. Egyszerűen beépíthető és a teljes szivattyú, vagy csak a szivattyúfej cserélhető. Kazán csatlakozó kábellel rendelkezik. (PWM) és magas minőségű alapanyagokból készült.

A termék tulajdonságai tartozik első körben, hogy három állandó görbe és állandó fordulatszám görbe jellemzi.

Használható radiátor és padlófűtési módban. Szervizbarát kivitel. Alacsony zajszint. Egyszerű beépítés és beüzemelés.

IBO MAGI 25-60/180 Keringető szivattyú

Az IBIO MAGI 25-60/180 szivattyú a legmagasabbtól a legalacsonyabb görbéig, az arányos nyomás karakterisztikus görbével működik.

A görbék, amelyeken működik:

BL1/ BL2 : arányos nyomásgörbék

HD1/ HD2: állandó nyomásgörbék

HS1 /HS2 / HS3: állandó fordulatszámú görbék

A MAGI szivattyúk energiahatékonysági mutatója: EEI<=0,20, amely a 622/2012 / EU bizottsági rendelet szerinti referenciakritérium a következőkre: a legenergiatakarékosabb keringető szivattyú.

Az IBO MAGI szivattyú alkalmazási területe, az alábbi rendszerekhez alkalmazhatóak:

  • állandó hőmérsékletű fűtési rendszer változó áramlással

  • változó hőmérsékletű fűtési rendszer

  • éjszakai üzemmóddal rendelkező fűtési rendszer

  • légkondicionáló rendszer

  • ipari cirkulációs rendszer

  • a fűtési- és használati melegvíz rendszer

  •  

Kapcsolódó cikkek

Így válaszd ki a megfelelő csaptelepet 2019.10.31. Így válaszd ki a megfelelő csaptelepet Ha figyelembe veszel néhány fontos dolgot és betartol pár szabályt akkor magabiztosan ki tudod majd választani a legjobban hozzád illőt. Cikkünket érdemes elolvasni, mert hasznos segítséget kapsz ahhoz, hogy kiválaszd a kádtöltőt, a mosogató, vagy mosdó csaptelepedet. tovább Így válassz kerti szivattyút! 2020.05.22. Így válassz kerti szivattyút! Rengeteg aprónak tűnő, de lényeges szempontot kell figyelembe venned mielőtt kiválasztod, és megvásárolod a kerti szivattyúdat, különben előfordulhat, hogy az ablakon kidobott pénzzé válik a terved. Ebben a cikkben segítünk, összegyűjtjük a legfontosabb választási szempontokat. tovább Kádtöltő csaptelepek: tippek, trükkök a választáshoz. 2020.05.23. Kádtöltő csaptelepek: tippek, trükkök a választáshoz. Egy felmérés szerint az otthonunk csaptelepeinket nagyjából 20 évre vásároljuk. Ez idő alatt csak akkor nem cseréljük le hacsak nem azért, mert elromlott, meghibásodott. Éppen emiatt nem mindegy, hogy milyen – kádtöltő – csaptelepet veszünk. Összegyűjtöttünk tippeket, trükköket, amelyek segítenek a választásban. tovább Így válassz zuhanyszettet 2020.05.23. Így válassz zuhanyszettet Ha csak naponta kétszer használjátok a zuhanyszettet, akkor évente 700 alkalommal zuhanyoztok. Ha minden zuhany csak 3 percig tart akkor 2100 percnyit zuhanyoztok, ami 35 óra, másfél teljes nap. Ezeket az adatokat figyelembe véve nem mindegy milyen zuhanyszettet választasz. A kiválasztásakor számos tényezőt kell figyelembe venned, beleértve a zuhanyszelepeket, a típust, a víznyomást és az extrákat is. Ebben a cikkben elmondjuk hogyan érdemes zuhanyszettet választani. tovább Így válassz mosdó csaptelepet! 2019.11.04. Így válassz mosdó csaptelepet! Egy jól kiválasztott mosdó csaptelep nemcsak hogy a lakásunk, fürdőszobánk dísze lehet, hanem már jelentős energiát is megtakaríthat részünkre. Számos igénynek megfelelő csaptelep család kínálatából válogathat a Netkazán Webáruházban! tovább Hogyan válassz termosztátot? 2019.11.04. Hogyan válassz termosztátot? Otthonunkban a hőmérséklet szabályozás már nemcsak a kényelmet, hanem energiamegtakarítást is szolgálja. Legyen szó analóg, vezetékes, vezeték nélküli vagy wifis szobatermosztátról mind ezen célt szolgálják. tovább