Otthonfelújítási program 2024-ben

2024.06.14.
Otthonfelújítási program 2024-ben

Hatalmas segítséget kapnak az államtól a régi, elavult energetikájú otthonok az új támogatás bevezetésével. A program keretében vissza nem térítendő támogatás és kamatmentes hitel igényelhető olyan családi házakra, amelyek 1990. december 31. előtt épültek. A 2024-es Otthonfelújítási Program célja tehát az, hogy támogassa a - kifejezetten régen épült - családi házak energiahatékonyságának javítását és korszerűsítését. Ismerd meg a részleteket!

Mikor és mekkora támogatáshoz juthatsz?

Az Otthonfelújítási Program 2024 két lépésben indul, és jelentős támogatást nyújt a családi házak energetikai korszerűsítéséhez. Az állam maximum 7 millió forint értékű felújítást támogat, amelyből 6 millió forint lehet a vissza nem térítendő támogatás és a kamatmentes hitel összege. Az alábbiakban bemutatjuk a programot, hogy könnyen eligazodj benne. (A cikkünk folyamatosan frissül, ahogy újabb és újabb információkat tudunk meg)

Milyen otthonokra vonatkozik?

Az Európai Unió (és az állam) most kifejezetten a régi „energiazabáló” otthonokra koncentrál ezért a támogatás az 1990. december 31. előtt épült, életvitelszerűen lakott egy- és többlakásos családi házakra vehető igénybe. Az ingatlannak lakáscélú energiafelhasználásra kell szolgálnia, és nem támogatható, ha a házban gazdasági tevékenység folyik.

 

Így veheted igénybe

Az igénylés 2024 július elsejétől lehetséges a lakosság részére (a kivitelezők előregisztrálhatnak már június 17-től) lehetséges a program hivatalos oldalán (palyazat.gov.hu). Az igénylőknek rendelkezniük kell egy előzetes energetikai tanúsítvánnyal, amely igazolja az energiafelhasználás jelenlegi szintjét. A felújítás végén egy újabb tanúsítvány szükséges, amely igazolja a minimum 30%-os energiamegtakarítást. Fontos, hogy siess, mert a szakértők szerint a keret maximum 2-3 hét alatt elfogyhat

A feltételek

Az igénylésnek van néhány feltétele, pontokba gyűjtöttük a legfontosabbakat, de nézz utána a hivatalos honlapokon is. Íme tehát amire szükség lesz!

  1. Önrész: Az igényléshez minimum 1 millió forint önrész szükséges.
  2. Energiamegtakarítás: Legalább 30%-os energiamegtakarítást kell elérni.
  3. Korszerűsítési munkák: Támogatott munkák közé tartozik a hőszigetelés, nyílászárócsere, fűtésrendszer korszerűsítése stb.
  4. Igénylési feltételek: A támogatást kizárólag családi házak energetikai korszerűsítésére lehet igénybe venni, és a pályázóknak rendelkezniük kell a megfelelő energetikai tanúsítvánnyal.


 

Íme néhány hasznos tipp, hogy megkaphasd!

A: A benyújtás előtt érdemes energetikai auditort bevonni, aki tanácsot tud adni a felújítási munkálatokkal és a támogatás igénylésével kapcsolatban.

B: Több bank és hitelszövetkezet is kínál kedvezményes kamatozású hiteleket a programhoz kapcsolódóan, jól válassz

C: Érdemes tájékozódni a helyi önkormányzatok által nyújtott kiegészítő támogatási lehetőségekről is.

 

Milyen dokumentumokra lesz szükségünk igényléskor?

A kormany.hu oldalon található tájékoztató szerint az alábbi papírokat kell elővennünk, ha igényelnénk a támogatást:

a: munkáltatói jövedelemigazolás

b: ingatlan tulajdoni lap (ha azon nincsen lakóingatlan vagy évszám jelölve, úgy használatbavételi engedély vagy földhivatali térképmásolat is. A tulajdoni lap és térképmásolat elektronikusan közvetlenül is beszerezhető a Földhivatali Információs Rendszerben.)

c: személyi igazolvány és a lakcímkártya

d: nemleges igazolás adótartozásról (érdemes ellenőrizni azt is, hogy az igénylő és az adóstárs ne szerepeljen elmaradással Központi Hitelinformációs Rendszerben)

e: több tulajdonos vagy haszonélvezői igénylés esetén tulajdonosi hozzájárulás(ok).


 

Fontos megjegyezni, hogy a program keretében rendelkezésre álló források korlátozottak, ezért érdemes minél hamarabb benyújtani a kérelmet.

Ha szeretnél naprakész maradni az Otthonfelújítási támogatás 2024 programmal kapcsolatban, akkro iratkozz fel az ezzel kapcsolatos információkra és amint friss infó érkezik, külünk róla egy e-mailt. 

Feliratkozás Felújítási Támogatás 2024 információkra

* kötelező mező

Hüperion Kereskedelmi Kft. (Netkazán.hu üzemeltetője) felhasználhatja adataidat reklámot is tartalmazó hírlevél küldése céljából az oldalon található adatkezelési tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.

Bármikor meggondolhatod magad és leiratkozhatsz a levelek alján található link segítségével, vagy kapcsolatba léphetsz velünk az info@netkazan.hu email címen.

Kapcsolódó cikkek

Ezeket a fűtési hibákat kerüld el! 2024.07.05. Ezeket a fűtési hibákat kerüld el! Az energiaárak emelkedése a környezettudatosság és az energiahatékonyság egyaránt arra ösztönöz minket, hogy okosabban fűtsünk. De mit kell ehhez tennünk, hogyan tudunk kompromisszumok nélkül gazdaságosabban fűteni, milyen hibákat kerüljünk el? Olvasd el a cikket és csökkentsd az energiaszámlád! tovább Száraz fűtőbetétes bojlerek 2023.08.21. Száraz fűtőbetétes bojlerek Technikailag a bojler egy olyan szerkezet, amely nem csak a víz felmelegítésére, hanem melegen tartására és tárolására is szolgál, kielégíti a családok melegvíz-igényét. A megfelelő bojlert számtalan szempontot átgondolva kell kiválasztani: figyelembe kell venni a fogyasztást, az ár-érték arányt, a méretet és érdemes elgondolkodni a száraz fűtőbetétes modelleken. tovább Termosztátok: minden, amit tudni kell róluk 2024.04.09. Termosztátok: minden, amit tudni kell róluk A termosztát a fűtésrendszered egyik legfontosabb eleme, mely feladata, hogy az általad beállított hőmérsékleten tartsa az otthonodat, így gondoskodjon a komfortodról. De milyen termosztátok vannak, hogyan működnek, hogyan válaszd ki a számodra tökéleteset, mire figyelj oda a kiválasztásakor? Ebben a cikkben mindent megtudsz ezekről a hasznos eszközökről. tovább Így válassz kerti szivattyút! 2020.05.22. Így válassz kerti szivattyút! Rengeteg aprónak tűnő, de lényeges szempontot kell figyelembe venned mielőtt kiválasztod, és megvásárolod a kerti szivattyúdat, különben előfordulhat, hogy az ablakon kidobott pénzzé válik a terved. Ebben a cikkben segítünk, összegyűjtjük a legfontosabb választási szempontokat. tovább Páraelszívó: minden, amit tudni kell róla 2024.02.09. Páraelszívó: minden, amit tudni kell róla A páraelszívó a modern konyhák nélkülözhetetlen tartozéka. Megszűrik a konyhai munkák alatt keletkezett zsírt, a főzés közben felszabadult gőzt, illatokat, szagokat, ezzel biztosítják a megfelelő levegőminőséget. Abban is segítenek - különösen akkor, ha nyitott a konyhád -, hogy a szagok ne ivódjanak bele a bútorokba, textilekbe. De milyen fajták vannak és hogyan válaszd ki a számodra ideálisat? Íme, minden, amit tudni kell a konyhai páraelszívókról. tovább Miért lyukadnak ki a radiátorok? 2024.01.24. Miért lyukadnak ki a radiátorok? A fűtési rendszer kulcsfontosságú elemei közé tartoznak a radiátorok, amelyek felelősek a lakóterek megfelelő hőmérsékletének biztosításáért. Dizájn és megjelenés szempontjából is fontos tényezők a lakótérben, de mi most teljesen más nézőpontból közelítünk. Több tényező miatt is előfordulhat, hogy ezek a radiátorok idővel kilyukadnak, és ez a probléma sok lakás- és háztulajdonosnak fejtörést, problémát okozhat. A fejünkhöz kaphatunk, hogy „De miért?" Hiszen még alig pár éves a radiátor!” Ebben a cikkben megvizsgáljuk, miért lyukadnak ki a radiátorok, és bemutatjuk, hogyan lehet megelőzni ezt a kellemetlenséget. tovább
Töltse ki regisztrációs űrlapunkat! Munkatársunk adategyeztetés céljából felkeresi Önt, megbeszélik az esetleges kérdéseket, ezután aktiváljuk partner fiókját, így hozzáférhet viszonteladói árainkhoz!
Kérjük, adja meg a regisztrációjánál használt e-mail címét, melyre küldünk egy levelet. A levélben található linkre kattintva beállíthatja új jelszavát.