A netkazan.hu 2017-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2016-ban az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2015-ben az Ország boltja Népszerűségi Díj nyertese A netkazan.hu különdíjas az Év honlapja 2014-es versenyen A netkazan.hu 2014-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese

Rétegtároló

Ebben a kategóriában:Puffertartály, Indirekt Tároló

A réteg tároló egy olyan puffer tároló, amelyben speciális csővezetékek gondoskodnak arról, hogy a tárolón belül megfelelő módon alakulhasson ki a hőmérsékleti rétegződés, és ez –az igények függvényében– felhasználható legyen. Utánfűtő hőtermelők és egyéb alkotó-elemek utólag, tetszőleges időpontban csatlakoztathatók. A működési elve, hogy előbb a tároló tetejében lévő vizet fűtjük fel, majd az alatta lévő rétegeket. Így a tároló tetejéből korábban lehet hőt kinyerni, ráadásul még magasabb hőmérsékletet is ki lehet nyerni, mint egy normál tárolóból.
Ha a rétegtároló egy puffertároló, akkor az ilyen rétegtárolóra rá lehet fűteni nem csak napkollektorokkal, hanem hőszivattyúval, fatüzelésű kazánnal, vízteres kandallóval és pelletkazánnal is. (Kondenzációs gázkazánnal soha nem szabad ráfűteni semmilyen puffertároló és semmilyen rétegtároló fűtési-puffer részére)
 


Kapcsolódó anyagok

    Nincsenek kapcsolódó anyagok