Kandalló: ezeket döntsd el vásárlás előtt

2020.08.27.
Kandalló: ezeket döntsd el vásárlás előtt

Akár egy romantikus film jelenete is lehetne, hogy egy csodás kandalló előtt összebújva borozgatva nézitek a tűz játékát, és élvezitek a meleget, amit ad, de amíg idáig eljutsz számtalan dolgot kell eldöntened. Ebben segítünk most.  

 

Döntsd el miért veszed?

Mielőtt megveszed álmaid kandallóját, azt kell eldöntened, hogy miért veszed meg, mert teljesen máshogy kell kiválasztanod a leendő kandallótokat akkor, ha a látvány (vagy az éppen fent elmondott romantika) miatt vásárolnod meg, mint akkor, ha a kandallót azért veszed meg, mert minden nap használni akarod, fűteni szeretnél vele. Az előbbi esetben a legfontosabb szempontok a dizájn és az esztétika. Ha azt akarod, hogy meleget adjon, akkor inkább a fűtőteljesítményre figyelj, és az a kérdés milyen legyen.

 

Biztos, hogy kandallót veszel?

A hipermarketekben, szupermarketekben, és a barkácsáruházban kapható azonnal elvihető, estétől működő „kandalló” nem kandalló, hanem kandallókályha. Persze, nincsen ezzel semmi gond, ad majd az is meleget, és szép tűztere van, de a pár tízezer forintos, vasból készült öntvény nem kandalló. A kandallónak kandallóbetétje van, ezt építik körbe kandallóépítők, és sokkal drágább (emellett többet is tud) mint egy kandallókályha. (Egyébként a könnyebb érthetőség, és azért, hogy ne zavarodjon meg az átlagember, sokan hívják kandallónak a kandallókályhát is)

 

Ekkora teljesítményű kell

Ha fűtésre szeretnéd használni a kandallót, akkor az a legfontosabb kérdés, hogy mekkora teljesítményű kell. Úgy számolj, hogy 50-60 W energia kell légköbméterenként, tehát, ha a kandallót a 6*6 méteres nappaliba tervezed, és azt szeretnéd vele fűteni akkor 36 négyzetméteres a szoba. Ezt kell megszorozni a magasságával (általában 2,7 méter a belmagasság) az tehát megközelítőleg 100 légköbméter. Ezt szorozva 50-el-60-al, kiderül, hogy egy 5-6 Kilowattos kandalló a megfelelő. Ennél lehet a teljesítmény nagyobb, de kisebb ne legyen, mert akkor nem fogja kifűteni.

Fontos: ha vízteres a kandallód, akkor a számítás más, szakember segítségére lesz szükséged.

 

Mivel fűtsön?

Ha a kandallód esetében az esztétika a fontos, akkor fával fűts, de megoldhatod a jó minőségű brikettel vagy akár pellettel (vannak kifejezetten pellketkandallók) is. Sőt, vannak alternatív tüzelőanyagok is, barkácsáruházban tudsz venni mindenfélét. Fontos, hogy a tüzelőanyagodtól is függ, mennyi hőt ad majd le a kandallókályha.

 

A burkolat

Ez szintén rád van bízva: ma már olyan kandallóburkolatot választasz amilyet szeretnél. Ahogy a kandallód formája, megjelenése és a dizájnja is lehet mindenféle éppúgy a burkolata is lehet rusztikus, modern, vagy akár csempekandalló. Ha kandallókályhát választottál akkor ott a burkolatot is kiválasztottad egyben, illetve a színét.

Egy kandallót akár évtizedekre is tervezünk, ezért fontos, hogy minden döntésedet alaposan gondolj át és ha szükséges, akkor kérj szakértő segítséget. Mi a Netkazánnál szívesen segítünk neked kiválasztani a legjobban hozzád illő kandallót, kandallókályhát. Kattints szakmai tanácsért, vagy csak válaszd ki a hozzád legjobban illőt: https://netkazan.hu/termekek/kandallo/84

Kapcsolódó cikkek

Kötelező a szénmonoxid érzékelő a magánszálláshelyeken 2023.04.06. Kötelező a szénmonoxid érzékelő a magánszálláshelyeken Bár az otthonodban is hasznos, egy 2023 január elsején hatályba lépett rendelet szerint – idézzük – „ha a szálláshely fűtése bármilyen tüzelőanyag égésével járó berendezéssel történik (gázkazán, gázkonvektor, kályha, kandalló, cserépkályha stb.), kötelező füstjelzőt és szén- monoxid érzékelőt elhelyezni.” A jogszabály azonnal hatályba lépett. tovább Korszerűsítenéd otthonod? Mutatjuk, hogy milyen lehetőségek vannak a finanszírozásra! 2023.03.14. Korszerűsítenéd otthonod? Mutatjuk, hogy milyen lehetőségek vannak a finanszírozásra! Számos megoldás van arra, amivel egy lakás energiahatékonyabbá tehető, és ezen eszközök, munkálatok finanszírozására is vannak kedvező lehetőségek. Összefoglaljuk a korszerűsítés hatásait az otthonodra, valamint mutatjuk a legkedvezőbb energetikai korszerűsítésre fordítható hiteleket, és a családtámogatások erre a célra történő felhasználásának lehetőségeit. tovább 5 ok amiért megéri a cirkulációs szivattyú 2020.05.23. 5 ok amiért megéri a cirkulációs szivattyú A cirkulációs szivattyú a használati melegvíz rendszered egyik legfontosabb része. Arra szolgál, hogy a cirkulációs használati melegvíz rendszeredben levő vizet megkeringtesse, ezzel mindig megfelelő hőmérsékletű vizet kapj ott, ahol szeretnél, például akkor amikor kinyitod a csapot a fürdőben. De miért éri ez meg? tovább Mit kell tudni a szénmonoxid érzékelőről? 2014.11.16. Mit kell tudni a szénmonoxid érzékelőről? A [szénmonoxid vészjelző](https://netkazan.hu/termekek/szenmonoxid-erzekelo/278) feladata az, hogy érzékelje és megfelelő módon jelezze, ha a légtérben mérgező szénmonoxid található. Európában többféle szabvánnyal ellátott készülék is a kezünkbe kerülhet, ám lehetőleg vásároljuk olyat, amelyik a brit és az amerikai tanúsítványok által van jóváhagyva, hiszen ezek hatékonyabban működnek. tovább Így válassz kerti szivattyút! 2020.05.22. Így válassz kerti szivattyút! Rengeteg aprónak tűnő, de lényeges szempontot kell figyelembe venned mielőtt kiválasztod, és megvásárolod a kerti szivattyúdat, különben előfordulhat, hogy az ablakon kidobott pénzzé válik a terved. Ebben a cikkben segítünk, összegyűjtjük a legfontosabb választási szempontokat. tovább Lakásfelújítási támogatás 2021: ezt kell tudni róla 2021.01.11. Lakásfelújítási támogatás 2021: ezt kell tudni róla 2021 január elsejétől elérhető a lakásfelújítási támogatás 2021 program, amely minden eddiginél kedvezőbb feltételeket kínál arra, hogy – maximum 3 000 000 forintos, utólagos elszámolású és vissza nem térítendő – állami támogatás segítségével felújítsuk, korszerűsítsük az otthonunkat. Mivel ez a téma sokakat érinthet, egyetlen cikkben összegyűjtöttünk mindent, amit az otthon felújítási programról tudni lehet és kell. tovább
Töltse ki regisztrációs űrlapunkat! Munkatársunk adategyeztetés céljából felkeresi Önt, megbeszélik az esetleges kérdéseket, ezután aktiváljuk partner fiókját, így hozzáférhet viszonteladói árainkhoz!
Kérjük, adja meg a regisztrációjánál használt e-mail címét, melyre küldünk egy levelet. A levélben található linkre kattintva beállíthatja új jelszavát.