Csaptelep

Webáruházunk széles kínálattal rendelkezik csaptelepekből. Mosdó, mosogató, kád, zuhany, bidé csaptelepek, úgymint a falba süllyesztett és a mai modern technológiát képviselő termosztatikus vagy cascade csaptelepek minden nagy gyártótól megtalálhatóak. Számos kiegészítővel ajánljuk!

Legyen szó új ház építésről, vagy régi felújításáról mindenhol központi elemként merül fel a csaptelepek kialakítása otthonunkban. Nem hiába, hisz egy jól megválasztott csaptelep kiemeli vagy éppen pontosan, hogy megadja a fürdőszobánk, konyhánk karakterét. Mondhatnánk az lesz a szíve-lelke, mert itt nemcsak a szép kinézet, forma vagy design, amit el kell döntenünk, hanem persze azt is, hogy milyen funkcióval rendelkezzen. Ezek mind kardinális kérdések és kb. olyan nehéz eldönteni, mint, hogy milyen legyen a csempe az új fürdőben. 

814 db termék
Segítünk a kiválasztásban
Olvasd el hasznos tanácsainkat választás előtt.

Csaptelep

Ma már hatalmas válaszék van forma és színvilágban is csaptelepek terén, így okkal merül fel a kérdés, hogy „Melyik csaptelepet vegyük meg?”, „Mi lesz a jó nekünk?”.  Tudom, tudom ez most olyan „nőiesen” hangzott, de valljuk be az esztétika, a harmónia és az otthon megteremtésében a nőknek elég jó „ráérzőkéjük” van.

Fürdőszobai csaptelep

Nade lássunk egy kis segítséget mindenki részére!

Szinte minden csaptelepnél három fő szempont szerint kell haladnunk vásárláskor, ezek pedig a forma, szín, milyen legyen a kivitele/funkciója, és nem utolsó sorban milyen legyen a csaptelep kar.

Jellemzően két csoportra bontanám a csaptelepeket fürdőszobai csaptelep és konyhai csaptelep. Ez a két fő helyiség, ahol a legtöbbféle csaptelepre szükségünk van.

Nézzük sorra…

Fürdőszobai csaptelepek

Milyen szép is, amikor nagy nehezen kiválasztjuk a gyönyörű csempét a fürdőszobába, nézzük milyen csodaszép lett, de valahogy még hiányzik valami… Valami, ami igazán feldobja és amitől elnyeri végső funkcionalitását ez a helyiség.

Ha fürdőszobai csaptelep, akkor mosdó csaptelep, kádtöltő csaptelep, zuhany csaptelep és bidé csaptelep jön elsődlegesen szóba, utána ezekhez igazítjuk a zuhanyszettet és azok kiegészítőjét, úgymint pl. a zuhanyfejet, gégecsövet, vagy az egyéb fürdőszobai kiegészítőket (pl. szappantartó, törölközőtartó, stb.)

 

Először is ugye a mosdó csaptelep, amit a legtöbbet használunk. Ezen esetben első, amit el kell döntenünk, főleg, ha még nincs meg a kerámia vagy ma divatos üveg mosdókagylónk, az a mosdó csaptelep kivitele, vagyis, hogy a mosdókagylóra szereljük, vagy a mosdókagyló mellé, álló mosdó csaptelepként. Ezen utóbbit magasított mosdó csaptelepként is megtalálhatod.

Ha megvan hova tesszük a mosdó csaptelepet, akkor jön a csaptelep formája, ami lehet íves, magasított (ez egy kicsit megemelt, vagy nyújtott csapteleptestet jelent), szögletes formájú (ez egy kicsit robusztusabb megjelenést jelent) csaptelep. Itt pedig megállnék és kicsit (lehet elfogultan) kiemelnék két rendhagyó formavilágot, amit a mai kor modern fürdőszobai enteriörei alkottak meg, ez pedig nem más, mint a cascade csaptelepek. Node mi is ez!? A leginkább a Teka gyártó szavaival élnék, amit úgy fogalmazza, meg, hogy olyan, mint egy lágy vízzuhatag. Nyitott cascade kifolyócsöves mosdó csaptelepnél a kifolyócső nyitott és a perlátor be van integrálva, a zárt cascade kifolyós mosdónál értelemszerűen zárt a kifolyócső, de a víz kifolyása ugyan azt az érzetet adja, mint a nyitott esetén.

Mosdó csaptelep

Forma tekintetében beszélhetünk még a csaptelep kar típusáról, ami lehet hagyományos, ún. két tekerőgombos, egykaros vagy nyomógombos. Közintézmények, irodák, cégek mosdó helyiségébe ma már egyre több helyen érzékelős, vagy más néven szenzoros csaptelepet működtetnek, melynek hatalmas előnye, hogy érintésmentesen használhatjuk a csaptelepet. Ez egy nagyon előnyős funkciót jelent, ha a higiénia betartása kiemelt helyen szerepel, de ezen tulajdonság a kényelmet és a praktikusságot is szolgálja.

Szín tekintetében pedig az alap króm csaptelepen felül már megtalálunk fehér, fekete és színes csaptelepeket is.

Funkcionalitását tekintve még egy fontos dolog leeresztőszelepes vagy leeresztő szelep nélküli csaptelepet szeretnénk. Utóbbi esetben egy ún. automata leeresztőszelepet tehetünk be a mosdókagylóba, ami egy egyszerű „gomb” nyomással nyitható és zárható. Továbbá, ha teljes komfortot veszünk figyelembe, akkor szóba jön a termosztátos zuhany vagy kádtöltő csaptelep. Ezen esetben a vízhőmérséklet szabályozást hőfok beállítással érhetjük el és sokkal biztonságosabb is, mert ezzel elkerülhetjük (pl. ha gyerköcök fürdetésekor), a forrázás veszélyét.

A fürdőszobai csaptelepek további „gyöngyszemei” a kádtöltő csaptelep és zuhany csaptelep, amelyek zuhanyszettel vagy a nélkül kerülnek forgalomba. Ezen csaptelepeknél már csak a mi kényelmünk, komfortunk és a funkcionalitás a mérvadó.

Felszerelhetjük őket falra, beépíthetjük a falba, vagy kádtöltő esetén tehetjük a kádra is, azaz abba építjük bele.

Formavilág és szín tekintetében ugyanazok a feltételekből lehet válogatni, mint a csaptelepeknél.

A zuhanyszetteknél már forma és funkciót tekintve elég sokrétű a kínálat. Elsődlegesen azt kell eldöntenünk, hogy egy úgymond hagyományos felszereltséget szeretnénk, ami egy fix zuhanytartót vagy egy zuhanyrúdat jelent gégecsővel és egy zuhanyfejjel, vagy már egy komolyabb, sokoldalúbb fix vagy teleszkópos felszállócsöves, zuhanyfejes (ami lehet szögletes, kerek, esőztető funkciós, stb.) és kézi zuhanyos komplett szettben gondolkodunk. Itt megjegyezném, hogy sok gyártó már zuhany csaptelepet is biztosít egy komplett szetthez.

Zuhanyszett

Konyhai csaptelep

Végül, de nem utolsó sorban a háziasszonyokhoz szólnék és adnék segítséget egy új konyhai csaptelep, vagyis a mosogató csaptelep kiválasztásában. Először is jó hírem van! Rengeteg forma és funkció közül válogathatunk, határt inkább a pénztárcánk szabhat.

Kivitel vagyis felszerelhetőség tekintetében van falra szerelhető és álló mosogató csaptelep. Itt is válogathatunk a kar típus tekintetében hagyományos két tekerőgombos, egykaros, érzékelős vagy infrás/szenzoros, termosztátos vagy nyomógombos mosogató csaptelepről.

De mégis és ugye egy mosogatónál legfontosabb, hogy mit tud ez a mosogató csaptelep, milyen formája legyen, ami a legjobb komfortot és kihasználtságot jelenti a felhasználó számára. Másrészt és nem utolsó sorban fontos az esztétika is. Mindezek tekintetében válogathatunk a különféle hosszúságú hagyományos vagy íves kifolyócsöves mosogató csaptelepek közül éppúgy, mint a egy vagy több funkciós zuhanyfejes mosogató csaptelepek közül.

Mosogató csaptelep

Szín tekintetében talán még nagyobb a választék, mert a hagyományos króm mellett a fekete, fehér színen túl a színek sokkal nagyobb palettával mutatkoznak a mosogató csaptelepeknél.

Végül még egy pár szót a csaptelep és alkatrész kiegészítőkről. Ezen csoportban olyan fontos elemek vannak, mint a gégecső, perlátor, kartus, fogantyú vagy a leeresztő szelep

Apró dolgok, de lényegesek! Például a gégecsőnél a hagyományos kiviteleken felül már forgalomban vannak, olyan puha, szilikon alapú, csavarodásmentes gégecsövek, amelyek biztosan hosszabb életűek elődjeinél és kinézetre, nem is beszélve a használatáról sokkal előnyösebbek.

A perlátor … Apró, de vízhasználat, vagyis energetikai szempontból a legfontosabb, ugyanis ezen apró kis elem fogja meghatározni, hogy mennyi vizet enged át a csaptelepünk, vagyis mennyire lesz energiatakarékos.

Webáruházunkban a forgalmazott Mofém, Teka, Kludi, Herz, Grohe és Ferro csaptelepek széles palettáját találja, mely gyártó tekintetében egyre bővülő tendenciát mutat.

De ha valami nagyon egyedire vágyik, abban is teljes mértékben segítségére leszünk! Ön álmodja meg, mi megvalósítjuk fürdője és konyhája „gyöngyszemeit”.
 

Töltse ki regisztrációs űrlapunkat! Munkatársunk adategyeztetés céljából felkeresi Önt, megbeszélik az esetleges kérdéseket, ezután aktiváljuk partner fiókját, így hozzáférhet viszonteladói árainkhoz!
Kérjük, adja meg a regisztrációjánál használt e-mail címét, melyre küldünk egy levelet. A levélben található linkre kattintva beállíthatja új jelszavát.