A netkazan.hu 2017-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2016-ban az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2015-ben az Ország boltja Népszerűségi Díj nyertese A netkazan.hu különdíjas az Év honlapja 2014-es versenyen A netkazan.hu 2014-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese

Milyen törölközőszárítós radiátort vásárolj?

A fürdőszoba megtervezésekor egyre többen döntenek úgy, hogy - a magasabb komfortfokozat és a lehető legnagyobb kényelem miatt – lesz a fürdőben törölközőszárítós radiátor is. De milyen szempontok alapján válaszd ki a legjobb radiátort? Olvasd el a cikket, és minden kérdésedre választ kapsz.

Mire való a törölköző szárítós radiátor?

A törölközőszárítós radiátor nem csak arra való, hogy a vizes törölközőket rárakd, sőt, egy csurom vizes törölközőt nem is biztos, hogy érdemes azon megszárítani. Az ilyen radiátoroknak három funkciójuk van: egyrészt hozzátesznek a fürdőszoba komfortjához azzal hogy egy kicsit melegebbet varázsolnak oda, merthogy fűtenek. Másrészt hamarabb megszáradnak a ruhák, a törölközők, a fehérneműk rajtuk, és persze az esztétikát, a láthatóan magasabb komfortot sem szabad elfelejtenünk.

Több fajtájuk van

A törölközőszárítós radiátoroknak több fajtájuk van. Rákötheted őket a melegvizes rendszeredre, ezt azonban még a ház építésekor, vagy akkor kell alaposan átgondolnod, mielőtt kialakítod a rendszert, mert az utólagos vizes munka ára olyan magas lesz, hogy nem biztos, hogy megéri majd. Az ilyen radiátoroknak az a hátrányuk, hogy csak akkor működnek, ha a fűtés is megy, ezért leginkább télen fogod használni a radiátorodat.

A vegyes üzemű törölközőszárítós radiátort ugyanígy a fűtés körre fogod bekötni, de ezekben egy elektromos patron biztosítja azt, hogy ha éppen nincs fűtési szezon, de szeretnéd a törölközőszárítós radiátorod előnyeit kihasználni, akkor megtehesd.

A harmadik típus a tisztán elektromos törölközőszárító radiátor: ekkor nem kell kompromisszumot hoznod, mert bármikor be tudod kapcsolni. A felszerelésük is könnyű, hiszen csak fel kell fúrnod, és be kell dugnod a hálózatba, máris működik.  

Mire használod majd?

Mielőtt kiválasztod, melyik méretű radiátorra van szükséged, azt kell eldöntened, hogy fűteni (is) szeretnél vele, vagy inkább csak szárításra fogod használni. Akárhogy is döntesz, fontos, hogy úgy számold ki a hőigényt, hogy a radiátoron előfordulhat, hogy éppen szárítasz valamit, ami jelentősen csökkentheti a hatásfokot. (Egyébként a mi tippünk az, hogy a radiátort használd fűtésre is, hiszen úgyis a fürdőszoba ahol a legmelegebbnek kell lenni, ahol egy kiegészítő fűtés mindig jól jön) 

A méretük

Többféle méretű törölközőszárítós radiátor közül tudsz választani. Ha csak keskeny helyed van a falon, akkor a 30, 40, vagy az 50 centiméter széles radiátor jó választás lehet (ez akkor is igaz, ha kevés szárítani valód van) ha több helyed van, és nagyobb a fürdőd akkor a 60-70-80 centisek a megfelelő választás. A legalacsonyabb radiátor 70-80 a leghosszabb pedig akár 180 centiméter magas is lehet, ezzel már jelentős fűtő és szárító helyet adnak.

A törölközőszárító radiátorod egyben dísz is

A megkapó design, a különböző színek miatt ezek a radiátorok már egyszerre hasznos kiegészítői a fürdőszobának, és lehetnek szinte díszei is. A klasszikus radiátorok egyébként általában egyszerű vonalvezetésűek, olyanok mint egy létra, a kecsesebbek pedig ívesek: ezeket modernebb fürdőkbe javasoljuk.

Extra funkciók

Néhány elektromos törölközőszárítós radiátoroknak extra funkciói vannak: a gyorsszárítás módban például extrém gyorsan megszárítják a rájuk tett ruhákat, a turbó módban gyorsabban fűthetnek, és van amelyiket (például) gyerekzárral is le tudsz védeni.

Ha kedvet kaptál ahhoz, hogy egy törölközőszárítós radiátorral dobd fel a fürdőruhádat, akkor kattints, nézz szét és válaszd ki a hozzád illőt.

A hagyományos fűtési rendszerre köthető törölközőszárító radiátorokat az alábbi linken találod:

https://netkazan.hu/termekek/torolkozo-szaritos-radiator/24 

Az elektromos törölközőszárító radiátorokat pedig itt találod:

https://netkazan.hu/termekek/elektromos-torolkozoszarito-radiator/456

Kapcsolódó blogposztok

Az örök kérdés: mennyi az ideális hőmérséklet télen az otthonunkban?

Tekerd fel! Tekerd le! Megfázik a gyerek! Megsülök! – minden otthon számára komoly egyeztetés szükséges, hogy megtalálják az ideális hőmérsékletet télen. Nem könnyű közös nevezőre jutni, valamennyit alkalmazkodni kell, de néhány kiindulási ponthoz ebben az esetben is lehet igazodni. 

Tovább a cikkhez

Fafűtés: 10-20 százalékos árelőny

Fa vagy gáz - teszi fel a kérdést szinte mindenki, aki a két lehetőség közül kell, hogy válasszon, ha otthona fűtéséről van szó. A fatüzelés macerásabb, piszkosabb, azonban hiába a nyomott ár, még mindig olcsóbb valamennyivel, mint a gáz.   

Tovább a cikkhez

Lejárt az idő a „régi” vegyestüzelésű kazánok felett

 A vegyestüzelésű kazánok, vagy más néven szilárdtüzelésű kazánok évtizedek óta az alap fűtési módokhoz tartoznak, melynek ideje sajnos hamarosan lejár.

Tovább a cikkhez

Elektromos fűtőpanel – az elegáns, minőségi és tartós megoldás

Képzeljen el egy fűtőtestet, amely 99 százalékos hatékonysággal üzemel, előre beprogramozható, üzemeltetése pedig egyszerre kényelmes és takarékos. Megvan? Akkor képzelje mellé, hogy még a színek és formák között is kedvére válogathat! Ezeknek a kitételeknek egytől egyig megfelel az elektromos fűtőpanelek kínálata.  

Tovább a cikkhez

Milyen a jó présgép? A Rothenberger tudja a választ!

Alakul, mint púpos gyerek a prés alatt. Ezt tartja a mondás, de szerencsére csupán átvitt értelemről beszélhetünk. Egy présgép ugyanis nem kisgyerekek részére készült, hanem az épületgépészetben szerelt csővezetékek szerelési munkálataira. 

Tovább a cikkhez

Menetvágó gép? Próbálja ki a Rothenberger termékeit!

Leginkább a horganyzott csövek szerelésénél, de más jellegű csőszerelési munkák során is elengedhetetlen egy menetvágó gép alkalmazása. A csúcsminőséget ezen a területen a német Rothenberger képviseli: a cég termékei hetven éve szolgálják ki az igényeket.  

Tovább a cikkhez