Milyen törölközőszárítós radiátort vásárolj?

2019.12.06.
Milyen törölközőszárítós radiátort vásárolj?

A fürdőszoba megtervezésekor egyre többen döntenek úgy, hogy - a magasabb komfortfokozat és a lehető legnagyobb kényelem miatt – lesz a fürdőben törölközőszárítós radiátor is. De milyen szempontok alapján válaszd ki a legjobb radiátort? Olvasd el a cikket, és minden kérdésedre választ kapsz.

 

Mire való a törölköző szárítós radiátor? #1.

 

A törölközőszárítós radiátor nem csak arra való, hogy a vizes törölközőket rárakd, sőt, egy csurom vizes törölközőt nem is biztos, hogy érdemes azon megszárítani.

Az ilyen radiátoroknak három funkciójuk van:

Az első, hogy hozzátesznek a fürdőszoba komfortjához azzal, hogy egy kicsit melegebbet varázsolnak oda, merthogy fűtenek.

 

Másodszor hamarabb megszáradnak a ruhák, a törölközők és a fehérneműk a használatuk során.

 

Harmadszor és nem utolsósorban az esztétikát, a láthatóan magasabb komfortot sem szabad elfelejtenünk.

 

Milyen fajtákban találhatóak meg a piacon? #2.

A törölközőszárítós radiátoroknak több fajtájuk van. Rákötheted őket a meleg vizes rendszeredre, ezt azonban még a ház építésekor, vagy akkor kell alaposan átgondolnod, mielőtt kialakítod a rendszert, mert az utólagos munka ára olyan magas lesz, hogy nem biztos, hogy megéri majd számodra. Az ilyen radiátoroknak az a hátrányuk, hogy csak akkor működnek, ha a fűtés is megy, ezért leginkább télen fogod használatba fogni a őket.

A vegyes üzemű törölközőszárítós radiátort ugyanígy a fűtés körre fogod bekötni, de ezekben egy elektromos patron biztosítja, hogy ha éppen nincs fűtési szezon, de szeretnéd a törölközőszárítós radiátorod előnyeit kihasználni, akkor megtehesd.

A harmadik típus a tisztán elektromos törölközőszárító radiátor: ekkor nem kell kompromisszumot hoznod, mert bármikor be tudod kapcsolni. A felszerelésük is könnyű, hiszen csak fel kell fúrnod, és be kell dugnod a hálózatba, máris működik.  

 

Mire használod majd? #3.

Mielőtt kiválasztod, melyik méretű radiátorra van szükséged, azt kell eldöntened, hogy fűteni szeretnél vele, vagy inkább csak szárításra fogod használni. Akárhogyan is döntesz fontos, hogy úgy számold ki a hőigényt, hogy a radiátoron előfordulhat, hogy éppen szárítasz valamit, ami jelentősen csökkentheti a hatásfokot. Egyébként javasolni tudjuk, hogy a radiátort használd fűtésre is, hiszen egy kiegészítő fűtés mindig jól jön a fürdőszobába, amelyben igényeljük a kellemes meleget. 

 

Milyen méretben kaphatóak? #4.

Többféle méretű törölközőszárítós radiátor közül tudsz választani. Ha csak keskeny helyed van a falon, akkor a 30, 40, vagy az 50 centiméter széles radiátor jó választás lehet, ha több helyed van, és nagyobb a fürdőd akkor a 60-70-80 centisek a megfelelő választás. A legalacsonyabb radiátor 70-80 a leghosszabb pedig akár 180 centiméter magas is lehet, ezzel már jelentős fűtő és szárító helyet adnak.

 

A törölközőszárító radiátorod egyben dísz is #5.

A megkapó design, a különböző színek miatt ezek a radiátorok már egyszerre hasznos kiegészítői a fürdőszobának, és lehetnek szinte díszei is. A klasszikus radiátorok egyébként általában egyszerű vonalvezetésűek, olyanok mint egy létra, a kecsesebbek pedig ívesek: ezeket modernebb fürdőkbe javasoljuk.

Néhány elektromos törölközőszárítós radiátoroknak extra funkciói vannak: a gyors szárítás módban például extrém gyorsan megszárítják a rájuk tett ruhákat, a turbó módban gyorsabban fűthetnek, és van amelyiket gyerekzárral is le tudsz védeni.

Ha kedvet kaptál ahhoz, hogy egy törölközőszárítós radiátorral dobd fel a fürdőruhádat, akkor kattints, nézz szét és válaszd ki a hozzád illőt.


Nálunk is találsz törölközőszárítós radiátorokat. Amennyiben nem vagy biztos a döntésedben, akkor keresd fel bátran az értékesítő kollégáinkat, akik szívesen segítenek neked a választásban!

Hol találod meg termékeinket? ITT és ITT! Kedvedre válogathatsz és több márkával is találkozhatsz!

 

Kapcsolódó cikkek

Öntvény vagy lemez vegyestüzelésű kazán a jobb? 2013.07.16. Öntvény vagy lemez vegyestüzelésű kazán a jobb? Nem szabad azt gondolni, hogy az öntvény vegyestüzelésű kazánok – biztosan - jobbak, mert drágábbak, mint a lemez vegyestüzelésűek, mert ez olyan mintha azt mondanánk, hogy az [elektromos radiátorok](https://netkazan.hu/termekek/elektromos-radiator/456) biztosan jobbak, mint a [Sanica radiátorok](https://netkazan.hu/gyarto/6/sanica) mert az elektromosok drágábbak. Többféle árkategóriájú [öntvény vegyestüzelésű kazánunk van (itt nézd meg)](https://netkazan.hu/termekek/ontveny-vegyestuzelesu-kazan/37), ahogy a [lemez vegyestüzelésű kazánjaink ára is változó (ide kattints)](https://netkazan.hu/termekek/lemez-vegyestuzelesu-kazan/39) tovább Kondenzációs vagy turbós gázkazánt vegyek? 2013.07.16. Kondenzációs vagy turbós gázkazánt vegyek? Valószínűleg ez az egyik legnehezebben eldöntendő kérdés az, hogy vajon a kondenzációs gázkazán, vagy a turbós gázkazán a jobb megoldás neked, hiszen a kondenzációs gázkazán nem mindig térül meg. Hogyan válaszd ki a kétféle kazánból a neked kellőt? Elmondjuk. tovább Milyen kazánt vegyek? 2013.07.16. Milyen kazánt vegyek? Számtalanszor teszik fel az info@netkazan.hu emailcímen (a Facebookon, de telefonon is) nekünk azt a kérdést, hogy milyen kazánt vegyek? Erre a kérdésre azonban nincs egyértelmű válasz, mert nagyon sok körülmény befolyásolhatja, hogy mely készülék lenne az ami a leginkább közel állna az igényeidhez. Ebben a cikkben a legalapvetőbb tudnivalókat írtuk össze a kazánválasztásról, olvasd el. tovább Melyek a hasznos gázkazán extrák és melyek nem? 2013.07.31. Melyek a hasznos gázkazán extrák és melyek nem? Nagyon különleges ahogy hat ránk a pszichológia: számtalan kísérlet bebizonyította már, hogy szeretjük a elkerülni a veszteséget amikor választunk valamit: ha például választanod kell egy kazánt, de nem vagy benne biztos, hogy melyik a legjobb választás akkor nagy eséllyel egy olyan középkategóriásat fogsz választani amelyik ár/érték arányban megfelel neked. Akkor is ha nem az a legjobb. De miért teszel ilyet? tovább A kazán blog segítséget jelent 2013.12.01. A kazán blog segítséget jelent A kazán blog azért indult el, mert sokan vannak, akik nem ismerik a kazánokat, a kazán típusokat, ezért segíteni szeretnénk, mielőtt megvásárolod a kazánt. A kazán blogban igyekszünk a lehető legtöbb kérdést előre megválaszolni, több bejegyzést is lehet olvasni tőlünk, kazánokról, kazánvásárlási tanácsokról. tovább Családi Házak Fűtése 2014.01.01. Családi Házak Fűtése Egy távfűtéssel fűtött lakásban lakó számára nem jelent gondot a fűtés (függetlenül attól, hogy vannak előnyei, és hátrányai is), hiszen a fűtés központilag van megoldva. Teljesen más a helyzet ha családi házban laksz, mert ebben az esetben neked kell gondoskodni arról, hogyan, mennyit, mivel, és miként fűtesz. Mondunk pár fontos dolgot, mire figyelj oda. tovább