Elektromos fűtés

Elektromos fűtőtest kínálatunkban megtalálhatja igényeinek legjobban megfelelő elektromos fűtőberendezését, melyek többféle megoldást kínálnak, kedvező áron a Netkazánnál!

Az elektromos fűtőberendezések esztétikus kialakításuknak köszönhetően egy modern, stílusos fűtést tesznek lehetővé. A rendszer karbantartást nem igényel, a meglévő fűtésrendszertől függetlenül üzemeltethetők. A fűtőtestek beépítése gyors és egyszerű, üzemeltetési költsége rendkívül kedvező. Hosszú élettartam és csendes működés jellemzi a készülékeket. A megbízható fűtőelem segítségével egyenletes hőleadást, a beépített termosztáttal pedig precíz szabályozást biztosít. Az  elektromos fűtőtesteket a készülékek kivitelétől, a hőleadó típusától, valamint a fűtési technológiától függően az alábbiak lehetnek: Elektromos kazán, elektromos konvektor, elektromos fűtőpanel, elektromos törölközőszárító radiátor, elekromos fűtőszőnyeg, és elekromos fűtőkábel. Elektromos Konvektor: A fűtőelemen áthaladó hideg levegő felmelegszik és természetes konvekció következtében cirkulál a helyiségben. A konvektorok mindegyike elektronikus termosztáttal kapható, mely pontossága révén optimális energiafelhasználást és megfelelő komfortszintet biztosít. Fűtőpanelek: A fűtőpanelek elsősorban nagy belmagasságú helyiségekbe, nappalikba ajánlottak. A konvekciós mód mellett sugárzó panelként is működik a nagyméretű alumínium fűtőtestnek és a perforált takarólemeznek köszönhetően. Radiátorok: A radiátorok igen gyorsan és hatékonyan reagálnak a hőmérséklet változására. A maximális komfortérzet elérése a kellemes és egyenletes hőleadásnak köszönhető.

285 db termék
Segítünk a kiválasztásban
Olvasd el hasznos tanácsainkat választás előtt.

Elektromos fűtés


Elektromos fűtőtest kínálatunkban megtalálhatja igényeinek legjobban megfelelő elektromos fűtőberendezését, melyek többféle megoldást kínálnak, kedvező áron a Netkazánnál!


A technológia és a tudományos rohamos fejlődése mellett földünk is egyre inkább diktálja az újabbnál újabb fűtéstechnikai megoldásokat. A szerves fűtési alapanyagok (fa, szén, pellet, biomassza, stb.) egyre nagyobb mértékű kiaknázása és már mondhatni elavult használata a tudományt és persze a technológiai gondolkodást egyre inkább arra ösztönzi, hogy új energiaforrások után kutasson és könnyítsünk a földünk, bolygónk terhén.  Ennek okán is nyúlt a fűtéstechnológia is már egy új forráshoz, az elektromossághoz, melynek az alapja egy sokkal környezetbarátabb alternatíva is lehet, úgymint a nap vagy a szél.

Ma már egyre támogatottabb lakóházaknál, családiházaknál, vagy akár közintézményeknél is a napelem telepítés, mely akár az elektromos fűtésünk forrását is képezheti.

Az elektromos fűtés történhet elektromos kazánnal, elektromos radiátorral, elektromos konvektorral, vagy fűtőpanellel. Mindemellett már egyre népszerűbb az elektromos fal, mennyezet vagy padlófűtés használata is.

Jószerivel minden elektromos fűtőberendezésről elmondható, hogy esztétikus kialakításuknak köszönhetően egy modern, stílusos fűtési megoldást kínálnak otthonunkban. És valljuk be, hogy mennyivel komfortosabb és sokszor "szemnek tetszőbb" is, ha pl. nincs azon gondunk, hogy a fűtési csöveket, hogy tüntessük el a lakásban, vagy esetleg most milyen pl. a kapott gázminőség az adott településen azért, hogy a fűtési rendszerem hatékony legyen. Ugye ez sokszor okoz fejtörést és bosszúságot… Nade ezen problémákról nem is kell itt beszélnünk, mert nincs.

Az elektromos fűtés előnyei


Az elektromos fűtőberendezések másik hatalmas előnye a költséghatékonyság: vagyis nincs kötelező beüzemelés, kötelező évenkénti felülvizsgálat (kivéve egyes elektromos kazánoknál, ami lássuk be azért nem árt), továbbá a bekötése, beüzemelése is jelentősen kevesebb költséggel jár.

Az tény, hogy szakember szükséges és javasolt is a beüzemeléshez, bekötéshez (szóval inkább ne a jó öreg internet barátunkkal végeztessük), de a hosszú élettartam és a megnyugtatóan hosszú garancia idő ami ezen készülékekhez jár mind kárpótolja még a felhasználót.

Az elektromos fűtési rendszer karbantartása egyszerűbb és merőben kevesebb költséggel jár a gázhoz képest, mivel az elektromos fűtésre nincsenek olyan szigorú üzemeltetési, karbantartási szabályok sem, valamint a beüzemelés, bekötés is jóval egyszerűbb, és ráadásul a meglévő fűtésrendszertől függetlenül is üzemeltethetők.

Hosszú élettartam és csendes működés jellemzik a készülékeket.

A megbízható fűtőelem segítségével egyenletes hőleadást, a beépített termosztáttal pedig precíz szabályozást biztosít.

Elektromos fűtési alternatívák

Az elektromos fűtőtesteket a készülékek kivitelétől, a hőleadó típusától, valamint a fűtési technológiától függően az alábbiak lehetnek: elektromos kazán, elektromos konvektor vagy fűtőpanel, elektromos radiátor vagy törölközőszárítós radiátor, elektromos fűtőszőnyeg vagy kültéri fűtőkábel, de ide sorolhatjuk a hőtárolós kályhát is.

Nade nézzük sorra, hogy mi micsoda, hogy könnyebben dönthessünk arról, hogy igazán melyik elektromos fűtési megoldás a jó nekünk otthonra vagy pl. egy irodába.

Elektromos kazán

Elektromos kazán használata akkor szükséges, ha az adott fűtési helyen nincs gázhálózat kiépítve vagy a fával történő fűtési alternatíva sem jön szóba, nincs rá lehetőség.

Számos gyártó kínálatából válogathatunk, igény és tetszés kérdése. Mindamellett a mai modern elektromos kazánok egyre bővülő funkciókat is kínálnak a még nagyobb komfort és hatékonyság érdekében.

Elektromos kazán

Elektromos konvektor

Elektromos konvektor esetében a fűtőelemen áthaladó hideg levegő felmelegszik és természetes konvekció következtében cirkulál a helyiségben. A konvektorok mindegyike beépített termoszáttal szereltek, mellyel még optimálisabb energiafelhasználást és megfelelő komfortszintet biztosítanak otthonába.

Elsősorban azoknak ajánlott, akik egy adott helyiség (pl. fürdőszoba, gyerekszoba) gyors felfűtését vagy kiegészítő fűtését akarja megoldani.

Jellemzően (gyártótól függően) kábellel, dugvillával és fali konzollal szereltek, opcionálisan tartóláb is rendelhető hozzájuk.

Elektromos konvektor fali

Elektromos fűtőpanel

Az elektromos fűtőpanel elsősorban nagy belmagasságú helyiségekbe, nappalikba ajánlott. A konvekciós mód mellett sugárzó panelként is működik, mely a nagyméretű alumínium fűtőtestnek és a perforált takarólemeznek köszönhetően hamar átmelegíti a tárgyakat és ezzel még nagyobb melegérzetet biztosít.

Elektromos fűtőpanel

Mind az elektromos konvektorról, mind pedig az elektromos fűtőpanelról is elmondható, hogy megfelelnek a mai érvényes ErP előírásoknak, valamint CE tanusítvánnyal, legalább Class II és IP24-es védelemmel is rendelkeznek. Továbbá a nagyobb biztonság érdekében túlmelegedés elleni védelemmel és borulás érzékelővel is ellátott készülékek.

Elektromos konvektor álló

Az elektromos konvektorok és fűtőpanelek szabályozása rendkívül egyszerű és praktikus. Beszélhetünk manuális, tekerőgombos szabályozásról, de többségében már szinte mindegyik digitális LCD kijelzővel rendelkezik, érintőgombos vezérléssel, napi- vagy heti programozással, ECO móddal, vagy akár wifi vezérléssel.

Elektromos konvektor kijelzőElektromos fűtés vezérlés

És hölgyeim itt jön még a mérvadó női vélemény… Mert ugye nem mindegy hogy is néz ki egy ilyen elektromos fűtőtest a nagy gonddal kialakított otthonunkban. Ezzel kapcsolatban is jó hírem van: a gyártók már nemcsak a formavilágra figyelnek oda, hanem arra is, hogy széles színpalettáról válogathassunk.

Elektromos fűtőpanel pirosElektromos fűtőpanel ezüst

Nem utolsó sorban ezen készülékek többsége rendelkezik beépített külső hőmérséklet vagy ablak nyitási érzékelővel is. 

Ivigo Wood Style elektromos fűtőpanel

Ha olyan elektromos fűtési megoldást keresünk, amelyet fő fűtési megoldásként akarunk alkalmazni, leginkább aktív terekben, mint pl. a nappali, akkor az elektromos radiátort célszerű választani.

Elektromos radiátor

Az elektromos radiátor gyorsan és hatékonyan reagál a hőmérséklet változására. A megtermelt hőt sugárzás útján adja le egy beépített közeg segítségével. A maximális komfortérzet elérése a kellemes és egyenletes hőleadásnak köszönhető. Beépített termosztát gondoskodik ezen készülékeknél is az optimális hőleadásról és a megfelelő komfortérzet biztosításáról.

Elektromos radiátor

Elektromos törölközőszárító radiátor

Az elektromos törölközőszárító radiátor a központi fűtés és elektromos fűtési megoldás ötvözete. A fűtőközeggel ellátott radiátort már csak be kell csatlakoztatni a helyiség elektromos hálózatába és már használhatjuk is. 

 

Elektromos törölközőszárítós radiátor

Ezen készülékeket magas IP24 védelemmel látják el, mivel többségében párás, nyirkos, fröccsenő víznek kitett helyen használják. Beépített digitális termosztáttal, vagy akár a mai korhoz igazodva wifi vezérléssel is elérhetőek. Sőt formavilágában még több funkcionalitást is mutatnak egyes gyártók termékei azzal, hogy kihajtható törölközőszárító radiátorokat is készít.

Elektromos törölközőszárítós radiátor

Formavilágát tekintve beszélhetünk egyenes vagy íves, és eltérő csőkiosztással rendelkező törölközőszárítós radiátorokról, úgymint a fehér vagy inox (egyedi esetben színes) kivitelekről.

Elektromos hőtárolós kályha

Az elektromos hőtárolós kályhák vezérelt áramra köthető készülékek, melyek nagy teljesítménnyel (2 kW teljesítménytől az akár 7 kW-ig) rendelkeznek kis helyigény mellett. Nagyon jó hővisszatartó képességűek, így még hosszabb ideig biztosítva a megfelelő hőérzetet. Integrált helyiség-hőmérséklet szabályozással heti programozhatósággal és ablak-nyitás érzékelővel. Csendes működésű ventilátorral.

Hőtárolós kályha

Elektromos fűtőszőnyeg és elektromos fűtőszál

Végül az elektromos fűtőszőnyeg és elektromos fűtőszál, mely nevében már mutatja, hogy egy adott padlózat alá (járólap, csempe, beton, műkő, vagy akár kültéri aszfalt) elhelyezhető fűtési megoldás.

Nagyon jó komfort érzetet biztosít fürdőszobába, nappaliba járólapba, falba vagy akár mennyezetbe beépítve. Egyszerűen telepíthető és hosszú élettartamot biztosít. Számos előnye mellett hangsúlyozni kell, hogy az elektromos fűtőszőnyeg vagy fűtőszál beépítésével páramentesítésként is funkcionál, vagy az adott helyiség penészesedését is jelentősen ki tudjuk vele védeni.

Elektromos fűtőszőnyeg

Az elektromos fűtőszál előnye, hogy nemcsak beltérre, hanem kültéri beépítésre is használható, úgymint kocsi vagy kapubeálló, járdák, lépcsők téli fagymentesítésére, csúszásmentesítésére éppúgy mint csatornáknál, tolókapuknál, vízösszefolyóknál. Ezen utóbbi helyen már önszabályozó fűtőkábel beépítésével még nagyobb kényelmet, luxust vihetünk otthonunkba. Mind az elektromos fűtőszőnyeg, mind pedig az elektromos fűtőszál működésének szabályozását számos termosztát és vezérlő egység LCD vagy wifis vezérléssel segíti.

Elektromos fűtőkábel

Amennyiben kérdése merült fel, vagy további információra lenne szüksége bármelyik elektromos fűtőtesttel kapcsolatban, akkor keresse bizalommal a Netkazán szakembereit telefonon vagy emailben.

Állunk szíves rendelkezésére és válogasson egyre bővülő elektromos fűtési kínálatunkból!
 

Töltse ki regisztrációs űrlapunkat! Munkatársunk adategyeztetés céljából felkeresi Önt, megbeszélik az esetleges kérdéseket, ezután aktiváljuk partner fiókját, így hozzáférhet viszonteladói árainkhoz!
Kérjük, adja meg a regisztrációjánál használt e-mail címét, melyre küldünk egy levelet. A levélben található linkre kattintva beállíthatja új jelszavát.