A netkazan.hu 2017-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2016-ban az Ország boltja Minőségi Díj nyertese A netkazan.hu 2015-ben az Ország boltja Népszerűségi Díj nyertese A netkazan.hu különdíjas az Év honlapja 2014-es versenyen A netkazan.hu 2014-ben az Ország boltja Minőségi Díj nyertese

Kazán blog

Fűtéstechnikai blogposztok gyűjteménye, fűtéstechnikai cikkek

Fűtéstechnikai blog: kazánokkal, fűtéssel kapcsolatos információ, fűtéstechnikai tudnivalók. Szerezzen bennfentes információkat vásárlás előtt és használati tippeket vásárlás után

A jövő beköltözött hozzád: a Wi-fi-s termosztát

Valószínűleg szeretnél jövőkutató lenni, mert akkor azzal azzal foglalkozhatnál, amivel ők, akik megpróbálják kitalálni a lehetséges, a kívánatos, vagy valószínű jövőt, a jelenlegi tudásunkra alapozva. A tudomány annyira elismert, hogy gyakran kérik fel a jövőkutatókat szakértőnek, tudományos, fantasztikus (azaz sci fi) filmekhez is. Ők azok, akik eldönthetik, mit látsz, mit érdemes beépíteni a filmekbe: például a smarthome-okat

Olvasd tovább

Elektromos radiátor

Azért, mert gyors, esztétikus, csendes, a beépített termosztátja miatt akár tizedfoknyi különbséget is észrevesz, és azonnal korrigál: és persze a hiedelemmel ellentétben nem annyira drága árammal fűteni. De, ennél több érvünk van. Tudd meg.

Olvasd tovább

Így válassz bojlert

Nem csak azért lesz neked ez a cikk érdekes, mert mindent megtudsz a bojlerről, hanem azért is, mert segítünk kiválasztani az ideális bojlert. 

Olvasd tovább

5+1 indok, amiért szükséged van vízlágyítóra

Egy tavaly készült felmérés szerint hazánkban az Alföldön (és Zala megyében) általában lágy, az ország nagy részén közepesen kemény, míg nagy területeken – például Budapesten, és Pest megye jelentős területén - kemény a víz. De mit jelent az, hogy kemény a víz, és miért fontos lágyítani? Most minden kiderül.

Olvasd tovább

A kondenzációs gázkazán

Akár 90% feletti szezonális hatásfok, csúcstechnológia, kitűnő ár-érték arány. Ez a kondenzációs gázkazán, amely az egyik legmodernebb fűtési technológia. De miért válaszd, és mit kell még tudni róla?

Olvasd tovább

Miért húszévente cseréled le?

Ennyi idő alatt a gyereked biztosan nagykorú lesz, az autódat pedig többször lecserélted. Csak szegény csaptelep marad évtizedekig munkában. Elmondjuk, hogy miért ódzkodsz tőle (és valószínűleg ez a legszókimondóbb cikkünk)

Olvasd tovább

Így spórolj a vízzel

Egy magyar család éves vízszámlája, körülbelül egyhavi átlagfizetést tesz ki. Érdemes elolvasnod azokat a tippeket, amelyeket azért írtunk le neked, hogy spórolni tudj a vízszámládon. Ebben a cikkben kizárólag a lakáson (házon) belüli vízszámla csökkentési tippekkel foglalkozunk, amiket ha betartasz, körülbelül 17-19%-kal csökkenni fog a számlád.

Olvasd tovább

A csendes gyilkos

Csendes gyilkosnak is nevezik a szén monoxidot, azt a színtelen, szagtalan gázt, amely évente – átlagosan - több, mint 10 ember halálát okozza Magyarországon, de számtalan – szerencsére nem végzetes – mérgezésért is felelős. Ismerd meg a szén monoxid-ot, és tudd meg hogyan tudod elkerülni a tragédiát.
Ismerd meg a csendes gyilkost!

Olvasd tovább

5+1 tipp, hogyan spórolj a fűtéssel

Tudtad, hogy Magyarországon a lakásod energiafelhasználásának a 60-70%-a fűtésre megy el? Olvasd el ezt az 5+1 tippet, hogy tudsz a fűtéseddel spórolni. Ha betartod, és csak néhány ezer forintot tudtál spórolni már akkor ez volt a leghasznosabb, amit ma olvastál. Íme, a Netkazán 5+1 tippje, hogyan spórolj a fűtéssel.

Olvasd tovább

Így válassz radiátort!

Hatalmas bonyodalmakat tud okozni az, ha rosszul választottad ki a radiátorodat: előfordulhat, hogy bármennyire is szeretnéd, a választott teljesítményű radiátoroddal nem fogod tudni felfűteni a szobát, de megtörténhet az ellenkezője is: feleslegesen nagy teljesítményűt választottál. Elmondjuk, hogyan kell kiszámolni, melyik radiátorra van szükséged.

Olvasd tovább

Melyik szobában mennyi az ideális hőmérséklet télen?

Természetesen léteznek olyan alapvető szabályok, amiket érdemes betartani, de az ideális hőmérséklet olyan, mint az ideális nő, vagy férfi: mindenkinek mást jelent. Mi most minden tényt figyelembe véve, elmondjuk, hol, hány foknak kellene lennie.

Olvasd tovább

Augusztustól már a gázkazánokban is kötelező lesz a fordulatszám szabályzott szivattyú

A keringető szivattyúkra szükség van a fűtés területén, azonban nagy változásokon megy át ez a terület is, mivel hamarosan már nem csak Magyarországon, hanem az egész Európai Únióban is kötelező jellegűek lesznek a fordulatszám szabályozott szivattyúk a gázkészülékekben. 

Olvasd tovább

Energia besorolás a kazánoknál is

Azt már megszokhattuk, hogy a hűtőszekrények valamint a légkondicionálók esetében találkozhatunk egy energia besorolással, ebből az információból pedig számos lényeges adat kiderül. 

Olvasd tovább

Fontos figyelni a garanciális feltételekre

Az emberek sokszor azokat a megoldásokat keresik, amelyek olcsóbbak és gyorsabbak, azonban nem mindig ez a legjobb, hiszen számos esetben több az ebből adódó hátrány, mint az előny. 

Olvasd tovább

Megelőzhető a kazán hátsó tag repedése

A kazán beszerelésére mindig nagy hangsúlyt kell fektetni, hiszen sokan úgy gondolják, hogyha ugyanúgy elvégzik a munkát, ahogyan ezelőtt húsz évvel már megfelelt, akkor nincs értelme változtatni. Azonban ez a hozzáállás nem a legjobb, hiszen számos kellemetlen következményhez vezethet, például ahhoz, hogy a kazán hátsó tag megreped. 

Olvasd tovább

Kondenzációs gázkazán régi öntvény radiátorokkal

A kondenzációs gázkazán egyre népszerűbb, hiszen egyre többen döntenek egy ilyen megoldás mellett, ami teljességgel érhető, mivel ez egy gazdaságos, magas hatékonyságot elérő megoldás. 

Olvasd tovább

Minden amit a fűtésteljesítményről tudni kell

Az otthonok fűtését sok esetben kazánnal oldják meg. A kazán égésterében olyan anyagokat égetünk el, melyek jó fűtőértékkel rendelkeznek, így hőt szolgáltatnak, amit valamilyen közeg (pl. víz) eljuttat a fűtőtestekbe. 

Olvasd tovább

Hogyan válasszon kazánt?

A készülékvásárlás fontos tényezője, hogy kellően jól méretezett gázkazánt válasszunk. Ahhoz, hogy berendezésünk gazdaságosan működjön az épület, lakás hőszükségletének kiszámítása után kell kiválasztanunk a saját és a fűtendő épület igényeinek megfelelő kazán készüléket. 

Olvasd tovább

Légfűtéses kandallók: mielőtt választana

Rengeteg kandalló található a piacon, melyek közül meg kell találnunk azt, amely a legalkalmasabb lesz otthonunk fűtésére.

Olvasd tovább

Így válasszon kandallót

Otthonunk fűtése sokszor kihívást jelenthet a téli időszakokban. A kandallók egyre népszerűbbek a vásárlók körében, különösen a vízteres kandallók, habár ez nem az egyetlen típus, amely alkalmas otthonunk fűtésére. 

Olvasd tovább

Magyarország: idén is ezernél több halál a légszennyezettség miatt

Több ezer elkerülhető halál
Az Egészségügyi Világszervezet szoftverével könnyen megbecsülhető, hogy milyen egészségügyi károkat okoz hazánkban is a levegő szennyezettsége. Az idei évben november végéig a légszennyezettségi adatok alapján, Budapesten mintegy 1.700 ember, Debrecenben 230, Miskolcon közel 200 ember idő előtti halála hozható összefüggésbe a szálló porral.

Olvasd tovább

A nem üzembiztos kazán cseréje

Régi, elavult vagy nem üzembiztosan működő kazánt érdemes egy újra cserélni, amelyik nemcsak hatékonyabban fog működni, de nem fogja feleslegesen sem pazarolni az energiát. A kazánkészülék cseréje akkor is javallott, ha az 15 évnél idősebb, vagyis műszakilag teljes mértékben elavultnak tekinthető. 

Olvasd tovább

Mit kell tudni a szénmonoxid érzékelőről?

A szénmonoxid vészjelző feladata az, hogy érzékelje és megfelelő módon jelezze, ha a légtérben mérgező szénmonoxid található. Európában többféle szabvánnyal ellátott készülék is a kezünkbe kerülhet, ám lehetőleg vásároljuk olyat, amelyik a brit és az amerikai tanúsítványok által van jóváhagyva, hiszen ezek hatékonyabban működnek. 

Olvasd tovább

A fűtéskorszerűsítés, kazáncsere programja

A magyar kormány abból az egyszerű tényből indul ki, hogy rengeteg háztartásban találkozhatunk elavult, régi fűtőberendezésekkel, meleg víz ellátó készülékekkel, amelyek óriási energiaveszteséget jelentenek. 

Olvasd tovább

Kazáncsere pályázat részletei

Megjelentek a kazáncsere pályázat részletei, így mindenkinek lehetősége van átolvasni azt. Azt eddig lehetett tudni, hogy a keret nem haladja meg az egymilliárd forintot. 

Olvasd tovább

A fűtéskorszerűsítés, kazáncsere programja

A magyar kormány abból az egyszerű tényből indul ki, hogy rengeteg háztartásban találkozhatunk elavult, régi fűtőberendezésekkel, meleg víz ellátó készülékekkel, amelyek óriási energiaveszteséget jelentenek. 

Olvasd tovább

Különböző hőszivattyúk közül választhatunk

A hőszivattyú kiválasztásánál mindig figyelembe kell venni azt, hogy honnan nyerik és milyen közegben adják le az előállított hőt. Ennek megfelelően kell a számunkra leginkább megfelelőt kiválasztani. Az energia forrása lehet víz, talaj vagy levegő, a hőt általában víznek vagy levegőnek adja át. 

Olvasd tovább

Néhány szó a pelletfűtésről

A pellet azért számít nagyszerű fűtőanyagnak, mert nemcsak nagyon olcsó, hanem vizet sem tartalmaz, szemben a fával. A pellet igazából energiafűnek is nevezhető, hiszen kiszárított növényi rostokból és fából tevődik össze. Az összepréselt kis hengerek nagyon népszerűek hazánkban is, hiszen a fűtőértéke kiváló. 

Olvasd tovább

Milyen szempontok alapján válasszunk gázkazánt?

Egy új kazán vásárlása általában új otthon kialakításánál merül fel, vagy akkor, ha a régi már nem működik megfelelőképpen. A fűtési rendszer elengedhetetlenné válik, ha azt szeretnénk, hogy lakásunk maximálisan komfortos legyen. 

Olvasd tovább

Fűtési megoldások allergiásoknak

Allergiások esetében nagyon fontos, hogy megfelelő fűtési módszer legyen kiválasztva. Sokan küzdenek úgy valamilyen légúti panasztól, melyről nem is tudják, hogy tulajdonképpen a nem megfelelő fűtő berendezés áll mindennek a hátterében. 

Olvasd tovább

Miért jó a puffertartály a vegyestüzelésű rendszerben?

Általában a vegyestüzelésű berendezések beszerelésénél fordul elő az a kérdés, hogy szükség van-e a puffertartály beszerelésére. Egy jó szakember erre tökéletesen tudja a választ és meg is tudja azt indokolni. 

Olvasd tovább

Mekkora villanybojlert vegyek?

Ha nem tudjuk, hogy milyen villanybojlert vegyünk otthonunkba, akkor érdemes átnézni a következő sorokat. A meleg víz ellátása minden háztartásban nélkülözhetetlen, így nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségű víz álljon a rendelkezésünkre. 

Olvasd tovább

Hogyan határozhatom meg, hogy mekkora teljesítményű kazán kell?

Kazán vásárlása előtt mindenképpen fontos eldönteni, hogy milyen teljesítményű berendezésre is van szükségünk. Ilyenkor számtalan tényezőt kell figyelembe venni és ha ezeket összegeztük, akkor pontosan meg lehet határozni, hogy mekkora készüléket kell megvásárolnunk magunknak ahhoz, hogy a komfortérzetünk ne sérüljön egyáltalán.

Olvasd tovább

Miért tartsuk karban kazánunkat? II.

Előző cikkünkben általános információkkal láttuk el az olvasót a kazánok karbantartását illetően, most azonban kissé mélyebb vizekre evezünk a téma kapcsán. A mai, modern kazánok esetén a karbantartási műveletek sokszor meglehetősen nagy szakértelmet kívánnak.

Olvasd tovább

Miért tartsuk karban kazánunkat? I.

A kazánok egy meglehetősen egyszerű elven működő mégis bonyolult szerkezetek, amelyek az ipari gépekhez hasonlóan, meglehetősen sok odafigyelést igényelnek, így a karbantartásukra is mindenképp időt kell szánni. Mint ahogy minden berendezés, úgy használat közben a kazánok is károsodnak. 

Olvasd tovább

Hogyan csökkentsük költségeinket? Ionkazánnal és gázmágnessel nem biztos, hogy tudunk!

Hogyan csökkentsük költségeinket? Ionkazánnal és gázmágnessel ne! Több, kazánokkal és fűtési megoldásokkal foglalkozó forgalmazónál találkozhatunk a gázmágnes, illetve az ionkazán kifejezéssel.

Olvasd tovább

A kazánrobbanás okai és következményei!

Bizonyára mindenki számára egyértelmű, hogy nem rendeltetésszerű használat mellett a kazán könnyedén károsodhat, ami akár robbanáshoz is vezethet. Ahogyan most is, így a téli hónapokban általában többször beszámol a média különféle kazánrobbanásokról, amelyek sok esetben sajnos emberi életeket is követelnek.

Olvasd tovább

Családi Házak Fűtése

Egy távfűtéssel fűtött lakásban lakó számára nem jelent semmilyen gondot a fűtés, hiszen az ott központilag van megoldva. Más a helyzet egy családi ház, illetve lakás esetében, amelynél már mindenkinek saját magának kell gondoskodnia arról, hogy miként fűt.

Olvasd tovább

A kazán blog segítséget jelent

A legtöbben nincsenek otthon a kazánok egyes típusainak terén, így mielőtt vásárlásra kerül a sor mindenképpen érdemes alaposan tájékozódni. A kazán blogban több bejegyzést is lehet olvasni, melyek kitérnek a legfontosabb kérdésekre.

Olvasd tovább

Melyek a hasznos gázkazán extrák és melyek nem?

A mai napon találkoztam egy nagyon érdekes eseménnyel, mely bevalljuk nagyon meglepett minket. Betévedt a kereskedésünkbe egy kedves vásárló, és a kazán választási szempontja az volt, hogy egy középső árkategóriás készülékre bökött rá, mert nem a legolcsóbb, de nem is a legdrágább, és ezért úgy gondolta, hogy biztosan megfelel az igényeinek.

Olvasd tovább

Milyen kazánt vegyek?

Számtalanszor szoktunk a mindennapokban azzal a kérdéssel találkozni, hogy milyen kazánt vegyek? Nagyon sok körülmény befolyásolhatja, hogy mely készülék lenne az ami a leginkább közel állna az igényeinkhez!

Olvasd tovább

Kondenzációs vagy turbós gázkazánt vegyek?

Nagyon sokan szembesülnek ezzel a kérdéssel, és jogosan is teszik fel saját maguknak! Valóban nem térül meg mindenkinek a kondenzációs gázkazán!

Olvasd tovább

Öntvény vagy lemez vegyestüzelésű kazán a jobb?

A legtöbben akik a vegyestüzelésű kazánok megvásárlása mellett döntenek, szinte biztosan az első kérdés, amivel találkoznak, hogy lemez vagy öntvény vegyestüzelésű kazánra gondol?

Olvasd tovább